DTP-PC/Grafisk PC

Diverse d.  05. november. 2008, skrevet af The Tweaker
Vist: 569 gange.

The
 
Elitebruger
Tilføjet:
05-11-2008 06:57:33
Svar/Indlæg:
1836/61
Jeg skal bruge lidt hjælp til at få spec's til en DTP-PC/Grafisk PC.
Skal bruges til annonce/brochure produktion (erhvervsmæssigt).
Kiggede lidt på MAC først men det er jo Intel CPU nu.

Har set lidt på denne Vision DTP Special, http://www.mm-vision.dk/produk...
og har i denne forbindelse nogle spørgsmål:

1: 3,16 Ghz DUO core eller 2,66 Ghz QUAD core CPU ?
2: Er 4GB DDR3 ikke nok (eller skal der 8GB til Vista64bit+DTP arbejde) ?
3: Er Nvidia QuadroFX 1700 virkelig så gode (løssalgspris 3.000+ ser jeg)?
4: Hvilken skærm kan anbefales (størrelse samt model) ?

Håber der er nogle eksperter derude som kan hjælpe !!




NoNig
 
Elitebruger
Tilføjet:
05-11-2008 07:08:46
Svar/Indlæg:
23132/740
-> #0

1) Mjaeh... Den ringe merpris, taler jo næsten for en Quad-core. Selvom en dual, ville kunne klare det fint.

2) Man kan aldrig få for meget RAM. Men DDR3 RAM er stadigvæk dyrt. Så hvis økonomien er stram, så vælg 4 GB nu, og smæk yderligere 4 GB i på et senere tidspunkt.

3) Kun til CAD. Ikke til DTP.

4) Af de skærme de lister: Ingen. Smæk sådan en fætter på i stedet: http://edbpriser.dk/Products/L...


The
 
Elitebruger
Tilføjet:
05-11-2008 07:16:23
Svar/Indlæg:
1836/61
PC-en jeg forsøger at finde info til er til kollega (dvs. jeg er noob til alle disse forkortelser).
Er CAD = annonce/brochure arbejde eller er det DTP ?


NoNig
 
Elitebruger
Tilføjet:
05-11-2008 07:54:23
Svar/Indlæg:
23132/740
-> #2

Når du skriver "DTP/Grafisk", så tænker jeg automatisk InDesign (DeskTop-Publishing).

CAD (Computer Aided Design) er vektorbaseret grafisk arbejde. Eksempelvis: 3DsMax, AutoCad o.lign. Det indebærer ofte store mængder data, der skal bearbejdes i et wireframe. Hvis der samtidig skal parametre og teksturer på, så kan det hurtigt blive en krævende affære.

DTP er måske i den "lettere" ende. Det er en knap så nørdet udgave af eksempelvis LaTeX [la-tæk]. Man kan med rette kalde det for en blanding mellem Word og Paint. Altså fordelene ved begge værktøjer og deres specialisering, men ikke så omfangsrigt.

DTP kan, til trods for navnet, være både forbundet med rene PDF eller andet grafisk materiale. Men samtidig også fremstilling af grafisk materiale i forbindelse med præsentationer, rapporter og afhandlinger.

Hvad siger budgettet? Der er måske mere mening i at købe delene hos en forhandler, og få dem til at stå for samling, installation og service?

Hvad er der iøvrigt i vejen for at vælge en Mac til formålet? 🙂


The
 
Elitebruger
Tilføjet:
05-11-2008 09:56:06
Svar/Indlæg:
1836/61
Adobe InDesign, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator er hvad kollegaen normalt bruge til arbejdet (som er meget brochure udarbejdelse og lidt annonce arbejde).

Budgettet er nok på max. 12.000 - 15.000 incl. moms for komplet stationær (incl. windows). Hans nuværende bærbare er ikke god nok mere.

Mac er vist nu blevet Intel Core 2 Duo CPU nu, så hvad er fordelen ved Mac.

Hvis du har et godt forslag til PC/Mac må du meget gerne sige det.


NoNig
 
Elitebruger
Tilføjet:
06-11-2008 02:06:10
Svar/Indlæg:
23132/740
-> #4

Hvis han ikke er for pernittengryn, så kunne man jo vælge en laptop. Min kæreste sidder og arbejder ved en HP laptop, baseret på Centrino 2.0 (penryn CPU), med 2 GB RAM og Vista. Jeg må ærligt indrømme, at der er smæk på.

Jeg sidder selv med en tilsvarende CPU (Wolfdale), der ligeledes river CS3 rundt for vildt.

Det er korrekt at Mac nu er blevet Intel-baserede. Men det gør dem bestemt ikke mindre attraktive. CS3 kører faktisk hurtigere på en computer med Mac OS X, frem for Windows.

Næste pakke fra Adobe (CS4) til Windows, er ikke alene GPU-accelereret, men også i 64 bit. Så der er mulighed for at udnytte +4 GB RAM.

Hvis jeg skal være lidt fræk, så ville jeg da klart overveje en MacBook Pro eller iMac. Men så skulle det være af de tidligere generationer med mat skærm. Igen. Det er et spørgsmål om, hvor meget han går op i farvegengivelse.

Forslag:
- PC: http://edbpriser.dk/Products/L... - Det er en sådanne min kæreste sidder med til dagligt (dog med nVidia grafik). Ganske dejlig maskine, og overkommelig pris. Den findes også i en udgave med 15.4" skærm. Alene prisen og størrelsen, gør det oplagt at købe en ekstern skærm, og køre dual-view. Dermed, kan man også tage arbejdet med sig. Køb ekstra mus og tastatur. Det er trættende at sidde ved en laptop i længden...

- MAC: http://edbpriser.dk/Products/L... - Den behøver nu ikke rigtigt yderligere argumenter. Hvis han har købt Adobe-pakken til Windows, så vil en Mac nok være et dårligt valgt.

Jeg vil uden tvivl mene, at de to laptops, er klart de lækreste maskiner jeg har arbejdet ved. Dog vil jeg påpege, at jeg blev træt af MacBook Pro'ens tastatur.

Hvis jeg skulle finde en "desktop-replacement", så ville jeg beholde min Eizo-skærm, og købe en laptop i stil med de to ovenstående. Ikke alene er de vilde og voldsomme. Men man kan også tage sit arbejde med sig.

Man kan diskutere, om MacBook Pro er merprisen værd. Det synes jeg ikke den er. Ikke i det her tilfælde. Især ikke når HP'eren koster det mindre.

Hvis jeg måtte komme med et pakke-forslag, så skulle det være:
HP Business Notebook + Samsung Syncmaster 245T
http://edbpriser.dk/Products/L... + http://edbpriser.dk/Products/L...

Samlet pris: Omkring kr. 12.000,-

Investér også i lidt ekstra RAM. Den kan tage op til 4 GB. De koster omkring kr. 4-500,- http://edbpriser.dk/Products/L...

Jeg har selv overvejet denne: http://edbpriser.dk/Products/L... - som supplement til min stationære, som medieafspiller til togturen og til at arbejde på, når jeg er væk hjemmefra i længere perioder 🙂

Men, HP + 245T = Mit forslag til en superlækker løsning. Ikke den bedste af de bedste. Men bestemt i den bedre ende. Den HP skuffer i hvert fald ikke.


The
 
Elitebruger
Tilføjet:
07-11-2008 06:20:52
Svar/Indlæg:
1836/61
Takker for svar Nonig, vil klart tage dine forslag med i overvejelsen, når der skal afgøres hvad der bestilles.