Diplomingeniør - erfaringer?

Hyggehjørnet d.  03. februar. 2009, skrevet af Emillos
Vist: 668 gange.

Emillos
 
Overclocker
Tilføjet:
03-02-2009 22:35:13
Svar/Indlæg:
14079/622
Hej folkens. 🙂

Jeg står i den - til dels glædelige - situation, at jeg blev student forrige sommer.
Stod det til Bertel Haarder, havde jeg for længst fået et kongeligt spark bagi, og havde kastet mig over en uddannelse...men ak, sådan skulle det ikke gå. Ét Sabbatår blev til halvandet; og for ikke at blive anset som værende en totalt embicil venstreorienteret dranker, af den kære Bertel, må det være tid for mig at finde min hylde. Eller i hvert fald, gøre et forsøg.

Jeg har kigget på ug.dk, samt læst i "Hvad-kan-du-blive"-bogen - og lidt klogere er jeg, måske, blevet. "Diplomingeniør" har mest af alt fanget min interesse: Enten under "Elektroteknik", eller "Informations- og kommunikationsteknologi".

Er der nogle af jer, der tilfældigvis har erfaringer om nogle af disse retninger? 🙂
Eller alternativt har nogle andre forslag til, hvad der ellers kunne være interessant, for en nørd som jeg?


Det skal lige siges, at min studentereksamen grænser til det pinlige - men jeg er naturligvis frisk på supplerende kurser for at komme ind. :yes:
tom81
 
Elitebruger
Tilføjet:
03-02-2009 22:53:23
Svar/Indlæg:
20170/383

Hvad med noget i den lidt lavere ende til at starte med, og så læse ingeniør senere.. ??


ZnarF
 
Elitebruger
Tilføjet:
03-02-2009 23:22:08
Svar/Indlæg:
1058/59
#0 Jeg blev diplomingeniør her i sommers - dog i byg retningen (hvilket jeg varmt kan anbefale). Jeg kender en del der har taget elektro retningen, og hvis du de 2 første semestre er klar på at der kommer en masse matematik og fysik - som er basis på alle retningerne - så er det ret spændende.

Jeg vil dog gerne slå et slag for bygningsingeniør - man kan bruge det til rigtigt mange ting - og mange negligerer det vi computernørder kan i den retning.

Jeg har haft store fordele når der har været arbejdet med GIS (database koplet på kortdata), generel programmering, matematik - igen brug af computer til at løse problemer, Finite Elementh Method og meget mere.

Idag arbejder jeg som rådgivende ingeniør, og har specialiseret mig i løsning af flowproblemer med computere (Computional Fluid Dynamics). Jeg har pt. ansvaret for et cluster på 13 x E6600 og 10x Q6700 der regner parallelet i døgndrift.

En del af hverdagen er dog også at kende reglerne på et område, hvad man ikke lærer på ingeniørstudiet, og rådgive om det.

Men generelt så vælg en retning der er interessant nu - husk evt. at undersøge hvad jobbet i den anden ende kan være, det er ikke nok at studiet er spændende. Men som ingeniør er det nemt at skifte, man lærer at være kreativ og løse problemstillinger på en logisk og - forhåbentlig - matematisk korrekt måde.


ferrari_brian
 
Superbruger
Tilføjet:
04-02-2009 09:34:50
Svar/Indlæg:
45/1
Jeg er selv blev selv færdig som IKT ingeniør i februar 2007, og har haft fast arbejde siden. Meget af hverdagen går med programmering og løsning af forskellige problemer.

Jeg læste på AU-HIH (Herning), hvor elektronik og IKT følges ad det meste af vejen, og så afgør nogle af valgfagene senere, hvilken retning man tager. Der er vist også kommet en ny retning til med noget media development, som også lyder meget spændende: http://hih.dk/Electronic_Desig... (E-ingeni%C3%B8r)-326.aspx

Jeg kan klart anbefale studiet, men man skal være forberedt på hårdt arbejde, meget fysik, matematik og andet teori.

Det er en hård uddannelse, men det kan klart anbefales at kigge på det: http://hih.dk/Default.aspx?ID=...

og hvis du mangler nogle karakterer/fag: http://www.hih.au.dk/Supplerin...

http://www.hih.au.dk/Bes%F8g_A...

Og nej, jeg er ikke lønnet af HIH, det er bare det jeg kender bedst til.

Der er også andre spændende ingeniør-retninger og andet.


Mentos3
 
Elitebruger
Tilføjet:
04-02-2009 11:00:03
Svar/Indlæg:
4230/89
ja det går selvfølgelig an på hvad du kan lide at arbejde med 🙂?

jeg regner selv med(når jeg er færdig med min nuværende uddannelse som industriteknikker), at læse videre til teknisk designer, inden for maskinfagene...

der er meget arbejde med Cad-Cam programmer ol.
tilrettelæggelse af arbejdsgangen, alt lige fra starten hvor du designer emnerne, arbejder med materialevalg, tidsbestemmelser osv...

men kan du lide at arbejde med Cad-Cam programmer som Autodesk Inventor, Studio osv. eller Autocad... er det helt sikkert den ved du skal 🙂

det kræver ikke noget at begynde på uddannelsen, det kan du for den sags skyld gøre direkte efter fks gymnasiet...
jeg har bare valgt at tage en teknisk uddannelse først, så jeg har noget fagligt erfaring først 😉 😛


TheReazepter
 
Elitebruger
Tilføjet:
04-02-2009 11:08:23
Svar/Indlæg:
772/49
Du kan også vælge at læse til bygingskonstruktør.

Det er en utroligt spændende, men også meget krævende uddannelse.
Der kan du vælge imellem flere retninger, og finde den hylde der passer dig bedst.

Jeg er selv ved at være færdig, og har ikke fortrudt mit valg.

-Vh. Niels TM.


Jesper
 
Overclocker
Tilføjet:
04-02-2009 12:17:06
Svar/Indlæg:
3/0
Jeg blev færdig som IKT-ingeniør i forrige uge på Ingeniørhøjskolen i Århus.
Har dog ikke fået noget job endnu :'-( (finanskrise?).

Jeg kan varmt anbefale studiet, da man kommer rundt om rigtig mange ting. Du kan evt. også, som der er en anden der foreslår, starte på datamatiker der tager 2,5 år, og så læse videre som ingeniør hvis det har interesse til den tid - så får du merit for 1½ år tror jeg det er...


Pizzadude
 
Redaktør
Tilføjet:
04-02-2009 13:28:34
Svar/Indlæg:
5363/442
Uddannelsen til diplomingeniør er meget erhvervsrettet, og derfor rimelig praktisk orienteret og mindre teoretisk end f.eks. en civilingeniøruddannelse. Hermed ikke sagt at der ikke er en masse teori indblandet, fokus er bare på anvendelse frem for dybere overvejelser om teorien i sig selv.

Blandt uddannede ingeniører er der så godt som ingen arbejdsløshed, så med sådan en uddannelse i baghånden er man godt rustet.

Spørgsmålet er så om emnet så lige er dig, hvilket jeg ikke kan svare på.

Med hensyn til adgangskrav, så bliver så godt som alle optaget på ingeniøruddannelserne, men kravene er så også højere end så mange andre steder. På civil er det matematik A, Fysik B og Kemi C + mindst et snit på 7 mener jeg. Er noget lignende for diplomretningerne..


Nof
 
Overclocker
Tilføjet:
04-02-2009 13:31:50
Svar/Indlæg:
590/30
Alle kan vel komme ind hvis de består adgangs kursus 😛