/LOLMODE
Madlavning er min hobby gennem 20 år nu så, ja det kan jeg nok også hjælpe med...
Champignonsuppe
Tilberedningstid: 30min.
Årstid: Efterår, Vinter
Antal: Hovedret til 4
50 g smør
4 små knuste fed hvidløg
450 g champignoner i skiver
1 spsk hvedemel
1 liter grønsagsbouillon
½ liter Karoline's Hvid MælkeSauce
550 g kalkunbryst i strimler
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
2 dl klippet frisk purløg eller persille
Tilbehør
400 g brød
Smelt smørret i en stor gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits hvidløg og champignoner i ca. 3 min. Rør mel i og tilsæt bouillon, MælkeSauce, kalkun, salt og peber. Bring suppen i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 5 min. - rør af og til. Tilsæt purløg og smag til.
Hjerteragout:
2 hjerter skæres i stykker og brunes i smør
kom løg ved og steg til løg er gyldent
put gulerødder i skiver i og steg dem et stykke tid
evt. kan ærter tilsættes retten
godt med salt og peber
hæld vand i og fløde til det dækker
evt. kan fløde erstattes af rødvin (max. 3 dl. vin)
put hakket persille i og sørg for det koger
jævn maden og servér den
retten skal koge en times tid - mindst, evt. 1½ time
løse ris, kartoffelmos eller kartofler serveres til
Metode:
Kyllingen skæres i stykker, hvorefter yoghurt, citron og krydderier tilsættes og gnides ind i kyllingen. Herefter stilles kyllingen i ovnen og
steges ved 200 °C i ca. 15 min., eller til kyllingen er mør.
Server med ris.
Tandoori-kylling
Kylling på Indisk manér
En opskrift fra Indisk mad med Madhur Jaffrey med Madhur Jaffrey
Ingredienser
1100 gram kyllingekød
1 tsk. salt
1 stk. citron
3 spsk. gul madfarve
1 1/2 spsk. rød madfarve
Marinade
4 1/4 dl yoghurt naturel
1/2 stk. grovhakket løg
1 fed hvidløg
1 stk. ingefær, et stykke
på 2 x 2 cm.
1/2 stk. finthakket grøn chili
(tag evt. frøene ud)
Garam Masala
1 spsk. kardemommefrø
1 stang kanel på 5 centimeter
1 tsk. spidskommen, almindelig
eller sort
1 tsk. hele nelliker
1/4 stk. muskatnød
Fremgangsmåde
Kødet skæres i mindre stykker, og skindet tages af. Skær flere dybe snit, helt ind til benet. Drys salt på begge sider og dryp citron over. Blandingen gnides ind i kødet, som derpå hviler i 20 minutter.
Blend ingredienserne + garam masala (se nedenfor) i en food processor eller blender. Si derefter marinaden. Bland de to madfarver og indfarv kyllingestykkerne. Hæld resten af farven i marinaden og rør rundt.
Det hele males fint i en kaffekværn. 2 tsk. tilsættes marinaden. Resten kan gemmes i et glas med tætsluttende låg.
Vend kødet i marinaden, så den trænger helt ind til benet. Derefter dækkes kyllingen med plastfolie og stilles i køleskabet - minimum 6 timer, helst et døgn.
Læg kødet i en bradepande med god plads imellem og sæt den øverst i ovnen på højeste blus i 25 minutter.
Man kan pynte kyllingen med citronbåde og løgskiver og servere den med indisk ris eller indisk brød. Hvidt brød og salat er også lækkert tilbehør.
---------------------------------------------------------
Min metode:
Gnid kyllingen med salt og citron og lad trække 20 minutter. Bland youghurt, løg og alle krydderierne. Brug et stort løg.
Brug 3 fed hvidløg (små). Put Tandoori og chili og paprika og lidt salt og peber i.
Hæld marinaden over kyllingen i et ildfast fad og sæt i ovnen i ca. 40 minutter.
Kog basmatiris eller jasminris dertil. Put smør på risene i gryden når de er færdige og skal trække.
Brug en stor klat smør, lad mselte og rør rundt.
----------------------------------------------------------
Ingredienser
1 kylling
1 pastinak
1 gulerod
4 hvidløgsfed
5 små skalotteløg
5 stilke timian
1 citron
1 dl oliven (med sten)
1 dl soltørrede tomater, skåret i tern
½ pakke cocktailtomater
3 laurbærblade
3 dl vand
Sovs:
sky fra stegesoen
½ spsk. tomatpuré
1½ spsk. Philadelphia-ost
lidt olivenolie
salt, peber og sukker
citronsaft
Fremgangsmåde
Læg stegesoen i blød.
Skræl rodfrugterne og skær dem ud i grove stykker. Skrub citronen og skær den i skiver. Pil løg og hvidløg, knus hvidløget med bagsiden af en kniv og skær cocktailtomaterne igennem. Bland alle ingredienser sammen i en skål.
Partér kyllingen i otte stykker, over- og underlår, bryst og vinger. Krydr med salt og peber. Fordel kylling og grøntsager i stegesoen og hæld vand på. Stil stegesoen i en kold ovn og sæt ovnen på 175 grader. Lad stegesoen stå i ovnen i cirka halvanden time.
Når kyllingen er færdig, svitses tomatpuré i lidt olivenolie. Si skyen ned i sovsen og lad den koge ind, til den har fået en god smag. Pisk Philadelphia-ost i og smag til med salt, peber, citronsaft og en knivspids sukker. Hæld sovsen over kyllingen og servér med for eksempel pasta eller ris
Pastaret med fløde, ost, bacon og ærter:
500 gram of bacon in block - smoked and salted
500 gram of frozen peas
500 gram of pasta screws
200 gram of mozarella cheese
½ liter of cream (fløde)
salt and pepper
cut off bacon skin and bones inside
trim off extra fat on the bacon
fry the bacon and drip off the fat from it
make the peas 250 gram in microwave or put into
boiling water for 4 mins (microwave put 4 spoons of water
and make on 800 watts in 4-6 mins)
boil the pasta for 10-14 mins (look on the bag for cooking
timne)
mix the pasta and peas and bacon in a big pot
put cream in and the cheese
put stove on 3 (eletric stove) and mix together untill
cheese is melted
eat it
theres enough for 6 normal people or 2 people eat of it
2 times minimum
/LOLMODE OFF...