#3
Vil nu stadig mene at framerate kompensationen er en ret væsentlig parameter, som i alt for mange år har været overset! Tænk på at et normalt PAL signal kun er 25fps. (24fps på mange blu-ray) Og det hakker altså helt ubeskriveligt ved panoreringer osv., hvis man ikke som ved Philips natural motion, går ind og danner kunstige mellemliggende billeder, til at fylde alle hullerne ud med.
Det er en teknik som Philips har brugt helt siden starten af 90'erne, og klart de markedsførende med den slags, og de sidste nye xxPFL9704 modeller er det altså imponerende kvalitet. Selv ikke Sonys motionflow teknik kan gøre dét efter!
Det er selvfølgelig rigtig, at plasma teknologien giver mulighed for helt at slukke hver pixel, og på den måde lave et mere sort/mørkt billede. Men kun i mørklagte rum, for overfladen på selve plasma panelet er altså helt grå, med en mørk film lagt henover, så hvis der er lysindvirkning på panelet, så falder kontrastniveauet jo i samme omgang! Og med de nyere LCD modeller med en dynamisk matrix af LEDs som backlight, der kommer LCD teknikken altså meget tæt på plasmas kontrastniveauer...
Men det vigtigste paramter i forhold til plasma, det er altså opdaterings frekvensen. For plasma flimre altså af natur, da hver pixel tændes og slukkes enkeltvis. Og der vil en højere opdaterings frekvens altså modvirke flimmer!!! Og de hersens 600hz. modeller er altså ikke helt for sjov, selvom det lyder som markedsførings junk.
Men en opdaterings frekvens på 600hz, betyder langt fra at der også genereres 600 enkelt billeder i sekundet. Det er altså kun et udtryk for opdaterings frekvens. Sammenlignet med 200hz. Sony motion flow, hvor der genereres 7 kunstige billeder for hver billede fra kilden.
At det er snyd og manipulation med billederne, er der nok ingen der vil modsige, men ved sammenligning der er det altså imponerende hvor meget liv og naturlige bevægelser det giver. 😉