Hvilke køkkenknive bruger I ?

Hyggehjørnet d.  28. februar. 2010, skrevet af jmose
Vist: 10147 gange.

jmose
 
Moderator
Tilføjet:
28-02-2010 22:01:44
Svar/Indlæg:
3863/538
Hejsa.

Jeg har snart føsda... 😛

Og jeg har i den forbindelse ønsket mig nogle nye køkkenknive, da de enkelt plade stål knive vi har fra OBH simpelthen er en øjebæ i mit køkken..

Jeg er desuden udlært slagter, og har stået på akkord i mere en 15 år af mit liv. Så jeg kender alt til, hvorfor en skarp kniv er alfa og omega. Og hvis jeg skal op med jydepungen - så skal de fandme også se godt ud..! 🤣


Jeg har jo børn - så japanske kniv typer med 60-67 lag stål og en hårdhed på 58-63 HrC er ikke lige det jeg søger.

Jeg går efter en smedet kniv som ser godt ud, ikke koster det ene hjørne af huset - men som alligvel tilbyder god skarphed. Hårdheden på disser ligger som regel omkring 53-58 HrC og så bliver jeg også fri for at investerer i nyt strygestål..


Hvad bruger I når lillemor skal imponereres?
mikkel2833
 
Overclocker
Tilføjet:
28-02-2010 22:09:41
Svar/Indlæg:
330/19
Vi bruger Globalknive hjemme hos mig, og min onkel og morfar bruger dem også.

Og jeg syntes da også de skærer/ser ret godt ud!


don
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-02-2010 22:10:38
Svar/Indlæg:
1380/8
bruger global knive, det er muligt der er nogle der syndes de er for dyre men de gøre ders arbejde godt

Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af don mygger d. 28-02-2010 22:11:04.


crankyrabbit
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-02-2010 22:12:48
Svar/Indlæg:
7765/230


G34R
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-02-2010 22:13:40
Svar/Indlæg:
385/11
Bruger min 12CM springkniv. Den kan bruges til meget :yes:


cornerrage
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-02-2010 22:15:18
Svar/Indlæg:
3532/303
Fnis... At anbefale global knive til en slagter.. 🤣
Min roomie er også af slagter familie, er det ikke bare at få fat i nogle fra arbejdet og så tage den derfra?


Shutdown
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-02-2010 22:16:27
Svar/Indlæg:
8947/160
Global og Sabatier, og så en rapala filetkniv til mindre fileteringsopgaver. Så har jeg et skærpe/slipesæt fra lansky. Det bruges dog sjældent da gode knive holder skæret længe.!! Men når det bliver brugt kan jeg barbere mig med knivene bagefter. Der findes intet værre end dårlige knive/værktøj 😉


jmose
 
Moderator
Tilføjet:
28-02-2010 22:16:55
Svar/Indlæg:
3863/538
-> #4

LOL 😛


Jeg kan da fortælle at lige nu står valget imellem en engelsk kniv, hvor firmaet har eksisteret siden 1601 - eller den sweisiske Victorinox. Muligvis med Giesser på som joker på sidelinien...


jmose
 
Moderator
Tilføjet:
28-02-2010 22:18:38
Svar/Indlæg:
3863/538
-> #5

Dem har jeg også nogle af.. 😳 Men arbejder ikke længere som slagter, da jeg blev træt af akkord...


G34R
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-02-2010 22:21:04
Svar/Indlæg:
385/11
Og skal lige huske et tillykke 😳


Toft123
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-02-2010 22:21:23
Svar/Indlæg:
1600/230
#7 Vi har almindelige spiseknive fra Victorinox. Jeg har aldrig haft bedre og mere alsidige spiseknive.

Hvad med Zwilling?

*edit* her er produktserierne:

http://www.zwilling.com/en-WW/...


Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af Toft123 d. 28-02-2010 22:29:09.


MartinRos
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-02-2010 22:21:27
Svar/Indlæg:
3907/73
Vi bruger også udelukkende Global knive.

Men det er kun fordi konen får dem til halv pris, for til fuld pris er de bestemt ikke prisen værd.


crankyrabbit
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-02-2010 22:26:14
Svar/Indlæg:
7765/230
#10
yes..
De TWIN Cuisine fra Zwilling er bare mega flotte....imo :yes: :yes:


ZnarF
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-02-2010 22:35:57
Svar/Indlæg:
1058/59
Tojiro - Kokkekniv på 21 cm http://www.hwl.dk/products-toj... .

Jeg har dog også en 63 lags tojiro: http://www.hwl.dk/products-toj...

Derudover har jeg en suveræn kniv ("slipper" - med huller i bladet), som er købt i den kinesiske butik. Den er i et lag, og super nem at slibe op.

Jeg har global for resten.

Specielt den første i enten 1 eller 3 lags udgave kan jeg virkeligt anbefale 🙂 Holder sig skarp længe, god balance, rart håndtag.

Jeg holder dem vedlige med et keramisk strygestål (Det billige til 200)
Når knivene bliver for sløve kommer de en tur forbi H.W.Larsen i kødbyen


jmose
 
Moderator
Tilføjet:
28-02-2010 22:51:41
Svar/Indlæg:
3863/538
-> #13

Er du også slagter? De fleste der kender HWL er som regel slagtere. 😉

Jeg kender godt Tojiro...Det er virkelig knive for livet :yes: Men sagen er at jeg har et virkelig godt strygestål fra F.Dick - jeg ved ikke om HWL har det - men et gæt vil være at prisen ligger omkring 1.000 kr.
Japanske knive ligger så højt i hårdhed at man skal bruge et keramisk strygestål...Og sådan et ejer jeg altså ikke...

Så en pæn fuldsmedet kniv til mig tak. Jeg ved godt at vægten kommer noget op...Men det gør ikke noget..


EDIT: De havde det sørme...
http://www.hwl.dk/products-tra...
Men jeg har ikke givet 800 for det..
Jeg har også 2 andre strygestål:

http://www.hwl.dk/products-tra...
Fra min læretid.

http://www.hwl.dk/products-kni...
Og så lige denne som jeg købte billigt. Den er nok det mest anvendte på slagterierne nu til dags. Og det er der altså en grund til....For en som ikke gider at "nørde" over knive med gammeldags strygestål, kan jeg virkelig anbefale dette.. 😎


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af jmose d. 28-02-2010 22:58:26.


Jesper
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-02-2010 23:05:28
Svar/Indlæg:
2072/117
Har altid brugt enten Mundial (tror jeg de hedder) eller Global.

De er aldrig blevet skiftet ud i de 20 år jeg har eksisteret og fungerer stadig fremragende idag.

Men en god kniv er vigtigt 😛


ZnarF
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-02-2010 23:09:17
Svar/Indlæg:
1058/59
#14 Næææ jeg er ikke slagter - men jeg er glad for at lave (og spise 😲 ) mad

Indtil for nylig boede jeg på en sidegade til halmtorvet, og så skal man jo lige forbi. Og jeg blev også nødt til at låne inco kort ind imellem 🙂

Jeg har det her strygestål - uden stålkerne, dvs. at jeg ikke skal tabe det... (og konen ikke skal få ideer om at bruge det, så skal kniven til slib)
http://www.hwl.dk/products-ker... (011504kera)/keramisk+strygestaal+hvid+atlanta-(300025).aspx

Men med et barn (snart to) og et gammelt hus i lyngby, så får jeg nok ikke tid til så mange ture derind ☹

Hvad med at du køber victorinoxknivene med plastikhåndtag - de er relativt billige - og super rarer at arbejde med (jeg ved ikke om de er for hårde? )


ZnarF
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-02-2010 23:12:51
Svar/Indlæg:
1058/59
Men til fødselsdagsgave - og med kravet at de skal være pæne, så ville jeg gå efter den her: http://www.hwl.dk/products-kni... (0113knivsa)/knivsaet+victorinox+3+knive+m+traeskaefte-(10503).aspx


gandalf18
 
Ny Skribent
Tilføjet:
28-02-2010 23:24:05
Svar/Indlæg:
5679/460
Raadvad Sensei :)


morra19
 
Moderator
Tilføjet:
28-02-2010 23:41:41
Svar/Indlæg:
2672/468
Ingen vej uden om Zwilling twin couisne - de er hammer flotte - og så kan de da også godt skære 😛

http://www.kopk.dk/shopexd.asp...


morten-turi
 
Superbruger
Tilføjet:
28-02-2010 23:45:09
Svar/Indlæg:
924/212
er der ingen som bruger håndlavet knive fra en smed? 😲 de kan være fucking skarpe :yes:


lumske
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-02-2010 23:46:19
Svar/Indlæg:
3485/76
3 Victorinox knive med træskæfte, en kød, brød og en grønsag :) de er fandme gode, fik dem af min storesøster der er kok.. de skære fandme 😐
http://www.thegoodstuffshop.dk...
det er nummer 1, 2 ooooog 10 eller 11


obimac
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-03-2010 00:33:02
Svar/Indlæg:
486/13
Tojiro grøntsags
MAC urte
Sabatier urte
Dick brød
Dick kokke 30+ cm
Dick Keramisk strygestål

Det er dem der bliver brugt herhjemme, de fleste købt hos HWL ;)



WinterSilence
 
Overclocker
Tilføjet:
01-03-2010 01:36:03
Svar/Indlæg:
499/175
Auenthal keramiske knive (zirkonglas for at være pedanstisk korrekt - samme type materiale som specialstyrkerne benytter).

Ellers ville jeg da klart vælge nogle stålknive fra Dick 8tidl. F.Dick) eller Zwilling.

http://www.thegoodstuffshop.dk...


Jesper
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-03-2010 03:02:19
Svar/Indlæg:
2072/117
Bruger en skalpel eller min håndryg kombineret med min awesome PoWar!

Kan skære igennem alt, ekstremt præcist.


Sdammads
 
Superbruger
Tilføjet:
01-03-2010 08:38:13
Svar/Indlæg:
1037/59
Har 11 Global knive.. ingen idé hvilke model. 🙂


arsenio3d
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-03-2010 09:39:22
Svar/Indlæg:
2823/238
Bruger fiskars knive, godt skaft, skære nogenlunde godt, og kostede ikke en formue.


sesam
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-03-2010 09:44:26
Svar/Indlæg:
2516/381
Har en fyldt kniv blok fra Zwilling, som jeg fik til mit svendegilde tilabge i 2003.

De hold stadig max, dejlige knive, mega skarpe,, og holde sig skarpe i længe ad gangen.

Har også en global kniv, som jeg også syntes rigtig godt om,, og tænker på at skifte helt til global.. og det er som ikke fordi de er bedre end Zwilling, syntes som de er lige gode at bruge..

Men en global bliver ikke grim af at komme en tur i opvaskemaskinen, hver dag,, det gør en Zwilling efter meget få gange,, så de blive vasket i hånden, når alle knive er ved at være brugt,, for gider bare ikke vaske noget op i hånden 😛


oban666
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-03-2010 10:11:24
Svar/Indlæg:
1440/318
http://www.fiskars.com/DK/Hush...

Kan varmt anbefales 🙂
Og så er prisen til og komme over 😉


Queenbitch
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-03-2010 10:15:49
Svar/Indlæg:
110/0
En næsten fyldt Global knivblok, der er lidt af hvert i.



crankyrabbit
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-03-2010 10:21:39
Svar/Indlæg:
7765/230
#27
😲 😲
Kommer da ikke dine knive i opvaskemaskinen.. 😩
Med mindre det er billige Raadvad, der kan skiftes 4 gange årligt.. 😛


Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af crankyrabbit d. 01-03-2010 10:25:31.


Queenbitch
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-03-2010 10:25:07
Svar/Indlæg:
110/0
Hvis han vil have rustne og sløve knive så lad ham dog 😉


breaker
 
Overclocker
Tilføjet:
01-03-2010 10:27:25
Svar/Indlæg:
37/13
Jeg er også stor tilhænger af Global knivene, synes de skærer godt og så gør det jo ikke noget at de samtidigt er kanon flotte.

Endnu en fordel er at der er priskrig på dem så man kan tit få basis knivene til gode priser.


sesam
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-03-2010 10:39:40
Svar/Indlæg:
2516/381
# 30 & 31

Jo min global. i opvaskemaskinen. næsten hver dag.. og den ruster ikke.. Det er intet at se, .. det er den store kokke kniv, så burde da at kunne se det på de store flader..

MEN sløv,,, jo, den bliver da noget hurtigere sløv end mine Zwilling knive,, Men havde det ikke været fordi de blev grimme af det, var de nu også røget med i opvaskemaskinen..

Men har jo min keramiske stryge stav,, og den har ingen problemer med at holde den Global skarp, Den får en tur, men få ugers mellemrum 🤡


morra19
 
Moderator
Tilføjet:
01-03-2010 10:47:56
Svar/Indlæg:
2672/468
Jeg synes man holder elendigt på globalknivene, hvilket er grunden til at jeg sværger til Zwilling, men det er jo en smagssag.

Men gode knive skal ikke i opvaskeren, det er min filosofi.


#35
Aura
 
Superbruger
Tilføjet:
01-03-2010 11:00:56
Svar/Indlæg:
274/47
jeg bruger nogle kløverblad knive i damaskus stål, de skærer rigtig godt og jeg synes man holder godt på dem


#36
Aura
 
Superbruger
Tilføjet:
01-03-2010 11:04:03
Svar/Indlæg:
274/47
http://www.kloverblad.dk/produ...
har alle dem i damask undtagen filetkniven (den havde de ikke der hvor jeg købte dem) fik dem til 50kr stykket så kunne ikke lade være med at købe hvad jeg ku få :)


jmose
 
Moderator
Tilføjet:
01-03-2010 11:45:54
Svar/Indlæg:
3863/538
Hvis man putter sine køkkenknive i opvaskeren - så står man til en omgang tæsk med en tremmeradiator i min verden!! 😲




Gazza76
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-03-2010 13:36:59
Svar/Indlæg:
42/13
http://www.thegoodstuffshop.dk...

Så kan der da hugges et godt stykke kød 😛

og 20 års garanti på hovedet er jo ikke at kimse af 😎



Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Gazza76 d. 01-03-2010 13:38:09.


Jesper
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-03-2010 14:00:13
Svar/Indlæg:
2072/117
Man smider ikke køkkenknive i opvaskemaskinen, hvad tænker du på menneske 😲


#40
Just
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-03-2010 15:56:29
Svar/Indlæg:
576/64
Han lægger sig op af et ban i min verden.


morra19
 
Moderator
Tilføjet:
01-03-2010 15:59:31
Svar/Indlæg:
2672/468
Det bliver helt sikkert taget op på næste redaktionsmøde 😛 🤡


greves
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-03-2010 16:11:01
Svar/Indlæg:
879/122
Har lidt forskæligt, men den bedste er denne japanske. Min storebror var så flik at tage med hjem til mig, efter en tur til japan.

http://www.kikuichimonji.com/p...


fphyatt
 
Enthusiast
Tilføjet:
01-03-2010 16:33:15
Svar/Indlæg:
6/1
Tjek HW. Larsen ud, de har altid tilbud og har fået et nyt mærke "ICEL" tilføjet til sortimentet. Har ikke selv prøvet dem endnu, men de ser ok ud.
Ellers har jeg sel lidt Giesser, rojiro, Masahiro og lidt andet Victorinox og Zwilling som jeg har brugt prof. Og alt funker! 🙂
Men som sagt tjek Hw. Larsen i Kødbyen.
Og hvad strygestål bruger du? Jeg bruger selv et "Sieger" rubinstål på mine knive fordi det funker, men det ligger også omkring 900,- i HW. Larsen.
Og hvor tyk er jydepungen lige i de her krisetider?
Udover det så : Go Føsda`. 😀
MvH
Fphyatt


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af fphyatt d. 01-03-2010 17:14:27.


fphyatt
 
Enthusiast
Tilføjet:
01-03-2010 16:58:38
Svar/Indlæg:
6/1
Opvaskemaskiner er noget Fanden har skabt hvis der skal vaskes knive! De fleste har en glimrende opvaskemaskine forenden af begge arme. 😛

Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af fphyatt d. 01-03-2010 17:19:12.


Spear
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-03-2010 19:35:52
Svar/Indlæg:
564/13
Zwilling, da. 🙂

P.S. jeg bruger aldrig nogensinde knive når lillemor skal imponeres 😛 .


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Spear of Destiny d. 01-03-2010 19:37:32.


crankyrabbit
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-03-2010 19:52:21
Svar/Indlæg:
7765/230
#45
Nææ det er der vel heller ingen grund til, hvis ens køkken talenter mest betår i at betale restaurations regningerne.. 😛 😳


Spear
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-03-2010 20:37:03
Svar/Indlæg:
564/13
#45 Et spørgsmål om (nipotens). 🙂


morra19
 
Moderator
Tilføjet:
01-03-2010 20:49:49
Svar/Indlæg:
2672/468
Nu når vi alligevel er inde på snakken om knive, så må jeg jo med gråd i stemmen fortælle, at jeg simpelthen suger den mega brede mås til at slibe mine knive.

Jeg har to strygestål, et af krom, et keramisk, og så har jeg sådan en borddims man skal trække kniven igennem. Jeg synes sku lige meget hvilken jeg bruger, så bliver de aldrig rigtig skarpe.

Ja det værste er næsten, at jeg havde dem til slibning nede i byen, og da jeg så fik dem hjem tænkte jeg, at nu ville jeg holde dem ved lige, og slibe dem hver gang efter brug, hvilket resulterede i, at de på en uge var mere slatne end da jeg leverede dem ind til slibning. :'-(

Jeg forsøger at bruge diverse guides

http://www.hwl.dk/media/20015/...

http://www.zwilling.com/da-DK/...

Men synes sku ikke rigtig jeg fanger pointen.

Gode råd ønskes.


jmose
 
Moderator
Tilføjet:
01-03-2010 22:26:27
Svar/Indlæg:
3863/538
-> #48

HWL har en youtube video der meget godt fortæller om det:

http://www.hwl.dk/alt-om-hwl/y...


ZnarF
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-03-2010 22:54:00
Svar/Indlæg:
1058/59
#48 HWL var super flinke til lige at hjælpe mig med at få vinklen helt rigtig. Og har ellers øvet mig med nogle lidt billige knive - lavede mad med en af mine venner, der er kok... vi tog et par dage med god mad, rødvin og knivslibning (som sidegevinst...)


morra19
 
Moderator
Tilføjet:
01-03-2010 23:00:43
Svar/Indlæg:
2672/468
Man kan ikke undgå at sende ens knive til slibning en gang i mellem?


Spear
 
Elitebruger
Tilføjet:
02-03-2010 08:30:11
Svar/Indlæg:
564/13
Det er et ret interessant sted HWL i det hele taget, jeg kendte det slet ikke.

#46 Det var en joke, hehe, jeg kan godt lide at lave mad. 😀


Shutdown
 
Elitebruger
Tilføjet:
02-03-2010 09:07:24
Svar/Indlæg:
8947/160
Hmmm. Han snakker hele tiden om 15 graders vinkel ??. Når jeg sliber mine knive op med mit lansky sæt gør jeg det typisk i 20 graders vinkel. Det er faktisk lige så skarpt men de holder skæret meget bedre og er endnu nemere at rette op med stålet.!! Men ok, hvis de sliper i 15 grader kommer kunderne jo hurtigere tilbage. 😳 😉


Shutdown
 
Elitebruger
Tilføjet:
02-03-2010 09:29:45
Svar/Indlæg:
8947/160
Jeg bruger sådan et sæt her, http://www.lanskysharpeners.co... Hvis man er MEGET glad for sine knive vil man ikke betale for at få revet alt for meget stål af i slibeprocessen , typisk hos HWL, slagteren, smeden osv. Med sådan et sæt er det "gratis" og der bliver kun taget det der er nødvendigt. (Så har man sine knive i flere år end ellers) 😉

Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af Shutdown d. 02-03-2010 09:36:03.


jmose
 
Moderator
Tilføjet:
02-03-2010 10:29:38
Svar/Indlæg:
3863/538
-> #53 + 54


Det kan jeg til dels kun give dig ret i...Men det kommer jo lidt an på hvem og hvordan de slibes. Fx ville jeg slibe min udbener kniv typisk helt oppe omkring 40-45 grader, fordi den skal kunne tage nogle tæsk..På en almindelig dag piller en akkord slagter vel noget der ligner omkring 1000-1200 ben ud. Så det stiller store krav..Både til manden og kniven.

Han skal tæt på uden at ramme, og hvis han rammer skal kniven kunne tage det.

En decideret sorterings kniv ville jeg ligge omkring de 15-20 stykker. Og her kan man altså holde den rigtig lang tid med den rigtige behandling. Der hvor jeg sidst stod på akkord, lå vi og udbenede omkring 18-20 oksebagfjerdinger per dag. Når benene er pillet af sådan en fætter, står man altså med pænt meget kød, som skal skæres..(steg osv)

Men min erfaring stammer også kun fra akkorden som slagter, hvor jeg ikke selv skulle betale knive. Hjemme er man nok lidt mere "følsom"

Så derfor delvis ret.


jmose
 
Moderator
Tilføjet:
02-03-2010 10:36:55
Svar/Indlæg:
3863/538
-> #43

Se indlæg #14. Der linker jeg til de strygestål jeg benytter.


morra19
 
Moderator
Tilføjet:
02-03-2010 14:20:54
Svar/Indlæg:
2672/468
# 54

De koster bare kassen hvis man skal have dem i DK, og får man dem sendt fra USA, så bliver de garanteret smækket i tolden :'-(


Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af morra19 d. 02-03-2010 14:21:24.


Shadowhunter
 
Elitebruger
Tilføjet:
02-03-2010 15:30:20
Svar/Indlæg:
5474/39
Tror jeg havde snakket med smeden om nogle særlige knive. Dog tror dem, som jeg gerne vil have koster ekstremt meget.

Skaftet skulle være noget dansk bøg. Bladet lavet med runer indgraveret. Så skulle der stå noget i stil med Livet er som solens gang.

På den anden side af bladet, så skulle der være indgraveret et skib, en fugl og så nogle bakker. Bladet vil nok være sort, som aske.

Tja bruger bare billige knive, og smider dem i opvaskeren. Dog er der min dolk, som jeg meget sjældent bruger. Dog vasker jeg ikke den op i vaskemaskinen.

1eren...


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Shadowhunter d. 02-03-2010 15:35:14.


MightyWanker
 
Overclocker
Tilføjet:
18-03-2010 08:31:59
Svar/Indlæg:
175/25
Jeg bruger kun Victorinox og Granton, det er de eneste producenter der i mine øjne lever op til kvalitet uden at koste en kvart milliard, super nemme at holde og at slibe op, og der bruger jeg typisk bare kanten på en porcelainsunderkop, for jeg er helt seriøst for nærrig til at give 1-2k for et anstændigt strygestål.

Victorinox ligger super i hånden, vejer ikke 18kg ligesom nogle af de andre mærker, og eneste vedligeholdelse er at du lige smider dem i oliebad en gang om året eller får dem grundslebet inde hos Larsen når de er godt slidt. Victorinox og Granton ligger i mine skuffer, dem har jeg haft siden jeg købte dem for godt ehhh 15-20 år siden da jeg startede i kokkelære.. Nuvel, min Granton trancherkniv ligner nok mest en filleterkniv nu, men den har også været brugt flittigt i mange år.

Men du kender jo godt mærkerne når du har været kødkløver ;D

Eh altså, oliebad hvis du ikke har "slagtergreb" på dem ;)


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af MightyWanker d. 18-03-2010 08:44:30.


mfcods
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-03-2010 23:31:18
Svar/Indlæg:
4222/223
Gense
Købte en brød-, kød- og grøntsagskniv i magasin eller illum 7-8 år tilbage. De har ikke været brugt ret meget men er ret gode.
kniv og håndtag er i ét