#9 (i grove træk)
well dynamisk IP er lidt øv hvis man f.eks (som jeg) bruger remote print (printer fra min arbejdsPC hjem til) eller har en FTP kørende fordi:
Grunden er at man har et Globalt IP og et lokalt IP - fx: Globalt IP: 83.10.10.10 (se myip.dk for dit globale) - lokalt IP 192.168.2.10
FastIP = har altid det samme Globale IP - hvis man så tænker sig at et IP-nr er det samme som et telefonnummer - så er global IP = nummeret alle kan ringe til, dit lokale IP = lokal nummer som man kun kan ringe til hvis man sidder i samme netværk.
Man kan så lave en dns, som kobler et navn med et globalt IPnr - fx. hwt.dk - den peger videre på et globalt IPnr 78.109.etc , bag denne står hwt.dk's webserver.
Super smart, hvis man har et fast IPnr - ellers skal man ændre DNS hele tiden
Det er her DynDNS kan komme ind i billedet - den installere man et program, eller sætter sin router til at fortælle hvilket IPnr man har .
så fx. minServer.dyndns.org peger på 83.10.... og når man så får nyt IP (dynamisk) som er 83.20.. så ændrer DynDNS at hvis man går ind på minServer.dyndns.org , så peger den imod den nye adresse.
OBS man beholder normalt sit globale IP, så længe man (eller ens router) er online.
Ergo, hvis du ikke ligefrem har tænkt dig at have en hjemmeside, eller en dedikeret server som du deler med venner etc. så kan man nøjes med dynamisk IP.