-> #7
Nej. Det var ikke 100 % korrekt, men 99,99999999 % korrekt.
-> #9
Hvis du har en enhed der smider eks. 130 Watt (CPU) og en enhed der "trækker" 200 Watt, står du og mangler 70 Watt. Det er dér din køling træder ind og suger temperaturen ned.
Forestil dig at kølehovedet "suger" effekt ud af processoren. Når CPU'en ikke kan følge med, bliver den kølet ned.
Men det er ikke det samme som, at en 120 mm radiator fint kan køle eks. 300 Watt CPU. Der er den laveste temperatur du kan opnå den samme som temperaturen du køler med (eks. stuetemp.)
En kompressorkøler fungerer vha. fordampningsprincippet der kræver enorm meget energi.
En gas komprimeres, sendes ned over et kølehoved, og får derefter lov til at dekomprimere (lidt det samme princip som en heatpipe).
Som Marc er inde på, skal man opnå en vis forskel i temperatur og en vis luftfugtighed. Men det er pisseligemeget, eftersom du kan være pænt sikker på at omkring 5 °C vil danne kondens.
Det er ikke mere krævende end at skulle installere vandkøling. Ikke som jeg ser det. Men i dag, som jeg skrev tidligere, er der sjældent det store at opnå ved kompressorkøling, kontra vandkøling. Men det er slet ikke det samme som at sige, at vandkøling er kompressorkøling overlegent. Det er nok bare langt mere... fornuftigt.