GRILL sæson

Hyggehjørnet d.  17. juli. 2010, skrevet af anru2007
Vist: 1952 gange.

anru2007
 
Elitebruger
Tilføjet:
17-07-2010 23:27:21
Svar/Indlæg:
5891/423
Hey Hey...!

Jeg er på udeefter kød, som kan købes i supermarkeder, men jeg er bare i tvivl...

Hvilke mærker skal man holde sig fra?

Jeg ved SKARE er udeluk et, men Danpo og danish crown? og er det ligemeget hvilket supermarked det bliver solgt i, når det er firmaer som danish crown og danpo der laver "kødet"


Hilsen
Anru

ps. Jeg spiser alt slags kød..
mikkel2833
 
Overclocker
Tilføjet:
17-07-2010 23:35:01
Svar/Indlæg:
330/19
Gå efter Mesterhakket i Føtex,


anru2007
 
Elitebruger
Tilføjet:
17-07-2010 23:38:07
Svar/Indlæg:
5891/423
#1 tjaa det også godt, men danpo eller danish chrown?


Riis
 
Elitebruger
Tilføjet:
17-07-2010 23:46:15
Svar/Indlæg:
4657/53
Det meste er slagtet i tyskland af polske arbejder. Gå du til en slagter og købe det kød du vil ha, hvis du vil ha kvalitet.

Supermarked kød er af tvivlsomt kvalitet, og oksekød er aldrig mør, før det kommer i kølerdisken.

På vare deklaration står der hvor det er slagtet.
DE = Tyskland
PL = Polen
DK = siger vel sig selv.


anru2007
 
Elitebruger
Tilføjet:
17-07-2010 23:55:21
Svar/Indlæg:
5891/423
#3 ja okay, men så kvali skal det ik være, det skal bare være kød man ik får salmonella :P


martinta
 
Senior Skribent
Tilføjet:
18-07-2010 00:29:41
Svar/Indlæg:
2826/100
#4

tror du skal være meget uheldig for at få salmonella, skal jeg bruge kød køber jeg det der hvor jeg nu engang lige handler ind, hvis du lever hele dit liv i angst for at blive syg af den mad du spiser må du leve et liv i frygt 😉


Rasmus66
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-07-2010 00:40:03
Svar/Indlæg:
8762/174
Du skal da bare købe sådan en steg der var i Ektra Bladet for nyligt med en kæmpe byld 🤣

Min morgenmad havde nær kommet op igen efter jeg så det billede


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Rasmus66 d. 18-07-2010 00:42:53.


greves
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-07-2010 00:47:18
Svar/Indlæg:
879/122
Hvorfor SKAL det være fra et supermarket ?? hvorfor ikke fra slagteren? så ved man da hvad man får..


OverLorD
 
Superbruger
Tilføjet:
18-07-2010 00:54:26
Svar/Indlæg:
1471/40
Kan kun give #3 ret.
Det er en dødssynd at købe kød i et supermarked, kød skal købes ved en slagter 😎
Det er af en langt bedre kvalitet, mange af de udskæringer man set i supermarkederne ligner noget Freddy Kruger har kasseret.

Tit ser man to klumper kød af ubestemmelig herkomst vakuumpakket og derefter kaldet engelsk bøf 🤡 De snotaber skal sgu da ikke bestemme hvilket tilbehør jeg vil have til min bøf.

Til de ikke gastronomisk kyndige kan det oplyses at en bøf benævnes efter tilbehøret 😎


martinta
 
Senior Skribent
Tilføjet:
18-07-2010 02:13:16
Svar/Indlæg:
2826/100
#8

Til de ikke gastronomisk kyndige kan det oplyses at en bøf benævnes efter tilbehøre

og der lærte jeg så lige lidt igen ;) i min verden er en bøf en bøf og så er der ikke andre varianter end "husets special" 😳


jmose
 
Moderator
Tilføjet:
18-07-2010 08:16:09
Svar/Indlæg:
3863/538
Kød er ikke bare kød. Og faktisk er tysk oksekød rimelig god kvalitet, set i forhold til dansk. Brasilliansk oksekød er også nogenlunde - men personligt ville jeg holde mig fra det.

Når du køber kød - så kig på hvad du får istedet for at fokusere på hvem der har forarbejdet det. Faktisk kommer det meste af Danish Crowns oksekød også fra Tyskland 😉

Jeg vil dog give dig et gratis tip her i sommer. Når du køber en steak i supermarkedet eller slagteren - så kig på fedtkanten. Den skal være flødefarvet. Hvis den er helt over i en gul nuance, så har du fat i en gammel ko (groft sagt) Det er fedtet der giver din steak smag


yaryar
 
Overclocker
Tilføjet:
18-07-2010 10:07:25
Svar/Indlæg:
174/16
Du skal slet ikke købe det nogle af de steder...

du skal gå ind på www.grisogko.dk de har kød der er helt i top kvalitet og så er de jo heller niks de dyreste på markedet


Sir
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-07-2010 10:18:32
Svar/Indlæg:
2872/90
Generalt skal man bare holde sig fra kød fra supermarkeder hvis det er billigt. Kød koster hvis man vil ha noget der smager.

Og hvis det ikke er kvalitet du leder efter, så køb det der er billigst. Om det er Danpo ellers danish crown er lidt lige meget.


tom81
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-07-2010 11:55:26
Svar/Indlæg:
20170/383

#10

Og så skal man huske..

Det hedder Steak (stake) og ikke Steak (stiik) 🙂

hehe..

I øvrigt, brugsen sælger af og til en 4 kgs oksefilet til 300,-
Jeg har fra flere uafhængige kilder hørt at kødet skulle være ganske godt. Men har endnu ikke selv prøvet det.


ZnarF
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-07-2010 12:10:49
Svar/Indlæg:
1058/59
Jeg synes det kan betale sig købe en hel steg og selv skære ud. Generelt er kødet bedre kvalitet (det er det de ikke kan sælge som steg - det skærer de ud og sælger som bøffer, når bøfferne er ved at være kedelige bliver det hakket. Hvis hakkekødet bliver for gammelt, så bliver det til frikadeller).

Cuvette er svær at skære ud til bøffer, men der er egentlig rigtig god smag i - specielt set i forhold til prisen 😎

En del kød kan fås billigt frosset, men hver opmærksom på at mange slags fedt (der jo giver smag) har problemer med smagen bliver anderledes når det er frosset. I min verden findes der kun ferskt, ikke frosset kød.


tom81
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-07-2010 12:12:34
Svar/Indlæg:
20170/383

#14

Vi havde en Cuvette på grillen forleden. Egentlig er kødet ringere end en Culotte, men det smagte helt fantastisk, og var utroligt mørt 🙂

Men om sådan en kan skæres ud i bøffer eller ej, skal jeg ikke kunne sige 🙂


jmose
 
Moderator
Tilføjet:
18-07-2010 12:23:15
Svar/Indlæg:
3863/538
-> #15

En cuvette er fantastisk god på grillen - set i forhold til mange andre dele oksekød. Og det er meget taknemmeligt. Prøv også at smide en cuvette steg i en stegepose i ovnen og lav sovs af det overskydende... ❤

I øvrigt er cuvette også billigt nok til at skære op til tern og lave gryderetter af. Hellere det end fx. tern af tykkam som er meget sejere i det. (Tykkam er koens nakke, og derfor en del sejere i det..)


Noltus
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-07-2010 13:23:00
Svar/Indlæg:
2211/331
Glem ALT om kød til grillen,flødeboller og chokoladeis er 10 gange bedre at grille 😲


OverLorD
 
Superbruger
Tilføjet:
18-07-2010 13:29:55
Svar/Indlæg:
1471/40
#17
Har du fået solstik?


Morten-[TB]-
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-07-2010 15:43:30
Svar/Indlæg:
4310/364
#11 er det noget der dur? Kunne godt finde på at bestille mit kød hvis kødet er af ordentlig kvalitet 😛


don
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-07-2010 15:48:23
Svar/Indlæg:
1380/8
#19 har prøvet grisogko.dk hakkekød og der var stor set ikke noget smag i det, så jeg ville ikke kalde det kvalitet nok mere kvantitet


funzie
 
Overclocker
Tilføjet:
18-07-2010 22:10:18
Svar/Indlæg:
110/13
Hvis i mangler inspiration til grillen så kig herind.


http://www.grillguru.dk/forum/...

🙂



#22
BWS
 
Overclocker
Tilføjet:
18-07-2010 23:00:09
Svar/Indlæg:
146/16
det allerbedste( og billigste) er jo at købe grisen/koen død hos landmanden og så ellers gå igang med at patere og save 😉 😀

men ellers er det næst bedste jo den lokale slagter, kan godt være det er dyre men det smager sq fanme også meget meget bedre end det de sælger hos købmanden/supermarkedet, det er ihvertfald min oplevelse og som regl kan man også få en god grill snak hos slagteren :yes:

MVH


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af BWS d. 18-07-2010 23:01:17.


tom81
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-07-2010 23:05:32
Svar/Indlæg:
20170/383
#22

Det er vist noget du bilder dig ind.

En landmand kan ikke bare sådan sælge en ko sort. Den er registreret og fremgår derfor mange steder. Samtidig koster en ko penge, og det er vist de færreste bønder der forærer en ko væk.

At slagte en ko koster så vidt jeg husker mellem 2500-4000,- Selvfølgeligt billigere hvis det kan gøres sort.


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af tom81 d. 18-07-2010 23:06:00.


MaddPirate88
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-07-2010 23:08:46
Svar/Indlæg:
2576/125
#20 Deres (forhenværende) butik lå i Haderslev, der hvor jeg bor, og det kød jeg har fået derinde har været udemærket nok. Men som med så meget andet kan man jo være uheldig 🙂


#25
BWS
 
Overclocker
Tilføjet:
18-07-2010 23:23:33
Svar/Indlæg:
146/16
#23 nu taler jeg ikke om sort salg overhovedet, det er jo ulovligt 🙂
jeg ved godt at køer og grise i DK er registret men har jeg ikke noget gøre med salg af dyret mere et spørgsmål om sygdoms kontrol og div andre ting. man kan godt gå hen til en landmand og købe en gris/ko helt lovligt, det er jo bare et spørgsmål om papir arbejde, som en landmand i forvejen skal have styr på 😉

MVH


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af BWS d. 18-07-2010 23:24:06.


tom81
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-07-2010 23:25:41
Svar/Indlæg:
20170/383

#25

Og derfor burde du også vide at det slet ikke kan svare sig at købe kød hos en landmand.


#27
BWS
 
Overclocker
Tilføjet:
18-07-2010 23:31:36
Svar/Indlæg:
146/16
#25 okey, det mendte jeg bare var billigere, når man købte et helt dyr hos landmanden, set i forhold til alt det kød man så for ...

men det jeg ville frem til var også mere hvad der var det bedste rent kvali mæssigt :)

MVH


tom81
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-07-2010 23:34:10
Svar/Indlæg:
20170/383
#27

Man får selvfølgeligt frisk kød.
Men, en ko koster nok fra 8000-10000kr slagning er ca 3000,-

Der er ca 300 kg kød på en ko slagtet. lad os antage at en ko+slagtning er 12000kr

Det er så 40kr pr kg. Og det er incl suppeben, alt det billige kød osv. Det kan ikke svare sig 🙂


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af tom81 d. 18-07-2010 23:34:43.


jmose
 
Moderator
Tilføjet:
18-07-2010 23:56:57
Svar/Indlæg:
3863/538
-> #28

Og så er det dem der kan selv... 😉


tom81
 
Elitebruger
Tilføjet:
19-07-2010 00:01:04
Svar/Indlæg:
20170/383
#29

Jeg tror ikke det er godt for nogen hvis den gennemsnitlige hwt bruger selv går igang med at slagte en ko 😀


jmose
 
Moderator
Tilføjet:
19-07-2010 09:19:27
Svar/Indlæg:
3863/538
-> #30

Enig! 😛

Men nu er jeg tilfældigvis udlært slagter.... 😀


crankyrabbit
 
Elitebruger
Tilføjet:
19-07-2010 10:00:42
Svar/Indlæg:
7765/230
http://www.villes-slagtehus.dk...
kan anbefales, lejede selv grill og købte et helt svin der til min 50 års føsdagsfest...Helstegt/grillet pattegris..Prima ❤ ❤


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af crankyrabbit d. 19-07-2010 10:03:10.


jmose
 
Moderator
Tilføjet:
19-07-2010 10:06:27
Svar/Indlæg:
3863/538
-> #32

Ham har jeg arbejdet sammen med i 4 år.. 😉 Dygtig slagter :yes:


anru2007
 
Elitebruger
Tilføjet:
19-07-2010 11:19:33
Svar/Indlæg:
5891/423
#33 du burde lære ham noget webdesign 😛


crankyrabbit
 
Elitebruger
Tilføjet:
19-07-2010 11:25:47
Svar/Indlæg:
7765/230
#34
ellers skulle du måske selv hoppe ind i bilen, kører ned og tale med ham..Vise hvad du selv kan og lave en byttehandel med ham.. 😛