#4
en (billigere) netværksprinter har typisk indbygget RAM som man sender printet til, så printet står i kø på printeren. Typisk printer man via TCP/IP i RAW på en virtuel printerport.
Egentlig kan man sige at en netværksprinter har en indbygget printserver
en printserver er en enhed der i princippen kan dele hvilken som helst printer (mange NAS har indbygget en primitiv printserver). Dog er det ikke alle printere der virker i alle printservere - da f.eks. GDI printere (typisk billige printere) bliver printet lavet af den lokale maskines CPU (modsat printerens) og hvis printserveren ikke har en CPU til at lave printet / ikke kan lave en emulation af dette så vil det fejle.
For at komme tilbage til #4 - så har en "rigtig" business printer ofte rigtig meget RAM (vores nyeste har 640MB) og en harddisk med ca 100GB - så man kunne godt bruge den som netværksprinter UDEN printserver (da den egentlig er indbygget) - det giver dog nogle udfordringer:
1. Hvis den har skiftet IPnr (klarer du det via server, skal du bare klare det ét sted, og ikke på klienterne)
2. Hvis der ikke er plads nok, så vil printet være på klienten og stå i kø.
3. Det er sværere at lave rettigheder til styring af funktioner mm.
4. Hvis strømmen til printeren ryger så taber den typisk printet - en printserver (eller en rigtig server) har printet.
5. Sammenkobling med AD mener jeg ikke en netværksprinter kan klare.
6. Prioritering af print er nemmere på en server.
7. Styring af protokoller vore har disse, men fx Microsoft networking mener jeg at den deles på samme måde man gør med en windows maskine og sharing af drev. :
AppleTalk, NetWare, IP (Internet Protocol),Microsoft Networking,LPR/LPD,Raw TCP/IP Printing, HTTP,WSD (Web Services for Devices)