Svedel's køkken - hjemmelavet pålæg

Hyggehjørnet d.  18. februar. 2015, skrevet af svedel77
Vist: 1714 gange.

svedel77
 
Grafiker
Tilføjet:
18-02-2015 06:22:30
Svar/Indlæg:
2263/307
Hej,

Denne gang skal vi se på hvordan man laver sit eget pålæg. Fordelen ved hjemmelavet pålæg er, at du kan få en smag og en kvalitet der lang overstiger den på fabrikslavet skivet pålæg. Og det koster ca. det samme. Jeg købte et stykke hamburgerryg til kr. 65,- og det gav 6 x 12 tykke og lækre skiver. Under en krone skiven. I en kvalitet der suverænt slår fabrikspålæg fra supermarkedet.

I denne tråd er vist hamburgerryg i skiver. Det kunne også være ribbensteg med rådkål, eller oksebryst med flødepeberrod. Find selv på flere.


Vi starter med maskinparken. Vi skal bruge 2 maskiner, nemlig skiveren, og en vacuumpakker. Her er 360 grader animation af vakuumpakkeren : http://pionersoft.dk/grillbuti...








Vi starter med et stykke kogt hamburgerryg, som jeg har skåret på pålægsmaskinen, på 2,5 millimeter :






Herefter skal de vakuumeres. Fordelen ved at vacuumpakke er, at maden kan holde sig dobbelt så længe. Samt at det ikke bliver frostskadet (får rimfrost på sig). Er det først frostskadet smager det forfærdeligt, og er lige til skraldespanden. Min maskine bruger de glatte poser:












Og the final deliciusness :




Tråden blev redigeret 2 gange, sidst af svedel77 d. 18-02-2015 06:28:30.
trane36
 
Ny Bruger
Tilføjet:
18-02-2015 10:40:43
Svar/Indlæg:
42/1
Første indlæg, og det går til dig 🙂

Bor du så rodet, som det ser ud til. Har før set dine køkken videoer, og de udstråler noget mindre lækkert.


comicsdk
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-02-2015 10:44:32
Svar/Indlæg:
2131/173
1

Hvor heldigt for alle at du gider oprette et brugernavn og dele ud af visdommen.


trane36
 
Ny Bruger
Tilføjet:
18-02-2015 10:48:08
Svar/Indlæg:
42/1
#2
Ditto. 😲


ICE-Cool
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-02-2015 11:08:54
Svar/Indlæg:
3799/43
Hvordan laver du så rullepølse pålæg?
Micki Lynge - Rullepølse: http://youtu.be/TVJZYy-QH8M


svedel77
 
Grafiker
Tilføjet:
18-02-2015 11:21:51
Svar/Indlæg:
2263/307

Hvordan laver du så rullepølse pålæg?
Micki Lynge - Rullepølse: http://youtu.be/TVJZYy-QH8M

ICE-Cool skrev d. 18-02-2015 11:08:54


Det er den eneste rigtige opskrift, du viser der. Selv bruger jeg et hemmeligt krydderi. Surströmming.


svedel77
 
Grafiker
Tilføjet:
18-02-2015 11:22:58
Svar/Indlæg:
2263/307

Første indlæg, og det går til dig 🙂

Bor du så rodet, som det ser ud til. Har før set dine køkken videoer, og de udstråler noget mindre lækkert.

trane36 skrev d. 18-02-2015 10:40:43


Mit køkken ser pt. således ud, jeg kan ikke se problemet :




canny
 
Superbruger
Tilføjet:
18-02-2015 11:36:57
Svar/Indlæg:
1500/79

Første indlæg, og det går til dig 🙂

Bor du så rodet, som det ser ud til. Har før set dine køkken videoer, og de udstråler noget mindre lækkert.

trane36 skrev d. 18-02-2015 10:40:43


Mit køkken ser pt. således ud, jeg kan ikke se problemet :


svedel77 skrev d. 18-02-2015 11:22:58


Der ryger nogle pils ned var ;)


svedel77
 
Grafiker
Tilføjet:
18-02-2015 11:38:08
Svar/Indlæg:
2263/307

Første indlæg, og det går til dig 🙂

Bor du så rodet, som det ser ud til. Har før set dine køkken videoer, og de udstråler noget mindre lækkert.

trane36 skrev d. 18-02-2015 10:40:43


Mit køkken ser pt. således ud, jeg kan ikke se problemet :


svedel77 skrev d. 18-02-2015 11:22:58


Der ryger nogle pils ned var ;)

canny skrev d. 18-02-2015 11:36:57


Ja, det er blå Erdinger. De er alkoholfri 🙂
Man kunne en gang få dem i Føtex, men ikke mere. De her fik jeg min Søster til at tage med da de var i tyskland, i vinterferien.


canny
 
Superbruger
Tilføjet:
18-02-2015 12:44:50
Svar/Indlæg:
1500/79

Første indlæg, og det går til dig 🙂

Bor du så rodet, som det ser ud til. Har før set dine køkken videoer, og de udstråler noget mindre lækkert.

trane36 skrev d. 18-02-2015 10:40:43


Mit køkken ser pt. således ud, jeg kan ikke se problemet :


svedel77 skrev d. 18-02-2015 11:22:58


Der ryger nogle pils ned var ;)

canny skrev d. 18-02-2015 11:36:57


Ja, det er blå Erdinger. De er alkoholfri 🙂
Man kunne en gang få dem i Føtex, men ikke mere. De her fik jeg min Søster til at tage med da de var i tyskland, i vinterferien.

svedel77 skrev d. 18-02-2015 11:38:08


De smager vel ok så ? :P Kan rigtigt godt lide øl, men har besvær med at finde et mærke hvor mangel på alkohol ikke skærer igen. 😎


Die_Happy
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-02-2015 13:00:56
Svar/Indlæg:
3385/80
#9 Tricket er at tilføje lidt vodka i stedet.


svedel77
 
Grafiker
Tilføjet:
18-02-2015 14:01:11
Svar/Indlæg:
2263/307

Første indlæg, og det går til dig 🙂

Bor du så rodet, som det ser ud til. Har før set dine køkken videoer, og de udstråler noget mindre lækkert.

trane36 skrev d. 18-02-2015 10:40:43


Mit køkken ser pt. således ud, jeg kan ikke se problemet :


svedel77 skrev d. 18-02-2015 11:22:58


Der ryger nogle pils ned var ;)

canny skrev d. 18-02-2015 11:36:57


Ja, det er blå Erdinger. De er alkoholfri 🙂
Man kunne en gang få dem i Føtex, men ikke mere. De her fik jeg min Søster til at tage med da de var i tyskland, i vinterferien.

svedel77 skrev d. 18-02-2015 11:38:08


De smager vel ok så ? :P Kan rigtigt godt lide øl, men har besvær med at finde et mærke hvor mangel på alkohol ikke skærer igen. 😎

canny skrev d. 18-02-2015 12:44:50


Blå Erdinger smager fantastisk. I Tyskland har de stor tradition for at brygge uden alkohol. Næsten alle bryggerierne dernede, har en alkoholfri variant.


animal-mik
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-02-2015 14:09:13
Svar/Indlæg:
908/160
Velbekomme - og JA - Erdinger smager godt
også efter lidt hård træning :)


Tyller
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-02-2015 21:17:04
Svar/Indlæg:
106/3
Hvor længe har du kogt den hamburgerryg?

Er den røget med rigtig røg eller røgaroma?

Du skriver ved vacuumpakningen "at så undgår du frostskader" - vaccineret og fryser du pålægget?


svedel77
 
Grafiker
Tilføjet:
18-02-2015 21:37:51
Svar/Indlæg:
2263/307

Hvor længe har du kogt den hamburgerryg?

Er den røget med rigtig røg eller røgaroma?

Du skriver ved vacuumpakningen "at så undgår du frostskader" - vaccineret og fryser du pålægget?

Tyller skrev d. 18-02-2015 21:17:04


Ja, jeg er nødt til at fryse det ned. I køleskab kan det holde en uge. To uger, hvis det er vacuumeret (ikke vaccineret, hehe). Og jeg er en måned om at spise alle 6 pakker. Så jeg er nødt til at fryse det. Men det tager det slet ikke skade af, så længe det er vakuumeret.


Tyller
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-02-2015 21:42:07
Svar/Indlæg:
106/3
Så er det overkill at vacuumpakke det, en alm frysepose gør det samme


svedel77
 
Grafiker
Tilføjet:
18-02-2015 21:47:05
Svar/Indlæg:
2263/307

Så er det overkill at vacuumpakke det, en alm frysepose gør det samme

Tyller skrev d. 18-02-2015 21:42:07


Nej, for så bliver det jo frostskadet.


#17
Temp
 
Overclocker
Tilføjet:
18-02-2015 23:40:05
Svar/Indlæg:
196/5

1

Hvor heldigt for alle at du gider oprette et brugernavn og dele ud af visdommen.

comicsdk skrev d. 18-02-2015 10:44:32
Og hans andet indlæg gjorde det ikke bedre - Perfekt match til HOL.dk 😀

Køkkenet ser da helt fint ud, vidste ikke lige det med frostskader på kød, ja Erdinger brygger gode øl, weissbier er min Erdinger favorit 🙂


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Temp d. 18-02-2015 23:41:36.


Dennis
 
Overclocker
Tilføjet:
19-02-2015 04:56:39
Svar/Indlæg:
209/4
Hvor får man fat i sådan en skivemaskine og en vacuum pakker? Og så ikke mindst, hvad koster sådan nogle labaner? Din post har vakt inspiration. 😀


svedel77
 
Grafiker
Tilføjet:
19-02-2015 05:35:04
Svar/Indlæg:
2263/307

Hvor får man fat i sådan en skivemaskine og en vacuum pakker? Og så ikke mindst, hvad koster sådan nogle labaner? Din post har vakt inspiration. 😀

Dennis B skrev d. 19-02-2015 04:56:39


Pålægsskiveren kan du nogengange få på tilbud i supermarkederne til kr. 99,-
En billig vakuumpakker kan fåes til et par hundrede. Jeg har købt en model i lidt bedre kvalitet, der kan tåle at blive brugt. Jeg har givet kr. 800,- på http://grillbutikken.dk/vakuum...

Pålægsskiveren kan bruges til mange andre ting. Jeg har aldrig fået taget på at skære brød i ordentlige skiver. Der kommet pålægsmaskinen til uundværlig hjælp. Og den laver de smukkeste HELT ens skiver af agurm, løg, peberfrugt og så videre. Og den er fantastisk til at snitte kål. Og til coleslaw, kan den lave det i papirtynde strimler. Hver gang. Min kan indstilles fra 1 til 15 mm. skivetykkelse.


Dennis
 
Overclocker
Tilføjet:
19-02-2015 07:30:59
Svar/Indlæg:
209/4

Hvor får man fat i sådan en skivemaskine og en vacuum pakker? Og så ikke mindst, hvad koster sådan nogle labaner? Din post har vakt inspiration. 😀

Dennis B skrev d. 19-02-2015 04:56:39


Pålægsskiveren kan du nogengange få på tilbud i supermarkederne til kr. 99,-
En billig vakuumpakker kan fåes til et par hundrede. Jeg har købt en model i lidt bedre kvalitet, der kan tåle at blive brugt. Jeg har givet kr. 800,- på http://grillbutikken.dk/vakuum...

Pålægsskiveren kan bruges til mange andre ting. Jeg har aldrig fået taget på at skære brød i ordentlige skiver. Der kommet pålægsmaskinen til uundværlig hjælp. Og den laver de smukkeste HELT ens skiver af agurm, løg, peberfrugt og så videre. Og den er fantastisk til at snitte kål. Og til coleslaw, kan den lave det i papirtynde strimler. Hver gang. Min kan indstilles fra 1 til 15 mm. skivetykkelse.

svedel77 skrev d. 19-02-2015 05:35:04


Det lyder til at jeg skal på udkig i Kvickly og den slags butikker der også har køkken udstyr så. 😀

Hvad angår brød har jeg så aldrig haft problemer med, men min dovenskab får mig nok til at bruge den til det formål også. 🤣


Gamer_Kate
 
Nørd
Tilføjet:
19-02-2015 10:44:20
Svar/Indlæg:
304/3
#0

Lyder dælme til, jeg også skal have den slags udstyr på et tidspunkt. Det med, at spare en del på pålægget er jo altid en god ting. Er blevet inspireret af dig :D


svedel77
 
Grafiker
Tilføjet:
19-02-2015 10:48:53
Svar/Indlæg:
2263/307

#0

Lyder dælme til, jeg også skal have den slags udstyr på et tidspunkt. Det med, at spare en del på pålægget er jo altid en god ting. Er blevet inspireret af dig :D

Gamer_Kate skrev d. 19-02-2015 10:44:20


Du kommer ikke til at spare ret meget pr. pålægsskive. Men skiverne er tykkere, bredere og kødet af en langt bedre kvalitet. Så prisen pr. skive pålæg er den samme. Men kiloprisen er en tredjedel.