Slibning af kniv??

Diverse d.  04. september. 2015, skrevet af thias-
Vist: 6186 gange.

thias-
 
Superbruger
Tilføjet:
04-09-2015 23:21:49
Svar/Indlæg:
396/229
Hej Hwt

Jeg kunne godt tænke mig at slibe mine knive og tænker så, hvilke metoder kan folk anbefale??
jeg har kigget på forskellige sten, men de er ret dyre ca. 1000 kr pr styk.
så tænkte om der var en billigere løsning??
har hørt at man kan finde rigtigt fint sandpapir som kan bruges men kan ikke finde nogen på de der 1000-5000 grit jeg gerne vil have. Jeg vil gerne have sindsygt skarpe knive, så hvad gør i??

på forhånd tak!
slaske6
 
Elitebruger
Tilføjet:
04-09-2015 23:33:27
Svar/Indlæg:
1571/39
køb en vådslibe maskine

https://www.globaltools.dk/mas...


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af slaske6 d. 04-09-2015 23:34:57.


morcheeba
 
Overclocker
Tilføjet:
04-09-2015 23:37:06
Svar/Indlæg:
216/10
Gå ned til din lokale slagter og spørg om de evt kan fixe det for en fin pris. Vi hjælp i hvert fald altid de 2 steder jeg har arbejdet som slagter.


Biostud
 
Elitebruger
Tilføjet:
04-09-2015 23:44:54
Svar/Indlæg:
2897/83
Jeg bruger et keramisk strygestål.


M.Beier
 
Passiv Hwt crew
Tilføjet:
04-09-2015 23:45:53
Svar/Indlæg:
2087/124
Jeg har en Fiskars knivsliber, den virker tilforladeligt.

http://www.ibob.dk/fiskars-fun...

Nej, det er ikke det sammme som de helt tunge skyts, men det virker.


Die_Happy
 
Elitebruger
Tilføjet:
04-09-2015 23:56:12
Svar/Indlæg:
3385/80
#4 Ligner ret meget den jeg har fra IKEA :D
http://www.ikea.com/dk/da/cata...

Den virker fortrinligt.


ICE-Cool
 
Elitebruger
Tilføjet:
05-09-2015 00:08:55
Svar/Indlæg:
3799/43
Hwl kan også slibe knive, det kan slagtern også som #2 nævner.

Så skal du bruge et godt strygestål til at vedligeholde dine knive, husk at brug det hver 2-3 gang. Så slipper du for at slibe kniven så ofte, bliver nødvendigt at slibe kniven så kan du købe en slibesten på 3000-6000korn.

Vådslibe papir kan ikke anbefales, da du risikere at slibe klingen skævt, og det strækker sig når at du trykker ned på det.

Det billige alternativ er at købe en keramisk knivsliber, men det bliver langt fra så godt, som med en slibesten.

De fleste slagter benytter sig af en knivaftrækker, da den er hurtig og effektiv.

Jeg skal i gang med at slibe mine knive, har fået slibesten hjem de ligger dog hos en kammerat, da han også bestilte et sæt til sig selv. Det kostede omkring 1000kr.Det er med korn 1000-3000-6000 og en vinkel til at holde klingen korrekt.

Jeg skal også snart købe nogle ordenlige knive, da mine knive ikke er af så god kvallitet.


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af ICE-Cool d. 05-09-2015 00:09:28.


don
 
Elitebruger
Tilføjet:
05-09-2015 00:18:18
Svar/Indlæg:
1380/8
bruger denne sten.
http://www.banggood.com/300080...

denne kunne måske også bruges
http://www.banggood.com/Profes...


M.Beier
 
Passiv Hwt crew
Tilføjet:
05-09-2015 00:21:59
Svar/Indlæg:
2087/124
en hjemmeside med.... Knive tilbehør som hedder 'bang good', det var som godt satans. 😲


ICE-Cool
 
Elitebruger
Tilføjet:
05-09-2015 00:29:25
Svar/Indlæg:
3799/43
#7 damn. det er da billigt, for den slibesten.

Gid at jeg havde kendt den hjemmeside før at jeg bestilte sammen med min ven.

Nummer to som du linker til må være en kopi af Lansky Knivslibesæt.


Shutdown
 
Elitebruger
Tilføjet:
05-09-2015 02:35:40
Svar/Indlæg:
8947/160
Jeg har et lansky sæt med 5 "sten", har også forskellige løse sten . Så har jeg dem som M Beier foreslår og også andre typer, ja jeg har det meste. Men det klart bedste og nemmeste er en speciel sten til at sætte på en boremaskine, den er selvfølgelig vinklet til en std køkkenkniv, det er faktisk to sten der er vinklet og bliver trykket mod hinanden vha fjederbelastning, den skal bruges våd og ved forholdsvis lave rpm. Når jeg har brugt den får de som regel en hurtig tur med de fine lansky sten så er de simpelthen 110% ninjasamuraideluxe skarpe, og det tager 5 min. Til daglig vedligeholdelse bruger jeg både keramisk og normalt strygestål. Hvis man ikke har styr på sine vinkler kan man hurtigt ødelægge skæret med sådan et keramisk "stål", det tager simpelthen for meget, så hvis man ikke gør det rigtigt er det føromtalte arbejde spildt. Jeg ved ikke hvad den hedder, den til boremaskinen, men den er simpelthen genial. MHT knive er det selvfølgelig vigtigt at det er et godt stykke stål, men pris og kvalitet hænger ikke altid sammen. Min næste bliver en kniv fra Porche som har hyret en af verdens bedste knivmagere til at lave en serie til dem, de er billige og har vundet test over hele verden, de er bedre end nogle af de helt dyre knive der koster mange gange mere. HOV, til dem der vil bruge løse sten er det virkelig vigtigt der er styr på vinklerne, så en lille plastikskinne eller lignende er klart at foretrække. Det er den helt store fordel ved de værktøjer jeg bruger, man er sikker på at tage lige meget på hver side, og med lansky sættet kan man jo selv vælge vinklerne afhængig af hvilken kniv der er tale om, alle knive skal jo ikke skærpes i samme vinkel.

Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Shutdown d. 05-09-2015 02:43:00.


jmose
 
Moderator
Tilføjet:
05-09-2015 07:40:08
Svar/Indlæg:
3863/538
#1

Du sender din kniv til HW Larsen i kødbyen, og får dem slebet der.

#2
Du køber et godt strygestål til dine knive. Op i røven med det keramiske - køb et godt Dick strygestål til 1000, så er du set for life.

#3
Når du stryger din knive, så husk at strygestålet ikke sliber din kniv. Det vedligeholder æggen, så hvis du skærer i noget som du ikke burde, skal kniven slibes igen

#4
Når du stryger din kniv skal du holde en vinkel på ca 15 grader. Hvis du ikke kan finde ud af det, så skal du købe en afstryger, som kan hjælpe dig med at holde vinklen.

#5
Du putter ALDRIG NOGENSINDE din knive i opvaskemaskinen!!!


God fornøjelse.


crankyrabbit
 
Elitebruger
Tilføjet:
05-09-2015 09:25:00
Svar/Indlæg:
7765/230

en hjemmeside med.... Knive tilbehør som hedder 'bang good', det var som godt satans. 😲

M.Beier skrev d. 05-09-2015 00:21:59

Fed side har selv købt tøj der... ❤ ❤


Shadowhunter
 
Elitebruger
Tilføjet:
05-09-2015 10:04:46
Svar/Indlæg:
5474/39
Strygestål er køkkenkniv. Dolke bruger slibesten og vinkel på cirka 45 grader. Billigt og effektivt giver cirka 20 kr for en sten. Økse er mere bøvlet slibe, da vinklen er skidt.

Plejer ofte bruge blad har savtakkede i stil med en sav. Den forskellige tykkelse på stålet. De lange knive er alm blad på kniben. Nemmere sav aktivt blad til grøntsager. Det minder om italiensk pizza kniv i længere format.


Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af Shadowhunter d. 05-09-2015 10:10:38.


Xqual
 
Superbruger
Tilføjet:
05-09-2015 10:42:58
Svar/Indlæg:
718/15
Du går herind. Ring lige til banken først og sig de skal sætte et loft på dit forbrug.

http://www.fine-tools.com/


Gylle
 
Elitebruger
Tilføjet:
05-09-2015 10:50:28
Svar/Indlæg:
1704/19
Jeg skulle have nye slibesten og fandt denne side http://www.knivesandtools.de/d... #

Købte et sæt af deres eget brand "Eden" og til finslib (korn 10.000) Naniwa, priser er rigtig gode og service tæt på perfekt.

Der er også dette danske firma som har ret fine priser og kvalitet http://www.cibumic.dk

Er det bløde rustfri knive er slibestål okay men er det til "rigtige" knive 60 HRC og op så er keramisk nødvendigt.

Bruger selv knive der er med enten VG-10 eller SG2 stål, giver dem en tur med korn 2000, 5000 og 10.000 en gang om måneden der så sluttes af med en tur med læderstrop (spejlpolering), i tiden imellem bliver der kun brugt keramisk slibestang.

Bløde knive (rustfri) sliber jeg med 25.grader og hårde knive sliber jeg med 11.grader.

Nogle bruger et lige snit i et stykke papir for at se om kniv er skarp, det er ikke en god test for det kan selv den sløveste kniv, skal det være en papir-test så skal det være en halvcirkel man skal lave ellers er en rigtig fin test at man kan skære en fin papir tynd skive af en frisk tomat uden at røre den med andet end kniven (kommer aldrig til at ske med en rustfristål kniv).

Handler selv en del ved www.hwl.dk men er det hårdstål knive så lad være med at lade dem slibe dem, de sliber uhyggelig meget stål af af gangen, der er disse langt bedre http://foodgear.dk/ til det, er man i nærheden af Aarhus så er de her ret gode http://www.kunstogkokkentoj.dk...


Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af Gylle d. 05-09-2015 10:59:13.


Shadowhunter
 
Elitebruger
Tilføjet:
05-09-2015 22:52:44
Svar/Indlæg:
5474/39
15
Gør jeg rigtigt.

Jeg plejer ikke lave tynde skiver af tomat.fint leve med brødkniv eller almindelig spise kniv. Skær tomaten i både stykker. Tænke på skibe.


cmnielsen
 
Nyhedsskribent
Tilføjet:
06-09-2015 09:41:03
Svar/Indlæg:
726/496
Er der nogen i Aalborg som sliber deres knive selv?


sorlar
 
Superbruger
Tilføjet:
07-09-2015 00:04:02
Svar/Indlæg:
47/3
#17
Det gør jeg, dog kun til mig selv 🙂
Bruger tilsvarende denne fra biltema http://www.biltema.dk/da/Vaerk...
Note
- Du skal kunne holde kniven manuelt i den ønskede vinkel!!
- Kan slibe dem så jeg kan barber hår af armen


Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af sorlar d. 07-09-2015 00:05:44.