Svedel's køkken - moderne kål

Hyggehjørnet d.  09. januar. 2016, skrevet af svedel77
Vist: 2022 gange.

svedel77
 
Grafiker
Tilføjet:
09-01-2016 12:32:40
Svar/Indlæg:
2263/307
Hej folkens.
Idag giver vi hvidkålen en chance, men i ny forklædning. Nemlig med oksekød, bacon, tomat og karry. Onde tunger siger at tomat og karry er en no-go, men de aner jo ikke hvad kunst er. Lad os så komme i gang :



Figur 1 : Her er hvad vi skal bruge. Karrypulver, hvidkål, oksekød (den halve pakke), og okseboulion terning, et løg, bacon (det halve af den viste) og en dåse hakkede tomater.




Figur 2 : vi deler hvidkålen i 6 stykker. Og skærer stokken (den tykke rod) væk fra hvert stykke.


Herefter snitter vi ingredienserne på pålægsmaskinen (yndlings gadget):
Se video herunder :









Figur 7 : Se så fine løgene bliver på pålægsmaskinen.




Figur 8 : Vi blender tomater med bouilion terningen. Stavblender here I come!
Se bare hvor let det går :




Figur 10 : Vi bruner bacontern. Jeg giver den riiiigelig stegemagarine, da vi skal have svitset 250 gram kød bagefter.




Figur 11 : Vi putter løg ned og svitser med




Figur 12 : Og til sidst kommer 250 gram hakket oksekød ned, og bruner under omrøring.




Figur 13 : Nu er her brunt og brændt.




Figur 14 : Nu kommes de blendede tomater i gryden.




Figur 15 : Kålen kommes på, og vi lægger låg på, og lader simre, indtil kålen er faldet sammen.




Figur 16 : Vi kommer en passende mængde karry i gryden. Denne kunne med held være svitset i fedtstoffet, men det var en glemmer. Så må vi til gengæld komme lidt mere i.





Tråden blev redigeret 2 gange, sidst af svedel77 d. 09-01-2016 12:45:52.
MadsAG
 
Elitebruger
Tilføjet:
09-01-2016 12:37:00
Svar/Indlæg:
5421/53
Yes, lad os da lægge maden på gulvtæppet! 😐


Die_Happy
 
Elitebruger
Tilføjet:
09-01-2016 12:38:11
Svar/Indlæg:
3385/80
Kun én figur? Tror der mangler noget..


p0Pe
 
Elitebruger
Tilføjet:
09-01-2016 12:42:23
Svar/Indlæg:
3100/53
#1

Tror det kål har været i kontakt med værre ting undervejs.. Det er derfor man vasker det inden brug!


Anomynous
 
Superbruger
Tilføjet:
09-01-2016 12:49:41
Svar/Indlæg:
384/14
Det ser fanden fisme lækkert ud! Det vil jeg lige prøve en af de næstkommende dage 😀


sho
 
Overclocker
Tilføjet:
09-01-2016 12:53:59
Svar/Indlæg:
231/45
Jeg vil nok konfigurere den lidt anderledes. Vil tilføje gulerødder og en dl engels sovs. Og vand i stedet for tomat. så bliver det til noget der hedder argentinsk biksemad.
Dog er din opskrift ganske fin 🙂


Vichy
 
Superbruger
Tilføjet:
09-01-2016 13:37:45
Svar/Indlæg:
419/47
Ser lækkert ud, det må jeg lige prøve :p

Lige et godt tip, steg dine "tørre" krydderier sammen med løgene næste gang.
Alt lige fra Karry til Oregano får en mere intens smag 🙂


martinbg
 
Elitebruger
Tilføjet:
09-01-2016 13:52:12
Svar/Indlæg:
2076/119
#3

ikke for at sige ikke alle er lige smarte :yes:

men nu arbejder jeg i en butik og har ret tit fået klager over der kan være jord på deres grønsager 😕

Så kan man godt blive lidt i usikker på om man skal stå og forklare kunden hvor grønsager kommer fra :D


nCa
 
Elitebruger
Tilføjet:
09-01-2016 14:13:55
Svar/Indlæg:
714/10
Jeg prøver at gi' konen din opskift, nu ved jeg hvordan det skal se ud 😛 🤣


ICE-Cool
 
Elitebruger
Tilføjet:
09-01-2016 14:31:41
Svar/Indlæg:
3799/43
#0
Onde tunger siger at tomat og karry er en no-go,

Det passer da ikke, har du aldrig smagt karry ketchup?


Shadowhunter
 
Elitebruger
Tilføjet:
09-01-2016 15:15:42
Svar/Indlæg:
5474/39
#9
Tilsæt pølse og du har det, som tyskerne kalder karrywurst i Tyskland. Det er finnere spisen syd for grænsen.

Det er sikkert sjællænderne ikke kan lide tomat og karry.. Det bliver for tysk.


Shadowhunter
 
Elitebruger
Tilføjet:
09-01-2016 15:30:17
Svar/Indlæg:
5474/39
#9
De for gåseleveren galt i halsen. Du kommer med det ind på slottet til dronning. De mene at det er tysk fornærmelse.


crankyrabbit
 
Elitebruger
Tilføjet:
09-01-2016 15:44:00
Svar/Indlæg:
7765/230
Godt med stegemargarine 😲 😲 😲 😢
Nej tak...
Bacon varmes/steges fra kold gryde og resten steges i den afgivne bacon fedt..... :yes:

Ps.. Det der kålsnitter er da besværligt, det kan jeg da gøre hurtigere og lige så fint med en skarp kniv.... 😛 🤣 🤣


Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af crankyrabbit d. 09-01-2016 15:50:15.


Die_Happy
 
Elitebruger
Tilføjet:
09-01-2016 17:00:22
Svar/Indlæg:
3385/80
Stege bacon i margarine?! :no:


The
 
Elitebruger
Tilføjet:
09-01-2016 17:05:04
Svar/Indlæg:
1406/100
Det er da ikke så tosse ud.

Jeg tror at kylling strimler osse ville være godt i stedt for oksekød 🙂


korsk
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-01-2016 01:07:18
Svar/Indlæg:
1334/15
I sønderjylland har de det med, at tilsætte spidskommen - enten hele eller stødt i kålretter - som regel brunkål.

Det fungerer også fint med andre blandede retter indeholdende kål. Selvf. kan man tilsætte for mange krydderier til alle retter, og man bør undlade karry sammen med spidskommen.

Selv spiser jeg tit kålretter, som f.eks. kåldolmere, kålbombe, brunkål osv. som jo er meganemt og kan tilsættes både svine samt oksekød. Når jeg laver kåldolmere bruger jeg halvt svi/kalv og oksekød. Jeg laver til tider et hav af dem, da det tager noget tid, at skolde kål og binde pakkerne , så derfor kan man lige så godt lave en ordentlig portion til fryseren med det samme :)

Din ret som jeg vil tillade mig at kalde en ret enkel gryderet, kan man jo også variere efter behov, og hvad man nu har i køleskabet/fryseren. Tomat og oregano, hvidløg, og lidt karry sammen med kålen er også velsmagende (hvis man altså ka` li det) 🤣

Men godt at se, at nogle kan finde ud af, at skifte den evindelige pasta ud med noget andet 😲 😀


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af korsk d. 10-01-2016 01:11:45.


_Letni
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-01-2016 13:26:39
Svar/Indlæg:
3094/265
Det skal da prøves nu jeg elsker gode kålretter.


Biostud
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-01-2016 14:17:26
Svar/Indlæg:
2897/83
#0

Store dele af det indiske køkken er da retter med tomat og karry (og ofte yoghurt). 🙂


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Biostud d. 28-01-2016 14:17:59.


_Letni
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-01-2016 21:01:04
Svar/Indlæg:
3094/265
Det er da fisme en lækker ret. Det er hvis ikke sidste gang jeg laver denne.