Politiet om stigende problem: Anmeld det hele

Hyggehjørnet d.  28. marts. 2019, skrevet af Ferns
Vist: 1079 gange.

Ferns
 
Korrekturlæser
Tilføjet:
28-03-2019 16:40:37
Svar/Indlæg:
1442/81

Kilde og direkte kopieret fra:

https://ekstrabladet.dk/nyhede...

 

Danskerne er på internettet som aldrig før, og derfor kan det ikke komme som nogen overraskelse, at flere og flere bliver udsat for kriminalitet over internettet.

En undersøgelse lavet af Det Kriminalpræventive Råd fra 2017 viser, at de fleste former for it-kriminalitet er steget fra 2014 til 2017, og omkring 4,5 procent af danskerne var udsat for it-kriminalitet i 2017 - det svarer til omkring 190.000 personer. Alligevel viser Det Kriminalpræventive Råds undersøgelse, at det kun er 36 procent af sagerne om internetkriminalitet, der bliver anmeldt.

Det har blandt andet ført til, at politiet har åbnet en hel ny afdeling kaldet Landsdækkende center for it-relateret økonomisk kriminalitet (LCIK) 8. januar 2019.

LCIK anbefaler, at man anmelder al form for internetkriminalitet.

- Man skal altid anmelde det, hvis man er blevet snydt, siger Trine Møller, centerchef for LCIK, til Ekstra Bladet.

- Hvad nu hvis man 'kun' har mistet et lille beløb på eksempelvis 200 kroner?

- Så skal man stadigvæk anmelde det. Det kan godt være, at det måske 'kun' er 200 kroner, man har mistet, men hvis nu flere hundrede har mistet 200 kroner til samme person, så er det lige pludselig svindel for rigtig mange penge, fortæller Trine Møller.

Alle anmeldelser samlet
Inden det nye LCIK åbnede, så var det hver enkelt politikreds, der behandlede sagerne om Internetkriminalitet. Derfor er formålet med LCIK at 'gøre arbejdet mere fokuseret og samlet og lette arbejdsbyrden i de lokale kredse, som længe har været tynget af stakkevis af sager om internetsvindel', skriver https://www.dansk-politi.dk/ar... , Dansk Politi.

Det betyder, at i stedet for, at hver enkelt politikreds behandler sager om internetkriminalitet, ender alle sager om internetkriminalitet LCIK.

Derfor opfordrer Trine Møller til, at man benytter politiets nye anmeldelsesportal på politiets hjemmeside, hvis man har været udsat for internetsvindel.

- Man logger på med sit Nem-ID, og så sender man sin anmeldelse ind til os. Når vi får anmeldelserne, visiterer vi dem, og hvis der er tale om noget kriminelt, så samler vi en sagspakke af anmeldelser, som vi sender ud til den politikreds, der skal tage sig af sigtelser og eventuelle anholdelser, fortæller hun.

Et tænkt eksempel på dette kunne være en svindler fra Nordjylland, der har svindlet folk fra hele Danmark. LCIK samler anmeldelserne fra hele landet, sporer pengestrømmen tilbage til svindleren i Nordjylland og sender oplysningerne til Nordjyllands Politi, der håndterer sagen derfra.

Undgå internetkriminalitet
Der er flere typer af kriminalitet, man skal være opmærksom på, når man begiver sig ud på det store internet.

Derfor har vi her på Ekstra Bladet samlet de seks forskellige typer internetkriminalitet. Vi har skrevet politiets råd ned, så man kan undgå at blive bedraget.

Råd fra Politiet til at undgå de seks typer af internetkriminalitet

 

Politet har samlet internetkriminalitet i seks kategorier. Nedenfor kan du se, hvad de seks kategorier er, og hvordan man undgår dem.

Bedrageri ved en privat handel

Der er tale om bedrageri ved en privat handel, når en svindler sælger dig et produkt, som enten ikke eksisterer, aldrig sendes, eller som er uægte.
Gode råd fra Politet, hvis du handler med fysiske varer:
- Mød så vidt muligt sælger ansigt til ansigt
- Modtag betaling kontant eller brug platformens eget betalingssystem
- Stol ikke på betalers bevis fra netbank. Tjek altid din egen konto
- Er varen for billig? Så er det nok for godt til at være sandt

Gode råd fra Politet, hvis du handler med koncertbiletter:
- Køb kun billetter fra de officielle billetudbydere.
- Køber du alligevel billetter fra private, så tjek at samme navn figurerer på billetten, MobilePay-kontoen og fx sælgers Facebook-profil.
- Undgå selv at lave et opslag, hvor du søger billetter.
- Enkelte koncertarrangører har lavet deres egen børs for videresalg af billetter mellem private. Du kan således med fordel undersøge, hvorvidt den konkrete koncertarrangør udbyder en sådan børs.

Gode råd fra Politet, hvis du handler med virtuelle effekter:
- Lær dit barn, hvad der kan ske på internettet, og at det skal være skeptisk overfor net-venner, det ikke kender.
- Benyt en verificeret sælger og en anerkendt salgsplatform.
- Veksl dine danske kroner til den virtuelle valuta.
- Skift dine password løbende og hav forskellige passwords for hver konto.

Gode råd fra Politet, hvis du vil leje en bolig:
- Insister på at få lejligheden fremvist og tjek ved samme lejlighed, at navn stemmer overens på kontaktperson, postkasse og hoveddør/dørtelefon.
- Betal aldrig kontant og vær påpasselig, hvis du bliver bedt om at overføre til udlandet.
- Undersøg, at boligen er på markedet ved at kontakte ejeren gennem boligejer.dk.
- Sørg for at få en gyldig lejekontrakt.
Kilde: Politet

Alexander Søgaard Brisling

 

mfcods
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-03-2019 21:01:07
Svar/Indlæg:
4217/223

Men hvis de er online igen efter et års tid, og gør det igen, så er det jo lige meget med og melde dem



yupper
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-03-2019 19:03:54
Svar/Indlæg:
1347/11

Man kan jo kikke på de sager om træpiller der har været de sidste mange år, retssystemet i Danmark har jo været til grin da de skyldige er røget i fængsel med domme på lidt over 1 år til max. 3 år. De har jo fået millioner ind, og der er ingen som ved hvor pengene er henne. De fængseldomme er en hån overfor dem som er snydt, da menigmand aldrig kan tjene de penge ved ærligt arbejde.

Og som Kramler er inde på, at hvis de så fortsætter deres gøren efter aftjent straf, så er der da noget galt med systemet.



mfcods
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-03-2019 00:28:52
Svar/Indlæg:
4217/223

#2 der også en halvlang tråd om en dood som havde snydt flere, og der blev samlet info ind fra både hwt og hol, for at der virkeligt blev lavet en sag, men den mundede vist ikke ud i noget positivt for dem som var blevet snydt. Næsten som at skide i modving