Alt fra før 8 serien, og du kan deaktiver HT hvis du er nervøst anlagt
Jeg kan ikke finde en alternativ kilde til historien.
Er det stadig meltdown,, eller en lign ting ?
..rumænske it.. Har brugt det siden '88!
#1 Som AMD CPU bruger siden: am486DX2 66MHz.. Hvad er ALT INTEL™ før 8 serien?
#4
8-serien er 8. generation Intel Core. Alle Intel-CPU'er der er ældre end 8. generation Core er følsomme for problemet.
Gad vide om det er en hoax historie for at få folk der sidder med velkørende i7 2/3/4 CPU'er til at opgradere til de nye 8/9 CPU'er, selvom de ikke har behov for det ydelsesmæssigt. 😀
Toms har også en historie på det:
https://www.tomshardware.com/n...
Er der nogen der kan forklare i menigmandstermer hvad problemet præcis er, og om der overhovedet er noget for almindelige mennesker at være nervøse over?
Det er et nyt side-channel angreb der er blevet opdaget / fundet muligt. (Selvom de vist ikke rigtigt beskriver det ret godt i TV2's artikel). Link til V2's artikel:
"Vores angreb påvirker alle moderne Intel CPUer i servere, desktops og laptops.
Det inkluderer den seneste niende generation processorer, trods deres indbyggede afbødning af Meltdown. Ironisk nok, så er niende generation CPU'er mere sårbare over for nogle af vores angreb sammenlignet med ældre generationer af hardware."
Der er sgu flere huller i en Intel CPU, end der er i en schweizer ost efterhånden.
#10 ja næste gang jeg bygger nyt så bliver det vist amd
Because these factors will vary considerably by customer, Intel is not recommending that Intel HT be disabled, and it’s important to understand that doing so does not alone provide protection against MDS.
man skulle tro intel viste hvad de laver, men de sover godt nok fortiden.. måske det derfor Apple vil lave deres egen cpuer nu igen ..
aerligt syndes jeg det er godt. Jeg haaber det kan medvirker at AMD faar lidt mere fodhold inde for enterprise server markedet og vi kan komem taetter paa en 50/50 fordelinge saa begge firmaer kan tjene gode penge til udvikling og samt brige mere konkurence frem
Skeptisk: er der så nogen som har hørt om nogen der er ramt ?
jeg har en i7 6900K processor, er jeg ramt når jeg bruger sådan en? kunne være rart at vide :)
nedenfor viser den MD5 programmet som tester ens PC.. nogen som kan forklare mig hvordan det ser ud?
kører med seneste opdateringer fra windows update osv...
hmm ligner meget det samme.. syntes bare ikke jeg kan finde ud af hvad vi skal gøre ved det og om vi rent faktisk er affected syntes det er svært..
vi kan ikke gøre noget nu
men folk som har muligheden for at opdatere bios skal gøre det, men mit system er for gamle og der ingen opdateringer, så for mig kan jeg intet gøre.
jeg køre med en VPN hele tiden ..
Ja jeg vil heller ikke til at rodde med at skulle opdatere min bios..
det ikke slemt at opdatere bios i dag.. men jeg tror bare ikke der noget at gøre ved det..
Ikke pt, men der vil sikkert komme en BIOS update på et tidspunkt til nyere CPU'er, og så IGEN IGEN et hastighedstab. Det er altså noget knald, Intel!!!
#25 ja de er snart nede på amd hastighed 😀 min næste bliver sgu en amd det er bare ikke godt nok fra intel
tvivler på det ville hjælpe at vælge AMD, der skal også nok være exploits osv til de processorere derude intet er sikkert nu om dage...
#17 + #19 i er udsatte.
#27 Både og, det afhænger af hvor meget AMD leger spåkone i deres pipeline 🙂 Spekulativ afvikling af kode er så noget som Intel bruger, hvilket også giver en masse fordele ifht performance (så længe de gætter rigtigt mere end 50% af gangene), men som kan give problemer, hvis ikke man er virkelig hård til at få ryddet op i det registerdata man lader leve, i det tilfælde man får brug for det igen. Det er såmænd blot en kalkuleret risiko, som man hidtil ikke har regnet for noget særligt, da man har levet i en utopi af "vi husker jo at rydde op efter os selv". Det er dog ikke en type angreb, som giver dig mulighed for selv at lede rundt i data, men blot hive data ud, som pt ligger og rodder rundt i nogle registrer. Det er lidt ligesom Man in the Middle angreb, hvor forskellen dog er hvor "manden stiller sig", hvor du kan se det data der er tilgængeligt, men du har ikke selv indflydelse på hvilke data det er. (fx når jeg går ind på en webshop, så giver det dig ikke mulighed for at lure min adgangskode til min netbank)
Hvis der er nogen der har en bedre forklaring, eller rettelser til min forklaring, så må i jo byde ind ;)