Deling af internet uden ICS, fra Pc til Pc

Software d.  25. maj. 2013, skrevet af Cocio21 3 Kommentarer.  Vist: 4819 gange.

Del dit internet via din PC, uden brug af ICS (Windows, Internet Connection Sharing)

 

Ideén til denne guide er faktisk udsprunget, af mine egne dårlige forklaringer af fremgangsmåden i en tråd i forummet, men det gør den bestemt ikke mindre brugbar af den grund !

Men hvad gør man så når ICS driller og for eks ikke vil lade dig tilslutte til en Win7 Hjemmegruppe ? Manuel opsætning selvfølgelig !

 

Krævet OS : Xp, Vista eller Windows 7/8

 

Eneste anden forudsætning her inden vi begynder, er at man selvfølgelig har adgang til nettet på PC1 allerede.

 

PC1 vil være den Pc som deler nettet til PC2, routeren her er en Netgear WNR1000v3

 

Start med at skrive PC1´s IP ned, denne skal bruges om lidt, IP´en der skal bruges er selvfølgelig den IP som du er tilsluttet din router med . (er nemlig denne IP som vil blive brugt i sammenknytningen her om lidt)  Hos mig er dette 192.168.1.2

 

Vi hopper så på PC2 hvor vi vælger en statisk IP, jeg har brugt 192.168.1.95, men man skal blot sørge for at det er en IP som er i routerens LAN IP-range (kan godt være udenfor range, men så vil Hjemmegruppe som oftes ikke virke korrekt hos PC2) Gateway samt DNS skal pege på PC1 som vist her :

 

(Klik på billederne for stort billed)

 

Herefter sammenknytter vi de 2 forbindelser på PC1 som skal bruges til at få/dele nettet med. (ingen opsætning i det, er ligetil faktisk) I mit tilfælde her, er det så et trådløst LAN kort (der hvor nettet kommer fra) også LAN kortet (forbindelsen til PC2)

 

 

Og det ser sådan ud når de er knyttet :

 

 

Herefter skal vi faktisk bare en tur i routeren og lave en statisk route, også er vi færdige !

 

Destination IP er PC2´s IP, dvs 192.168.1.95 her.

Subnet mask er en single-host IP, da vi bruger dette privat/til en enkelt Pc og ikke at forbinde et firma netværk eller lign. (man kan kalde det for en dummy IP) Single-host IP er for de fleste af os krævet da vi jo ikke alle lige har 2 subnets kørende derhjemme, og vælger man standarden her (255.255.255.0) resultere det i at Destinations IP bliver rettet til 192.168.1.0, som effekttivt for min router, betyder at alle IP´s i den range (192.168.1.x) ville blive inkluderet i min route her, derfor er en single-host subnet mask krævet her. 

Gateway er her også PC1´s IP, dvs 192.168.1.2

Metric er afstanden i enheder, dvs 1 er direkte tilsluttet routeren hvad end om det er LAN eller WLAN, så da jeg kun har en Pc imellem PC2 og routeren, vælges der 2 her.

 

 

Herefter bør PC2 kunne ses af routeren (dog ikke nødvendigvis i DHCP listen også) og vil kunne tilslutte sig hjemmegruppen som var den sat direkte til routeren og uPnP i routeren vil også virke korrekt for denne Pc fremover.

Som det ses her, dukker den i min router ikke op i DHCP listen (men jeg kan dog se den i uPnP listen alligevel)

 

 

En god måde at teste man har gjort det korrekt, er blot at forsøge at logge på routeren med PC2, kan man det er den statisk route nemlig oprettet korrekt.

 

Men så er der vist heller ikke mere tilbage at sige her, du burde nu kunne få din extra Pc/enhed der er smidt på via en LAN/Host Pc, både på nettet og i hjemmegruppen uden ballade.

 

Al form for feedback, forslag til rettelser og lign er selvfølgelig altid velkomment.

 

/Cocio21

 

QuadCore
 
Overclocker
Tilføjet:
25-05-2013 18:47:18
Svar/Indlæg:
58/15
Vil det på den måde du beskriver være muligt at placere et AP bag ved PC1, og så kryptere forbindelsen med en VPN? (Altså være logget på sin VPN, på PC1, og på den måde kryptere alle PC´er der kobler op til AP) :)


Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
25-05-2013 18:58:14
Svar/Indlæg:
4981/47
#1

Nu har jeg endnu ikke rodet med VPN, men det er effektivt en tunnel man laver via PC1 og sammenknytningen.

Den statisk route gør at routeren ved hvem den modtager fra, den kan realt ikke se PC2, men "ved" at den er der og håndtere datastrømmen derefter 🙂

Så måske, men tror jeg da næsten, du kan jo sådan set også åbne porte osv til den extra PC/enhed du vil have kørt over en Pc.


Denza
 
Superbruger
Tilføjet:
27-05-2013 17:22:33
Svar/Indlæg:
12/2
#1. Det kræver at du kan bridge det interface som du kører vpn via ? F.eks opretter cisco vpn client en ekstra netværksenhed.