Sikkerhedsfirmaer afviser samarbejde med politiet

Diverse d.  17. juli. 2007, skrevet af System 5 Kommentarer.  Vist: 238 gange.


I USA benytter forbundspolitiet allerede skjulte programmer på mistænktes computere til at samle bevismateriale der senere kan føre til domfældelse. Og i Tyskland diskuterer politikere, om politiet skal have mulighed for at gennemføre online-ransagninger. Det fungerer dog kun, hvis de skjulte spionprogrammer ikke bliver afsløret eller blokeret af de antivirus- og firewall-programmer, der er installeret på den mistænktes computer.

Spørgsmålet er derfor, om producenterne af denne type sikkerheds-software allerede samarbejder med politiet om at »vende det blinde øje til«, når programmerne støder på politi-trojanere og ?keyloggere.

Den amerikanske nyhedstjeneste CNET har stillet dette spørgsmål til 13 producenter af sikkerheds-programmer, lige fra små og mindre kendte udbydere som Sana Sec til store leverandører som Microsoft og IBM.

Og svarene taler et tydeligt sprog. Ingen af firmaerne vil indrømme, at de samarbejder med politiet, og de fleste svarer, at de aldrig har modtaget en domstolskendelse med krav om at hjælpe politiet i den slags sager. Kun Microsoft og IBM nægtede at svare på dette spørgsmål.

Enkelte af de adspurgte sikkerheds-leverandører, som israelske Check Point, signaler dog, at de er parat til at samarbejde med politimyndighederne hvis det bliver nødvendigt.

Hvis leverandørerne indbygger en sådan »bagdør« i deres antivirus-programmer, kunne det svække beskyttelsen. En virusskaber kunne eksempelvis maskere sit program som en politi-trojaner, som så vil blive ignoreret af antivirus-programmerne.

Og de computerkyndige kriminelle, som er det egentlig mål for politiets efterforskning, vil sandsynligvis skifte til open source-programmer som ClamAV og OpenAntivirus.

Der har tidligere cirkuleret rygter om hemmelige bagdøre i populære pc-programmer og selv operativsystemer som Windows, men rygterne er aldrig blevet bekræftet og Microsoft har tværtimod forsikret, at politiet ikke får en bagdør ind i firmaets produkter.

Link: http://warehouse.ncom.dk/lbb.php/1001/4187093336/MjAwNy0wNy0xNyxod3Rkaw==/aHR0cDovL3d3dy5jb21vbi5kay9pbmRleC5waHAvbmV3cy9zaG93L2lkPTMxODk3

Nyhed leveret af http://Comon.dk
Retro
 
Elitebruger
Tilføjet:
17-07-2007 20:17:02
Svar/Indlæg:
1643/172
Kan i sige Deep Freeze fra www.faronics.com Så genstarter man bare sine work stations på arbejdet og alt lort der er blevet lagt ind på computerne forsvinder smart 😛


Goaguy
 
Elitebruger
Tilføjet:
17-07-2007 23:00:31
Svar/Indlæg:
3410/199
Crazy froooog 😲

Gad vide, om så ikke bare de kriminelle finder på det modsatte? Aflurer oplysninger fra politiet. Heh.

Men selve konceptet lyder alt andet end moralsk forsvarligt. De kunne jo lige så godt bare sætte sjulte kameraer op i folks soveværelser?

#1 --> Gider du ikke lige beskrive det program i 3 korte sætninger - hvordan virker det? Kan ikke lige overskue at pløje mig igennem 117 siders engelsk i str mikro efter en hård arbejdsdag. 😳


Retro
 
Elitebruger
Tilføjet:
17-07-2007 23:54:25
Svar/Indlæg:
1643/172
Programmet virker ved at den fryser din PC's partition eller mapper som du selv har defineret fra starten af. Det vil sige vis du gemmer/sletter ting i disse mapper / partioner bliver alt sat tilbage til hvad det var før når du genstarter computeren. Smart ik ;) Så viruz/adware osv forsvinder efter en genstart. Virker både til Mac/windows. Dette er noget der spare tid og penge for virksomheder. Frem for at skulle om installer arbejdes computer gang på gang.


steen
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-07-2007 09:07:54
Svar/Indlæg:
2870/65
# 3 Det hjælper nok ikke så meget hvis bagdøren allerede kommer ind med windows.
Ellers er det smart nok.


yupper
 
Elitebruger
Tilføjet:
24-07-2007 07:26:26
Svar/Indlæg:
1349/11
#4 nemlig, der er nok derfor kineserne har så travlt med ikke at stole for meget på M$, man kan måske kalde dem for paranoide.
Men ellers som Retro er inde på, så er programmet smart hvis man kan stole på leverandøren af software man bygger ens system på.
-> #2 Man får jo aldrig noget at vide i det offentlige forum hvis stat, politi eller kommuner(og andre) bliver udsat for hackerangreb, kun hvis det ikke kan skjules, hvis deres hjemmesider bliver lavet om eller lignende. Jeg har da kendskab til nogle sager der kan få det til at løbe koldt ned af ryggen på de fleste, men idag er der meget sikkerhed så det er blevet sværere at skjule sig fra ordensmagten. Bare se på alle dem som laver virus, der er et utal som bliver afsløret, og dem som ikke gør, ja der har skaden nok ikke været stor eller farlig nok til at det var værd at bruge ressourcer på.