Betalte budskaber er godt i gang med at trænge i blogospheren. Ifølge flere kritiske ryster vil reklamebudskaberne på kort tid underminere bloggernes troværdighed og på længere sigt betyde døden for den unikke form for nyhedsformidling, som blog-konceptet indebærer. Men hos det nystartede firma Bloggerwave er holdningen en helt anden:
»Kommerciel blogging har utrolig stort potentiale. Både for virksomheder der vil markedsføre deres produkter alternativt, og for bloggere der vil tjene penge på at dele deres mening med andre,« siger Ulrik Svane, medstifter af Bloggerwave.
Han fortæller, at firmaets koncept er blevet godkendt af Forbrugerombudsmanden. Det skal blot fremgå, at bloggeren modtager betaling, ellers kan det være skjult reklame i strid med markedsføringsloven.
Bloggere, der har koblet sig på Bloggerwave får mellem 30 til 100 kroner for et indlæg, og så står det bloggeren frit for, hvordan omtalen skal udformes.
Den første reklamekampagne, som til dels afvikles gennem blogospheren, har allerede været i gang i en del uger. Her er det Sony Ericsson, der har betalt sig til at få bloggere til at omtalte en ny telefon. Nærmere betegnet har de bloggere, der er på reklamebureauets lønningsliste, forpligtiget sig til at omtale en bestemt feature ved telefonen kaldet shake control (hvormed man med et enkelt hurtigt ryst kan få telefonen til at springe videre til næste nummer på en musikliste).
I alt har Bloggerwave omkring 7000 blogere over hele verden tilknyttet, men kun de 400 er danske.
Det er dog ikke en hvilken som helst kinesisk børne-blogger, der kan komme på lønningslisten:
»Bloggerne skal først godkendes, så skal rates efter, hvor værdifulde, de kan blive, og her spiller sproget naturligvis også en stor rolle. Når en blogger først er godkendt og sat ind i systemet, sender vi de relevante reklamekampagner ud til dem, og så er det op til den enkelte blogger at deltage,« forklarer Ulrik Svane.
Mikkel deMib Svendsen, der er ekspert i søgemaskineoptimering, har tidligere udtalt sig i krasse vendinger om betalt blogging, som han betgener som luderjournalistik:
»Virksomhederne ønsker at købe sig ind i et fænomen som er meget populært. Men problemet er, at hvis bloggerne tydeligt angiver at det, de skriver er en betalt annonce, så ryger den væsentligste del af pointen for virksomhederne - og hvis bloggeren ikke afslører, at indlæget er betalt, ja så er det ulovlig skjult reklame med de følger den slags så kan få,« siger han.
Den slags bekymringer holder ikke Ulrik Svane vågen om natten. Han mener i stedet, at betalte blogs på en unik og enestående måde kan skaffe virksomheder i kontakt med en befolkningsgruppe, som ellers er meget svær at nå med reklamebudskaber.
Endnu er Bloggerwave dog ikke nogen fænomenalt stor finansiel succes. Faktisk er firmaet end ikke blevet indregistreret hos Erhvervs- og Selskabssstyrlsen, fordi de tre stiftere endnu ikke har kunnet skrabe minimumkapitalen til et anpartsselskab (125.000 kroner) sammen. Men på internettet findes de, både i .dk og .com versionen.
Link: http://warehouse.ncom.dk/lbb.php/1001/2627513571/MjAwNy0wOC0yMCxod3Rkaw==/aHR0cDovL3d3dy5jb21vbi5kay9pbmRleC5waHAvbmV3cy9zaG93L2lkPTMyMzAw
Nyhed leveret af http://Comon.dk