Først var der antikkens syv vidundere. Så kom de moderne syv vidundere, som blev kåret ved en ceremoni i Lissabon i sommer. Nu kommer så it-verdenens syv vidundere. Nu er der sikkert mange meninger om, hvad der udgør et it-vidunder. Men det amerikanske it-blad CIO har vovet pelsen og samlet et bud på verdens syv it-vidundere.
Her kommer CIO's forslag til de syv teknologiske mirakler:
Det nordligste webcam
Det amerikanske Pacific Marine Environmental Laboratory har installeret et http://www.arctic.noaa.gov/gallery_np.html tæt ved Nordpolen, som er placeret på en isflage. Kameraet forsvinder i havet hvert efterår og bliver erstattet til foråret.
Computer med den største afstand til Jorden
NASA's Voyager satellit er fire milliarder kilometer fra Jorden, det er tre gange afstanden til Pluto. Den 30 år gamle computer på satellitten kommunikerer stadig med Jorden, men signalet tager 14 timer om at nå frem.
Verdens mest spændende datacenter
En hemmelighedsfuld Google-installation i Dalles, Oregon, som henter strøm fra en hydroelektrisk dæmning og er udstyret med to fire-etagers-køletårne. Det menes at Google har omkring en halv million servere i hele verden. Det vides ikke hvor mange der står i Dalles.
Verdens største grid-projekt
Det europæiske E-sciencE II (EGEE-II) projekt forbinder 240 installationer i 45 lande med flere end 24.000 cpu'er og omkring 5 millioner gigabyte lagerplads. Grid-nettet skal blandt andet bruges til at analysere data fra CERN's Large Hadron Collider.
Verdens hurtigste supercomputer
IBM's BlueGene/L bruges til forskning i atomvåben på Lawrence Livermore National Laboratory, men overhales snart af den tre gange hurtigere BlueGene/P. Hvis regnearbejdet skulle udføres i hånden, ville det kræve at hvert eneste menneske på Jorden skulle udføre 60.000 beregninger i sekundet.
Mindste pc der kører Windows Vista
En lille håndholdt computer fra OQO på 5,6 x 3,3 x 1 tommer, som vejer mindre end et halvt kilo og koster lidt under 10.000 kroner. Den har et fuldt tastatur, 60 GB harddisk, Wi-Fi og Bluetooth.
Største paradigmeskift inden for erhvervssoftware
Linux blev opfundet i 1991 og kernelen indeholder nu 8,2 millioner kodelinjer, der i gennemsnit vokser med 86 linjer i timen.
Link: http://warehouse.ncom.dk/lbb.php/1001/1633369466/MjAwNy0wOS0xMixod3Rkaw==/aHR0cDovL3d3dy5jb21vbi5kay9pbmRleC5waHAvbmV3cy9zaG93L2lkPTMyNjMx
Nyhed leveret af http://Comon.dk