Telefonerne bliver ikke taget og ingen kan tilsyneladende få fat i de to bagmænd hos Cloaking Systems og ejerfirmaet Refocus i Ålborg. Firmaet havde ellers slået sig op med brask og bram og åbent fortalt, hvordan man var i stand til at snyde selveste Google.
I går kunne lederen af Googles spampoliti ? officielt kaldet Webspam-teamet - Matt Cutt, på sin blog afsløre, hvor nemt Google har kunnet opdage Cloaking Systems. Det danske firma har ellers bygget hele sit forretningskoncept op omkring netop det faktum, at Google-snyderiet var umuligt at opdage.
»For at undgå, at Cloaking Systems kunder bliver udelukket fra søgemaskinerne, er der tilknytttet et omfattende sikkerhedssystem til at skjule kundens identitet. Google kan simpelthen ikke se, hvilke sider, vi har optimeret,« lød det således i en pressemeddelese fra Cloaking Systems tidligere i år.
Den påstand bliver gjort helt til grin på Matt Cutts blog. Her gengiver han en fejlmeddelelse, som Google har fundet på nettet, som både afslører Cloaking Systems og en af selskabets kunder, den velgørende organisation Engodsag.dk.
Fejlmeldingen indeholder ordene »Cloaking link building«, og giver både webadresser og mange andre informationer. Det får en sarkastisk Matt Cutt til at bemærke, at man nok skal tænke sig lidt bedre om, før man forsøger at markedsføre sin webspam som »umulig at opdage«.
Google har følge Cutts haft danske Cloaking Systems i søgelyset i næsten to måneder. Det lover ikke godt for de danske virkesomheder, som er faldet for dette firmas fristende tilbud og mangedobling af antal Google-hits. Googles politik angående hjemmesider, der snyder på vægten, er nemlig ret klokkeklar: den utugtige opførsel skal straffes, og synderen skal i søgemaksinesammenhæng lyses i band.
Hvor mange virksomheder, der benytter sig af hemmelige cloaking-metoder for at få flere Google-hits, vides af gode grunde ikke, men at det netop blev den filantropiske virksomhed Engodsag.dk, der blev grebet med bukserne nede, synes at rejse visse moralske komplikationer for Google.
Til Erhvervsbladet i dag hævder Jonathan Løw fra Engodsag.dk, at han intet har bestilt hos CloakingSystems, og at det hele må være en fejltagelse.
Alligevel kan den gode sag risikere at blive knapt så god, når det gælder Google.
Søgemaskinekespert Mikkel DeMib Svendsen vurderer overfor ComON, at cloaking-sagen kan få alvorlige konsekvenser for Engodsag.dk.
»Google har jo vist, at de ikke bryder sig om at blive gjort til grin i offentligheden. Og hvis nogle fjolser som Cloaking Systems kommer med en løgnagtig påstand om, at de kan snyde Google, så vil Google reagere,« siger han til ComON.
Trods ihærdige anstrengelser Hverken Erhvervsbladet eller ComON i dag haft held til at komme i kontakt med bagmændende bag firmaet Cloaking Systems eller Refocus.
Matt Cutts blog om Cloaking Stystems kan ses her: http://www.mattcutts.com/blog/detecting-more-undetectable-webspam/
Link: http://warehouse.ncom.dk/lbb.php/1001/1978121093/MjAwNy0xMS0yOCxod3Rkaw==/aHR0cDovL3d3dy5jb21vbi5kay9pbmRleC5waHAvbmV3cy9zaG93L2lkPTMzNzky
Nyhed leveret af http://Comon.dk