Dansk cloaking-firma fortsætter kampen mod Google

Diverse d.  30. november. 2007, skrevet af System 1 Kommentarer.  Vist: 418 gange.


Mens det nært beslægtede ReFocus A/S er på vej mod en konkurs fortsætter det kontroversielle Cloaking Systems ApS. Det fortæller stifter Marcel Fuursted, der nu står frem med sin version af sagen, hvor Google har hængt det danske cloaking-firma ud som inkompetent og fejlslagent.

Selvom ReFocus og Cloaking Systems har samme adresse i Ålborg og et stort personsammenfald i direktion og bestyrelse, er der tale om to helt forskellige selskaber, fastholder Marcel Fuursted.

At ReFocus har indstillet aktiviteterne og nu afventer en konkursbegæring fra Skat, der er største kreditor, har intet at gøre med Googles gøren grin med selskabet og de sidste par dages negative presseomtale, siger Marcel Fuursted, der selv stod opført som direktør for Refocus.

»Problemerne i Refocus var vores egen skyld. Men Cloaking Systems er på ingen måde lukket,« siger Marcel Fuursted, der står som stifter af dette firma.

ComON fangede ham hos firmaet Sylvester Hviid online, hvilket han forklarer med, at hans arbejdskraft hos Cloaking Systems kun er krævet i kortere perioder, og at han derfor også kan arbejde i andre firmaer.

Cloaking Systems har tidligere været ude med meget markante meldinger om at selskabets cloaking-koncept ikke kan opdages af Google. At Google nu har hængt firmaet ud som amatører, der lod sig afsløre gennem en fejlmelding indeholdende ord som ?cloaking?, skulle der dog være en god forklaring på, påpeger stifteren:

»Den fejlmelding var lokkemad. Den var lavet for at lokke Google til, og formålet med dét var at se hvilke adresser, de kommer fra, og hvordan de går frem, når de lukker et site.«

Det lyder lidt som en søforklaring?

»Jo, det gør det måske. Men sagen er, at vi hele tiden har testløsninger kørende på nettet ? ligesom alle andre, der arbejder med SEO (SearchEngine Optimization) gør det,« siger Marcel Fuursted.

At Engodsag.dk også blev indblandet i Googles gøren grin med Cloaking Systems var dog ikke del af planen, forklarer han. At den filantropiske organisation blev koblet sammen med Cloaking System i Googles afsløring kan ifølge Marcel Fuursted kun skyldes, at nogen har anmeldt dem til Google.

Han forklarer forløbet med, at en medarbejder hos Engodsag og en medarbejder hos ReFocus havde lavet en aftale uden at de respektive ledelser var blevet orienteret.

Men uanset de beklagelser og undskyldninger, der siden er tilflydt Engodsag fra Refocus og Cloaking Systems, behøver den filantropiske organisation ikke at frygte for konsekvenserne. Google ville nemlig aldrig drømme om at gøre alvor af sine trusler om, at firmaer, der får omdirrigeret trafik fra cloakedes sites selv vil blive ramt af udelukkelse fra Googles søgemaskiner:

»Det tør de ikke, fordi de dermed ville risikere, at cloaking bliver et krigsværktøj. Hvis det førte til udelukkelse af en hjemmeside kunne man jo bare sætte et cloaking-site op til at omdirrigere trafik til en af sine konkurrenter, anmelde det det og dermed få konkurrenten udelukket fra Google. Men det kommer ikke til at ske,« lyder det skråsikkert fra stifteren af Cloaking Systems.

At Gogles chef for webspam teamet, Matt Cutt, netop har understreget, at det er præcist hvad Google har tænkt sig, der skal ske, bekymrer ikke den ålborgensiske internet-iværksætter.

»Det der skal han jo sige ? det er hans job, at prøve at bekæmpe sådan nogen som os, og forsøge at skræmme andre fra at gøre det samme som vi har gjort. Men han har flere gange tidligere talt usandt om det her,« siger cloakeren Marcel Fuuursted om Google-chefen Matt Cutt.

Adspurgt, om ikke han frygter at Cloaking Systems får svært ved at tiltrække sig nye kunder efter balladen med Matt Cutts blog, svarer ålborgenseren, at han tværtimod tror omtalen har gavnet:

»I Danmark har vi mange kunder i forvejen. Men herhjemme er der ikke så mange der ved, hvad black hat SEO er. Efter Matt Cutts indlæg har vi fået flere kunder til vores black hat ydelser,« siger han.

Marcel Fuursted definerer black hat SEO som den søgemaksineoptimering, der går imod Googles begrænsninger og forbud.

»Vi gør et stort nummer ud af at fortælle, at vi laver black hat SEO og at Google ikke kan lide det. Det primære for os er at få fat i amerikanske, tyske og hollandske kunder, for i de lande er der mange black hat-interesserde mennesker, og vi ønsker ikke kunder, der ikke ved, hvad black hat er,« siger han.

Mener du virkeligt at hele sagen lige frem har været en fordel for jer?

»I Danmark har omtalen nok været skadelig, men siden Matt Cutts blogindlæg har vi fået betydeligt flere af de amerikanske og tyske kunder,« siger Marcel Fuursted.

Han oplyser, at Cloaking Systems i dag har omkring 60 danske kunder, som benytter sig af selskabets kontroversielle black hat cloaking, mens firmaet på internationalt plan har »adskillige hundreder« kunder.



Link: http://warehouse.ncom.dk/lbb.php/1001/605440468/MjAwNy0xMS0zMCxod3Rkaw==/aHR0cDovL3d3dy5jb21vbi5kay9pbmRleC5waHAvbmV3cy9zaG93L2lkPTMzODI0

Nyhed leveret af http://Comon.dk
[G.N.U.]
 
Elitebruger
Tilføjet:
02-12-2007 18:55:26
Svar/Indlæg:
2175/21
måske skulle han lave et nyt firma med riskær og uffe (fra chippen) ........