Danske kunstnere går Radiohead i bedene

Diverse d.  17. december. 2007, skrevet af System 3 Kommentarer.  Vist: 307 gange.


Radiohead skaffede sig massiv presse-dækning, da de satte deres seneste udgivelse til salg udelukkende på nettet og samtidigt lod køberne bestemme prisen.

De samme avisforsider kan en række danskere ikke forvente at trække, selv om de på samme måde bruger internettets muligheder for nye distributionsmuligheder.

Bandet Marybell Katastrophy har valgt en pris-model, der minder meget om Radioheads.

Faktisk siger bandet, at man langt før Radiohead-hysteriet havde overvejet at bruge den samme model.

Den går ud på, at den seneste udgivelse fra bandet kan hentes på http://www.marybell.dk/. Her kan brugerne selv prissætte singlerne. Dedikerede fans kan købe specialdesignede vinylskiver.

Radiohead har spundet guld på beslutningen, men hvordan vil et nyt og forholdsvist ukendt band tjene penge på den nye model?

»Dels gennem vores koncerter, og dels via salg af vinyl-EP'?en, som vi regner med at sælge for et fast beløb. Men vi har heller ikke noget imod eksempelvis at sælge vores musik til tv, film og reklamer. Vi har allerede lavet musik til DR2?s satireserie Frank Molinos Forunderlige Fortællinger,« siger forsanger Marie Højlund til Gaffa.dk

Prisstrukturen er ikke det eneste, som bandet har rokket ved. Selv om den seneste udgivelse er markeret som en EP, så er den ikke en forløber for en længere udgivelse.

»Vi lever jo i en iPod-tid, hvor folk plukker enkeltnumre ud og hører dem, og derfor er der ikke nogen idé i at lave et album. Vi regner med løbende at lægge nye numre og nye versioner af gamle numre op på vores hjemmeside til download til valgfri pris, og så kan det være, at vi på et tidspunkt samler op på nogle af dem på en vinylplade, ligesom vi har gjort med ep?en, der indeholder numre, vi har spillet live i længere tid,« forklarer Marie Højlund.

Kun på nettet<br>
To andre kunstnere har også angrebet pladelanceringen med nye øjne.

Da http://www.cityofsounds.net/index.html tidligere i år frigav sin plade City of Sounds havde han også Radiohead i tankerne.

»Det er en interessant måde at gruppen griber download problematikken an på. Rent økonomisk har de nok deres på det tørre, og hele stuntet har sikkert betalt sig selv hjem på PR'en. Som ophavsmand af helt anderledes ydmygt format har jeg på tilsvarende vis ikke råd til at forære City of Sounds væk,« forklarer Viggo Steincke.

Han har i stedet valgt at droppe den fysiske cd fuldstændigt, så man kun kan finde udgivelsen på nettets musikbutikker som iTunes.

Det samme har den nye gruppe http://www.olivernorthboychoir.eu/# valgt at gøre.

Hvis ComONs læsere kender andre kunstnere, der forsøger sig med lignende online-satsninger, håber vi at høre fra jer i forummet.

Link: http://warehouse.ncom.dk/lbb.php/1001/1387913520/MjAwNy0xMi0xNyxod3Rkaw==/aHR0cDovL3d3dy5jb21vbi5kay9pbmRleC5waHAvbmV3cy9zaG93L2lkPTM0MDU4

Nyhed leveret af http://Comon.dk
NoNig
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-12-2007 12:18:48
Svar/Indlæg:
23132/740
1: Hvis lydkvaliteten er til at leve med, så er det en tiltrængt pust i branchen
2: Endelig! 😐


Emil.
 
Overclocker
Tilføjet:
18-12-2007 13:29:47
Svar/Indlæg:
238/4
= 160 kbps i Radioheads tilfælde = suck.
Men man kunne jo bare levere den ad torrents i FLAC, så. :D


hamderD
 
Elitebruger
Tilføjet:
19-12-2007 18:05:57
Svar/Indlæg:
7263/260
Ahh det var sku på tide mayn!