Googles I/O konference: Lidt nyt

Messer d.  12. maj. 2011, skrevet af Kasseren 1 Kommentarer.  Vist: 1785 gange.

Google har de sidste par dage, 10-11. maj, afholdt deres Google I/O konference, hvor de har præsenteret deres planer for fremtiden til interesserede udviklere og journalister.


Første dag brugte Google primært på Android


De lancerede version 3.1 til tablets. Mere interessant er det dog at de præsenterede planen at fremtidige Android versioner, startende med ”Ice Cream Sandwich” i fjerde kvartal, ikke specialiseres til den enkelte enhed men kan bruges på alle Android enheder, der lever op til versionens minimumskrav. Derudover var der nyhederne at:
- Android Market nu også udlejer film
- Lanceringen af Music Beta by Google, der tillader brugerne at uploade op til 20.000 sange til en privat sky, så de kan afspilles på alle husets enheder der kan håndtere flash.
- Deltagerne fik en Samsung Galaxy Tab 10.1 Limited Edition
- At det blev lovet at topmodellerne fra producenterne i mindst 18 måneder fra lanceringen stadig ville være understøttet i den nyeste Android version og at denne vil blive lettere at få.
- Lanceringen af Android@Home en udviklingsplatform, der gør det let at udvikle enheder, såsom lyskontakter og robotstøvsugere, der kan styres fra ens Android enheder.
- Præsentationen af flere produkter der brugte Android Open Accessory standard og en ny Arduino printplade, der tillader produktet at snakke med Android enheder.


På andendagen var PC'en, eller rettere Chromebooks, det store emne


For de der bruger Google Chrome browseren er den gode nyhed at de nu kunne bruge Chrome Web Store, også fra Danmark, selvom at udvalget for brugere i de nye lande vil være begrænset.

Den store dag for Chromebooks er den 15. juni 2011, hvor de første modeller vil blive afsendt fra Amazon.com. Der er i øjeblikket præsenteret to modeller fra Samsung, med og uden 3G, samt en model fra Acer.

På den tekniske side er Chromebooks i høj grad bare moderne netbooks(dual core Atom processorer, Intel grafik og 2 GB RAM) men de udmærker sig dog ved at begge producenter lover over 8 timers batteritid på en god dag og et 16GB SSD i stedet for en harddisk. Prismæssigt ligger de sig i den høje ende for Netbooks med priser fra $349 for Acer modellen og $429 eller $499 for Samsungs bud.

Måske mere interessant er det at Google planlægger at lease Chromebooks ud på 3 års kontrakter med priser fra $28 i måneden for en virksomheds bruger og $20 for studerende.

Kilde: www.engadget.com .

Kasseren
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-05-2011 09:38:23
Svar/Indlæg:
1814/48
Kan lige tilføje at de to keynotes er kommet på Youtube

Dag 1 Primært Android på http://www.youtube.com/watch?f...

Dag 2 Primært ChromeOS på http://www.youtube.com/watch?f...