Karlsruhe Institude of Technology (KIT) team sendte data over en afstand af 50 km, og fik dekodet det med succes ved brug af en ny opto-elektrisk dekodningsmetode. Da der ikke er nogen elektronisk metode til at opnå en datahastighed på 26 terabit per sekund, måtte holdet bruge rent optiske beregninger med henblik på at nedbryde den høje datahastighed til mindre bit rater, som derefter kan behandles elektrisk.
Professor Jürg Leuthold og han team anvendte OFDM (Ortogonale Frequency Division Multiplexing) for registrering af data kodning. En proces, som har været brugt i mange år inden for mobil kommunikation.
"Udfordringen var at øge proces hastigheden ikke kun med en faktor på 1000, men med en faktor på næsten en million til databehandling på 26 terabit per sekund. Den nyskabende ide var optisk gennemførelse af matematisk rutine" Siger Leuthold.
Beregning i det optiske område viste sig ikke blot at være ekstremt hurtigt, men også meget energi besparende, fordi det kun er nødvendigt med strøm til en laser og et par procestrin alene.
"Vore resultat viser, at fysiske grænser endnu ikke er overskredet, selv ved ekstremt høje hastigheder. For et par år siden blev datahastigheder på 26 terabit per sekund dømt utopisk, selv for systemer med mange lasere. Med 26 terabit per sekund, ville det være muligt at overføre op til 400 mio telefonopkaldpå samme tid, dog er der ikke behov for dette i dag." Siger Leuthold
Kilde:
http://www.tgdaily.com/general-sciences-features/56136-scientists-set-record-in-data-transmission-speeds .