Skærmen som tester, om du er gravid på kun 10 min...
Skærme til medicinsk brug, har længe været ret specielle - og med OLED teknologien er de i dag papir tynde (næsten).
OLED teknologien fungerer ved, at man placerer små kulstofbaserede molekyler mellem to elektroder og sætter strøm til. Det får molekylerne til at lyse i forskellige farver og danner herved et billede.
Men den nyeste dimension kommer fra forskere på University of Tokyo, der har formået at indbygge en super følsom magnetisk nano celle i en touch OLED skærm.
Denne nano celle, opfanger fedt sammensætningen i dine fingre, når du berører skærmen og kan - ved en computer analyse, fortælle forskerne helt nøjagtig om din DNA profil, samt om du er gravid eller ej - og hvilket køn barnet har, på "kun" 10 min.
Men tænk engang, om et par år behøver kvinder måske blot at gå til lægen - sætte deres langemand på lægens touch skærm - og så har de efter 10 min. resultater på, om de er gravide - samt oplysninger om barnets køn er en dreng eller en pige.
Ulempen er, at den computer som skal lave udregningerne på den mængde data som touch skærmen levere - er både stor og dyr - så det vare nok et par år, før du ser den komplette skærm hos lægen, som kan lave disse målinger.
Men hvis vi følger Moores lov, vil antallet af mulige transistorer i hver chip jo fordobles hvert andet år - så i 2014 er der måske 6 milliarder - og så batter det noget, mht. en sådan skærm.
Kilde: CNN