Dansk app vil konkurrere med DSB

Software d.  20. april. 2013, skrevet af morra19 4 Kommentarer.  Vist: 3117 gange.

Dansk app vil konkurrerer med DSB

 

 

Det kan være en dyr fornøjelse at rejse fra København til Aarhus, hvis man rejser med det offentlige eller er alene om at betale udgifterne for at tage bilen. Men gennem det seneste år har det danske firma Ants gjort det til en god forretning for danskere at udbyde sine ledige sæder i bilen via smartphones.


Formålet med Ants er at forbinde bilister, der har ledige sæder i bilen, med passagerer som er på udkig efter et lift. Det fungerer på den måde, at man opretter en tur direkte i appen eller på hjemmesiden joinants.com, når de har ekstra plads i bilen. De personer der søger et billigt lift som alternativ til den offentlige transport, kan så lægge billet ind på en tur og aftale opsamling gennem det interne beskedsystem. Hvor man betaler 400 kroner med det offentlige fra København til Aarhus, så koster den samme tur gennem Ants i gennemsnit 100 kroner – en besparelse på 75 procent.   
 
 
Hvis du vil rejse ubesværet, spare penge på transport og få nye venner på turen, så er Ants den helt perfekte app. Vi har kun hørt positivt omkring de ture, der er blevet organiseret via Ants, for i sidste ende handle det om at hjælpe hinanden og forbruge i fællesskab, siger Aleksander Soender, medejer af Ants.
Ants til Windows Phone er tilgængeligt nu og virker både til Windows Phone 7.X og Windows Phone 8. Appen findes også til iPhone og Android-smartphones.

Fakta om Ants
•         Iværksættevirksomheden Ants blev stiftet august 2012 i København og består af fire venner fra Danmark og Norge.
•         Ants arbejder strategisk med netværkssamarbejder og har i dag aftaler med blandt andre Statoil, Roskilde Festival, NorthSide Festival og Live Nation.
•         Ants følger en mobile first-tankegang og har nu gratis apps til alle mobile platforme herunder iPhone, Android samt Windows Phone. Af konkurrenter til Ants kan nævnes pendlernet.dk (100.000 registrerede, ingen mobile apps), gomore.dk (70.000 registrerede, ingen mobile apps).
 

En beskrivende video af Ants.

 

Så er der kun tilbage at ønske god tur.

martinta
 
Senior Skribent
Tilføjet:
20-04-2013 00:15:37
Svar/Indlæg:
2826/100
Egentligt en ganske god idé, glæder mig til at se om der rent faktisk er folk som bruger den og om folk kan finde ud af bruge den seriøst.


Biostud
 
Elitebruger
Tilføjet:
20-04-2013 09:43:50
Svar/Indlæg:
2897/83
fint med en app, men ellers kan man bruge siden gomore.dk. Den har jeg brugt flere gange med stor succes.


Lyngze
 
Redaktionsassistent
Tilføjet:
21-04-2013 17:00:34
Svar/Indlæg:
686/80
Kunne være man skulle til at prøve det, har flere gange brugt gomore.dk som fungerer rigtigt godt (det er dog måske lidt begrænset hvor mange der rent faktisk bruger det...)


sonico
 
Overclocker
Tilføjet:
23-04-2013 15:36:59
Svar/Indlæg:
4/0
Smart smart smart. Det skal da klart prøves :) Men lige et spørgsmål... Er det overhovedet lovligt i dk? Kan det ikke kategoriseres som pirattaxa ?