Nokia Lumia 1020 presseevent

Smartphone/tablet d.  27. september. 2013, skrevet af @ngler 4 Kommentarer.  Vist: 3097 gange.

HWT blev inviteret til præsentation af kameramobilen over dem alle, den vilde 41Megapixel Nokia Lumia 1020. Hvis det havde været en ring, så var det nok med titlen "One ring to rule them all, One ring to find them all. One Ring to bring them all  and in darkness bind them".  Men nu er det ikke en ring, men det ypperligste indenfor kameramobiler, så lidt kreativt.  "One Camera smartphone to rule them all, one camera smartphone to snap it all, one camera smartphone to bring them all on their knees in dark places.

 


Udover pressen, så var der også flere eksperter fra Nokias afdelinger samt samarbejdspartnere inviteret for at svare på spørgsmål og fortælle om produktet.

  • Hans Henrik Lund, VP of Product Marketing i Nokia
  • Marcus Olsson, Lead Program Manager for Nokia Pro Cam
  • Pino Bonetti, Here Maps
  • Niels Kjelstrup - produktchef i Nokia Danmark
  • Jon Bille, Ansvarlig for Windows Phone i Danmark
  • Oliver Schindelbeck - Project Manager Carl Zeiss

Rammerne var oplagte, nemlig et galleri fyldt med printet billeder fra Lumia 1020. Selvom billederne var store, så var detaljeringsgraden rigtig god, også selvom der ryger noget når de bliver printet på lærred.

 


Selve arrangementet var lavet efter speeddatingprincippet, i korte træk man går fra person til person efter en kort præsentation hvert sted. Selve speed delen tog ingen rigtig seriøst, da der ingen tvivl om at de var eksperter og passioneret omkring deres del og det var utroligt spændende at høre på, så vi nåede desværre ikke at snakke med alle :(  - Selve dating delen var der tænkt lidt på, så vi endte i et mørkt baglokale kun oplyst af et stearinlys i en høj sølvlysestage - for at få bevises for hvad Lumia 1020 kan i lav belysning.

 


Niels fra Danmark kunne bl.a. fortælle at Lumia 1020 kommer med Gorilla Glass 3 som er tyndere , stærkere og lettere end tidligere versioner. Et kæmpe!! plus er at linsen også er beskyttet med Gorilla Glass 3 og ikke kun af plastik - godt tænkt, da billedet ikke bliver bedre end de linser de tages igennem.

Marcus Olsson fra Nokia viste os Nokia Pro Cam softwaren .  Selve softwaren er super nem at bruge og giver endda muligheden for at indstille lukketid, eksponeringen og iso hastigheden. En af de andre fordele ved Pro Cam var at Windows Phone standard software slet ikke kan håndtere de store 41MP billeder.

 

 

Pro Cam softwaren kan og lader dig også gemme et oversamplet 5MP billede. Oversampling er meget meget groft forklaret at man vha. af smart matematik laver et mindre billede af det store, men man bibeholder farveinformationen fra det store.  Det gør det muligt at minimere støjen og bibeholde skarphed.

lånt af : http://wmpoweruser.com/stephen-elop-responds-to-question-about-oversampling-tech-in-lumia-1020-compared-to-808-pureview/

 


Det gør det desuden også muligt at zoome og reframe billedet EFTER det er taget. Ved zoom mister man dog oversamplingen fordelen, men helt klart en fed feature. Det oprindelige billede bibeholdes, så man stadig kan zoome "tilbage". 

 


Til Lumia 1020 kan man købe et "kamerahåndtag" som inkludere et ekstra 1000 mAmp batteri der lader telefonen  vha. USB. Selve kameraknappen er også blevet større og måske endnu vigtigere , i bunden er der kommet skruehul til stativ - så man rigtig kan udnytte at man kan bruge den lange lukketid (maks på 4 sekunder).  En klar fordel i et mørkt lokale , der kunne selv ikke lumia 925 følge med.  Lumia 1020 kommer med en mekanisk lukker, da det skulle give bedre resultat når det skulle synkroniseres med xenon blitzen.

 


Det eneste minus var at telefonen skulle arbejde noget for at kunne følge med, CA 4-5 sekunder tog det før det næste billede kunne tages :( heldigvis kan man stadig bruge standard appen til de hurtige billeder, selvom kvaliteten ikke er den samme.

 

her sensoren sammenlignet med en alm. 8mpixel sensor


Turen gik også til Oliver fra Carl Zeiss der i mange år har samarbejdet med Nokia omkring optikken. Vi så bl.a. Hvordan sensoren så ud og hele optikken. Det var meget imponerende, især sammenlignet med andre sensorer.  Han fortalte også hvorfor at den nye sensor faktisk var mindre end den på Pureview 808 pga BSI teknologien. BSI er i korte træk at lyssensorerne placeres i toppen og resten af elektronikken i bunden (fx forbindelser), hvor det traditionelt er omvendt.


Selve optikken bestod af en ultralet "kasse" med linser. I forhold til den optiske billedstabilisering gav det en fordel i forholdet til alm. Dslr, da man flyttede alle linserne og ikke kun den ene, der give en lille uskarphed (men da det opvejer ulemperne så er det et kompromis man må tage).  Billedet her under er det dog skåret over for at vise linserne.

 

Faktisk kan man høre linserne hvis man ryster telefonen kraftigt. Selve bevægelsen af optikken klares elektromagnetisk af noget som allermest ligner noget fra en Ironman film. I praksis giver minimeres rystelser og det er muligt at have en længere lukkehastighed (mere lys). Den optiske billedstabilisator giver også et mere roligt billede når man optager video. 

Pino Bonetti snakkede om Here som er bl.a. kort, offentlig transport og navigation. Transport i Danmark er baseret på rejseplanen, men er noget mere integreret end den decideret rejseplans app.  Selve kortfunktionen havde faktisk mange sjove features som f.eks. når man søger en rute, så vurdere appen om man skal gå, køre i bil eller tage det offentlige (man kan selvfølgelig ændre dette).  En anden fed feature er liveSight. LiveSight er en funktion hvor man kan se hvilken retning at interessepunkter er placeret, eller f.eks. søgninger via kameraet. En frys funktion gør det muligt at vende skærmen så man ikke går rundt og ligner en absolut tåbe.
Pino kunne desuden fortælle at man via 3D teknologi arbejdede på at lave kortene i rigtig 3D.  Det skulle give en ekstra dimension ;) i forhold til streetview som kendes fra Google.

Det var desværre det vi nåede for denne gang, men vi tester selvfølgelig Lumia 1020.

daniellassen
 
Overclocker
Tilføjet:
28-09-2013 10:35:48
Svar/Indlæg:
15/3
hvornår regnes det at testen er færdig?


@ngler
 
Redaktør
Tilføjet:
28-09-2013 12:37:44
Svar/Indlæg:
4033/364
vi arbejder hårdt på det.

Er der noget specifikt vi skal teste?


Shadowhunter
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-09-2013 13:06:54
Svar/Indlæg:
5474/39
Nokia stadig fejler med deres produkt.
Det er fint, med noget nye ideer.


daniellassen
 
Overclocker
Tilføjet:
28-09-2013 14:19:10
Svar/Indlæg:
15/3
Jeg kunne godt tænke mig en gennemgang af kameraet og kombabiliteten med app som instagram, facebook, google drive osv.