Panasonic erklærer krig mod PDA'er

Smartphone/tablet d.  22. januar. 2014, skrevet af Pizzadude 3 Kommentarer.  Vist: 3496 gange.

Panasonic presseevent

Panasonic har i mange år været førende, når det kommer til særligt hårdføre bærbare og tablets til brug for erhverslivet, og i anledning af lanceringen af deres nyeste Toughpads på CES, blev vi inviteret til at høre lidt nærmere om de nye modeller og Panasonics planer med dem. De nye modeller FZ-M1 og FZ-G1 er Windows 8.1-baserede tablets på heholdsvis 7" og 10", der er forsynet med en Intel Core i5-4308Y, op til 8GB RAM og en SSD disk på 128 eller 256GB. Med andre ord er der tale om tablets med en ydeevne tilsvarende den for en almindelig bærbar, og en af fiduserne er netop, at den kan bruges som en sådan. 

Panasonic havde taget deres 7" model med, som vi kunne se lidt nærmere på. Den indbyggede software er stort set en standard Windows 8.1, hvor der navigeres mellem programmer med grænsefladen baseret på tiles/fliser. Panasonic har kun tilføjet en smule ekstra software, blandt andet et program til at gøre det let at justere indstillinger og en egen udviklet foto-app. 
 

 


På billedet ovenfor kan ses lidt genskin fra en lampe, men skærmen er designet til at blive brugt udendørs, og er derfor anti-reflekterende, så man ikke bliver forstyrret af sollys. Ved hjælp af Panasonics software, kan man desuden indstille den til at bruge med touch, pen, begge dele og sågar hansker. Da disse tablets er bygget til at kunne blive brugt i regn, kan man endda indstille den til "rain mode" der detekterer regndråber og undlader at reagere på dem. En almindelig tablet ville, ud over at kortslutte, tage regndråberne som touch, og pointeren ville fare rundt. Tabletten lever op til IP65-standarden, hvilket betyder den er fuldstændig støv-tæt, og kan holde til at være ude i regnvejr. Den er desuden specificeret til at kunne holde til at blive tabt fra 1,5 meters højde.
 

 
7" versionen af Panasonics Windows 8.1-baserede touchpad, monteret med en rem der gør den lettere at holde i en hånd

Meningen med denne type produkt er, at det skal bruges som erstatning på de forskellige PDA-enheder, som bruges i mange professionelle sammenhænge. Det kunne være pakkeposten hvor man skriver under på en PDA ved modtagelse, i toget hvor billet/rejsekort skannes, industri, byggepladser med mere. Det grundlæggende produkt, kan derfor udvides med en lang række forskellige teknologier alt efter behov, så som NFC-modul, LAN-port, Seriel-port, stregkodelæser, RFID, særlige typer trådløst netværk osv. 

På trods af realtivt kraftigt hardware, lover Panasonic at batteriet kan holde til ca. 8 timers brug. Hvis man har brug for mere kan batteriet udskiftes, og endda uden at man behøver slukke tabletten. Der er nemlig indbygget en hot-swap feature, der holder tabletten kørende uden batteri i 90 sekunder, hvilket er rigeligt med tid til at udskifte batteriet.

 

  


På oversiden er et par fysiske knapper, som kan omprogrammeres efter behov. På undersiden er interface til dockingstation, så man kan bruge tabletten som almindelig kontor PC med tilsluttet skærm, mus og tastatur. Denne mulighed gør, at man potentielt kan have alle de nødvendige ting liggende på sin tablet, og spare den ekstra kontor-PC væk. Netop dette er med til at gøre dette produkt "multi purpose" hvilket Panasonic lagde meget vægt på i deres præsentation.

Disse tablets er beregnet til professionelt brug, så prismæssigt ligger vi noget over den typiske tablet. 7" versionen med Windows 8.1 koster omregnet til danske kroner noget i retning af 12.000kr. De sælges dog typisk ikke enkeltvis, så den endelige pris afhænger selvfølgelig af hvor mange der købes samtidig, og om hvilke af de mange tilpasningsmuligheder der ønskes. For pengene får man dog også et produkt der kan bruges i utroligt mange sammenhænge, holder til noget mere end en almindelig tablet og en garanti fra Panasonic hvor reperationer højest tager 96 timer, hvis uheldet skulle være ude.

Panasonic havde også taget deres aller største tablet med, en kæmpe sag på hele 20" og tilhørende 4K opløsning:
 

 

 

Igen har vi at gøre med et produkt i den professionelle kategori, der prismæssigt ligger ca. 2.5 gange højere end deres 7" version. Ud over at give denne kæmpe-tablet en høj-opløselig skærm, har de også valgt at gøre denne tablet mere holdbar end standard, vi undlod dog at kaste alt for meget rundt med den. Mens deres mindre tablets er beregnet til blandt andet industri og logistik-virksomheder, er denne mere henvendt til markedsføring og salg, f.eks. til at demonstrere hvordan den nye bil kommer til at se ud med at andet indtræk.  

 

kvist1992
 
Elitebruger
Tilføjet:
24-01-2014 15:51:34
Svar/Indlæg:
3565/372
Er helt pjattet med den store der! Ved nogen hvor tynd den er ? 🙂


187man
 
Elitebruger
Tilføjet:
24-01-2014 16:41:53
Svar/Indlæg:
3340/386
En 20" tablet , giver da ikke mening 😐

Prøv forstil dig , at du ser en person hive sådan 20" tablet op af sin taske mens du sidder i toget 🤣


pingvinfod
 
Overclocker
Tilføjet:
25-01-2014 10:18:40
Svar/Indlæg:
7/1
Kan være de afløser bærbaren på et tidspunkt

også en kæmpe på 20" med 4K opløsning :O

Man skulle lige ha et trådløs tastatur og mus også WIN7 på :P