Apple frigiver nyt OS

Diverse d.  01. oktober. 2015, skrevet af cmnielsen 3 Kommentarer.  Vist: 1150 gange.

Apple frigiver nyt OS

Hører du til dem der har en Mac fra 2009 eller nyere, eller har du en lidt ældre Macbook Air, iMac og Mac Pro, så kan du fra i dag opdatere til Apples nyeste styresystem, kaldet El Capitan. Det er 12 udgave af Apples Mac OS X og er en opdatering af Yosemite , der kom på markedet sidste år. Apple tilbyder gratis download af softwaren til deres brugere, en trend Microsoft også er kommet med på med deres Windows 10.

Betyder det, at der bliver kamp mellem Windows 10 og Apples El Capitan, der begge primært henvender sig til mobile enheder, specielt i en tid hvor salget af desktop pc'ere er faldende og flere og flere benytter tablets i dat daglige? Det kan kun tiden vise, i hvert tilfælde står det temmelig lige, hvis alle Mac brugere opdaterer deres styresystem. I følge Statcounter har Windows 10 knap 8% af markedet, mens Mac OS X har 1% mere.

Et par af de nye funktioner:

Oplevelsen

Med OS X El Capitan kan du udføre de ting, du laver mest på din Mac, på endnu enklere og smartere måder. F.eks. kan du arbejde i flere programmer på én gang. Søge efter oplysninger. Gemme faner på dine foretrukne websites. Tjekke mails. Tage noter. Og meget mere.

Med det opdaterede OS, lover Apple en forbedret oplevelse i det daglige, herunder hurtigere og mere flydende grafik i spil og programmer.

Split View.

Dette åbner op for at kunne dele skærmen i to områder, hvor det er muligt at køre to forskellige programmer samtidigt. Du kan f.eks. også arbejde på et dokument i Pages, mens du laver research i Safari.

 

Der er selvfølgelig mange andre nye funktioner, læs om dem her http://www.apple.com/dk/osx/elcapitan-preview/

Kilde samt citater (markeret med kursiv) http://www.apple.com/dk/osx/elcapitan-preview/

Anzelz
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-10-2015 22:00:17
Svar/Indlæg:
2343/272
Sejt, man kan arbejde med flere programmer på én gang og tjekke mails :D


Bit
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-10-2015 22:49:26
Svar/Indlæg:
258/64
wau det lyder som en ok najs feature 😲


Ali
 
Elitebruger
Tilføjet:
05-10-2015 17:58:57
Svar/Indlæg:
638/78
Fed nyhed...ses, skal ind og ha' El Capitan nu 😲