Nicholas Negroponte, Mitchel Resnick og resten af holdet bag den meget omtalte One Laptop Per Child (OLPC) har travlt med andet end at lancere den lille grønne computer. De har også været på jagt efter samarbejdspartnere.
For eksempel er danske Lego blevet inviteret til at deltage i det overordnede projekt, der går ud på at forbedre undervisningen i verdens u-lande.
I øjeblikket tester Lego et helt nyt produkt i klasselokaler i Brasilien. Der er fortsat meget hemmelighedskræmmeri omkring projektet. Legos undervisningafdeling Education kan kun fortælle, at der er tale om et produkt, der er inspireret af 100 dollar-pc'en, og at de to produkter kan supplere hinanden.
De overordnede tanker bag projektet er ifølge Lego, at man vil arbejde videre med de ting, som er kendetegnende for Legos undervisningsprodukter. Det vil sige, at børnene skal lære via håndgribelige redskaber, de inspirerer til kreativitet, som man kender fra robotsættet Lego Mindstorms. Projektet beskrives også som en brobygger mellem den virtuelle og den virkelige verden.
Det hemmelige legetøj skal testes resten af året i Brasilien, og Lego regner med at have et overblik over forsøget i starten af 2008. Til den tid vil firmaet også være klar til at fortælle lidt mere om produktet. Allerede i 4. halvår af 2008 kommer produktet på markedet. En brasiliansk kommune har allerede afgivet ordre på et parti.
Selv om Legos initiativ er ansporet af OLPC, så "gifter" firmaet sig ikke med computeren, der er udviklet på Massachusetts Institute of Technology (MIT). Det er også tanken, at Legos produkt kan lege sammen med Intels Classmate PC og andre lignende.
Presseansvarlig hos Lego Education Helle Winding oplyser til ComON, at produktet primært er henvendt til u-lande, men at det sagtens kan komme på tale at lancere det i resten af verden.
»I øjeblikket er der en global diskussion i gang om behovet for at uddanne vores til fremtidens samfund, og Nicholas Negropontes One Laptop per Child-initiativ har skabt nødvendig fokus på den store mangel på undervisningsmateriale - især i udviklinglandene,« siger Jens Maibom, der er vicedirektør i LEGO Education.
Link: http://warehouse.ncom.dk/lbb.php/1001/2322669753/MjAwNy0xMS0yNixod3Rkaw==/aHR0cDovL3d3dy5jb21vbi5kay9pbmRleC5waHAvbmV3cy9zaG93L2lkPTMzNzQ0
Nyhed leveret af http://Comon.dk