3D Robotics Solo

Diverse d.  11. december. 2015, skrevet af da9els 5 Kommentarer.  Vist: 2807 gange.

The 3DR Solo Smart Drone


 

3D Robotics' Solo er en quadcopter, som vi kender dem. Der er efterhånden så mange producenter af ready-to-fly (RTF) quadcoptere at det bliver svære og svære at skille sig ud. 3DR har med deres Solo dog formået at vende hele konceptet på hovedet og levere et innovativt produkt af slagsen.

Selve dronen er udstyret med en forholdsvis stor batteripakke (5200 mAh) og de tilgængelige tekniske specifikationer viser at Solo er i stand til meget mere end videooptagelser. Med en tophastighed på knap 90 Km/t. og manøvredygtighed i vejr med vindstød optil 10 m/s, er det snart kun fantasien som sætter begrænsningerne.

Selv om Solo primært henvender sig til folk som har en interesse i luftfotografering af den ene eller den anden slags, da sættet kommer med en omfattende softwarepakke, som mere eller mindre gør dronen klar til at lave ellers komplicerede optagelser på få minutter, er mulighederne med Solo nærmest ubegrænsede.
Der er ingen tvivl om at det er brugervenlighed og videooptagelser, som er Solos styrke – ved første øjekast. En af de ting som får Solo til skille sig ud fra mængden er ”on-drone” computeren. Solo har nemlig – ud over en high-end flight controller, endnu en computer, som står for styring af gimbal og kamerafunktiner – i denne model.
Som om det ikke er skelsættende i sig selv, så er ”on-drone” computeren ikke kun til gimbal og kamera, du bestemmer faktisk selv hvad du vil bruge din Solo drone til. 3DR har et omfattende developer program, som gør brugeren i stand til at udvikle sit helt eget tilbehør og selv bestemme hvad regnekraften i on-drone computeren skal bruges til.

En af de fundamentale tanker bag Solo er tilgængelighed, videreudvikling og inddragelse af community'er og derfor er mere eller mindre alt i developer programmet bygget op omkring open source konceptet. Computeren bliver trukket af en firmware som er bygget på en Yocto Linux-distribution og inden for den nærmeste fremtid vil det bl.a. være muligt at compile sin egen firmware til sin Solo.
3DR har gjort store dele af specifikationer og andre informationer tilgængelig i deres developer community og opfordrer samtidigt deres brugere til at kontakte dem for yderligere indsigt i kildekoden.

Hvis du vil i gang med at lave din egen tredje-parts flammekaster – som vist er det nye sort til droner i USA, til montering på en 3DR Solo er det bare om at komme i gang.



 

 

Tekniske specifikaitoner:
• Up to 25 minutes of fight time (20 with camera and Solo Gimbal)
• HD video streaming to mobile
• Top speed: 55 mph
• Max altitude: 400 ft, per FAA rules
• Weight: 1500 g; 1800 g with Solo Gimbal and GoPro
• WiFi range: up to half a mile, depending on environment
• Controller with color screen and live fight data
• Pixhawk 2 fight controller
• APM fully-autonomous fight control software
• Solo Battery: 14.8 V LiPo (5200 mAh)
• Rechargeable controller battery: 2600 mAh / 7.2 Vdc; lasts 4 hours (8 hours with optional extendable battery)
• 10x4.5” self-tightening props
• 880 kV motors
• Plug and play with 3-axis Solo Gimbal from 3DR (sold separately)
• Works with GoPro® HERO3, 3+ and 4 cameras (sold separately; HERO3 only supported with stabilization and charging)

Any other cool features?
• A new ergonomic controller built specifcally for aerial photography. Its video game-style design breaks from the clunky and complicated RC tradition, so it feels familiar to even new pilots. And in keeping with the video game theme, we even gave the controller a pause button—an airbrake you can hit at any time to stop Solo midfight.
• A full-featured mobile app for both iOS and Android. Choose between a live view from the camera or a satellite view of your selected shot, control your GoPro, and even change how the controller responds to commands.
• Add the Solo Gimbal and get stabilized cinematic video; full access to GoPro controls; stream HD video to your mobile device; even power your GoPro while you fy.
• Solo is built to evolve: gimbal bay, accessory bay and swappable motor pods for easily integrating new technology and features as they’re invented. Your Solo won’t be obsolete in a year.
• What new technology? Everything from new fight modes and features to frst-party accessories, third-party accessories, and new gimbals and accessories.

 

Hvis du har spørgsmål til funktioner eller andet teknisk, anbefaler undertegnede at tage et kig på 3D Robotics' side, da de har lavet betydelige bedre og mere grundige gennemgange af features og muligheder, end jeg har mulighed for.

https://3drobotics.com/solo-drone/
https://3drobotics.com/mfs/

 

 


 

 



Billedeksempler taget med 3DR Solo Smart Drone

 

3D Robotics skriver selv (løst oversat):

Solo er et gennembrud indenfor intelligent flyvning. Den er ikke bare smartere, så den kan gøre mere; den er smartere, så du ikke behøver at gøre mere. Vi har forvandlet ”Hollywood toolkit” til software, og lader alle opleve episk video, både bag og foran kameraet. "- Chris Anderson, CEO 3D Robotics.

Solo giver en bedste-af-de-bedste flyveoplevelse og hidtil uset brugervenlighed ved at trække på regnekraften fra de to Linux®-computere, der har gjort det muligt 3DR at foretage radikale gennembrud i autonom flyvning og kamerakontrol. Som den første drone designet, med alle aspekter af fotografens erfaring i bagtankerne, kan Solo definere sin egen flyvning, hvilket frigør brugerne til at fokusere på at få optagelserne i hus. Denne intelligente drone er også den første til at støtte fuld kontrol over GoPro® kameraer og levere live streaming af HD-video'er direkte til mobilenheder eller gennem controllerens HDMI-port.

Solo, er en alt-i-én personlig drone hvis brugervenlighed og kraftfulde nye funktioner er starten på en ny tidsalder for UAV'er.
Med computerkraft, uden sidestykke i branchen, fra to integrerede Linux computere, én i controlleren og én i selve dronen – leverer Solo flere første-i-verden teknologier, såsom in-flight adgang til GoPro kontroller, herunder trådløs HD streaming direkte til mobile enheder og ubesværet computer-assisteret Smart Shot flyvefunktioner, der giver selv nye piloter mulighed for at fange professionelle videooptagelser fra dag ét.

"Vi startede for et år siden med løftet om, ikke blot at skabe den bedste drone, men den bedste mulige oplevelse med filmproduktion fra luften. Mens dette betød at Solo skulle have en jævn og kraftfuld, dynamisk flyvning, krævede det også, at vi laver en smartere drone. En, der kan abstrahere brugere fra at flyve, så de kan fokusere på at få fantastiske videooptagelser", siger Colin Guinn, Chief Revenue Officer 3DR. "Hvad vores brugere virkelig ønsker, er fantastiske billeder. De ønsker professionelle værktøjer, der giver dem mulighed for at få disse optagelser nemt og konsekvent, lige ud af æsken. Solo leverer på dette løfte: Du får optagelsen, hver gang ".

"Solo vil udvide vores opfattelse af, hvad en drone kan være og gøre," siger Chris Anderson, administrerende direktør for 3DR. "Solo bruger avanceret autonomi for at gøre kreativiteten lettere. Fremfor erfaring for at få gode optagelser, kan du lade softwaren klare arbejdet. Endnu bedre, du kan være med i optagelserne - du kan være genstand for din livshistorie, ikke bare instruktøren. "

 

Tak til 3D Robotics for invitationen til deres release event.

EasterKanin
 
Elitebruger
Tilføjet:
11-12-2015 10:47:17
Svar/Indlæg:
4337/121
Wow over 14K :no:


p0Pe
 
Elitebruger
Tilføjet:
11-12-2015 11:39:17
Svar/Indlæg:
3100/53
Hvorfor er dette en "test" ?


The
 
Chefredaktør
Tilføjet:
11-12-2015 12:54:38
Svar/Indlæg:
4741/1690
#2

Det er ikke en test, det er en nyhed.


Xoferif
 
Overclocker
Tilføjet:
11-12-2015 13:07:53
Svar/Indlæg:
464/7
#3 så burde det nok ændres fra test: Test: 3D Robotics Solo ;)

Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Xoferif d. 11-12-2015 13:15:40.


da9els
 
Chefredaktør
Tilføjet:
11-12-2015 14:09:08
Svar/Indlæg:
4437/91
#1 .. Jup. Men med de muligheder der er i quad'en er det ikke helt sindsygt.

#2, 3 og 4 .. Fixed!