Computex - Dag 5

HT Exclusive d.  10. juni. 2016, skrevet af Pizzadude 6 Kommentarer.  Vist: 9953 gange.

Cooler Master VIP

 

Cooler Master havde ud over en stand ude i selve hallen på Nangang også et mere privat aflukke, hvor de præsenterede deres nye produkter og prototyper for pressen. Her var vi naturligvis også med, og fik et kig inden for på, hvad det er Cooler Master arbejder med.


Sidste år på Computex lancerede Cooler Master en ny stil og tanke bag deres produkter, med deres nye slogan ”Make it Yours”, hvor deres grundtanke var, at deres kunder skulle have en masse muligheder for at kunne vælge og tilpasse løsninger på en mere personlig måde. Det første resultat vi så på den front var deres Master Case 5 og Master Case 5 Pro, som kom ud sidste år og gav brugeren muligheder for tilpasning med bl.a. sidepaneler, top og lign. Dette udgangspunkt lød naturligvis lækkert, men jeg må indrømme jeg vare en anelse skeptisk, i forhold til om deres planer så også ville ende med at blive udført. Selv om Cooler Master måske kom lidt langsomt fra start, og reelt havde ret begrænsede muligheder i forhold til valg af forskellige dele til deres produkter, så holder de fortsat fast i den målsætning, som de lancerede på Computex sidste år.


Det var meget tydeligt på Computex i år, hvor de havde deres Master Concept 2.0 med sig, og viste en del nye ting frem, der i høj grad fulgte deres målsætning om en høj grad af tilpasningmuligheder for den enkelte bruger.

 

  


Det første vi blev præsenteret for hos Cooler Master var to koncept kabinetter, hvoraf det ene var et forbandet stort et og det andet et noget mindre. Ud over kabinetternes ydre var de stadig meget tys tys omkring deres indre, som vi gerne måtte se, men ikke tage billeder af. Udgangspunktet for de to kabinetter var en total modulær opbygning, hvor alle delene kan skilles af, flyttes rund og sammensættes på mange forskellige måder, lidt som en LEGO byggesæt. Faktisk var de to kabinetter, på trods af deres meget store størrelsesforskel, bygget op af de samme elementer, og det blev endda vist hvordan dele fra de to kabinetter let kunne flyttes frem og tilbage imellem de to. Vores kig ind i kabinetterne afslørede at det koncept i høj grad også var i centrum her. Alt var bygget op på et system med skinner, og intet var fastmonteret og kunne derfor flyttes rundt og vendes lige som man selv havde lyst. Begge kabinetter er pt. mest ment som koncept kabinetter, og Cooler Master ved ikke de reelt bliver tilgængeligt til salg, men de ideer og koncepter de arbejder med i dem, er noget som de overfører til mange af deres andre kabinetter og produkter.


 

  

 

En af grundideerne i Cooler Masters arbejde er et tæt samarbejde med brugere og ikke mindst ”Makers”, som Cooler Master selv kalder dem. Altså folk der modder eller på anden måde skaber nye ting til brug sammen med Cooler Masters produkter. Planen er på sigt, at folk selv skal kunne lave ting til brug sammen med Cooler Master kabinetterne, fx ved brug af 3D print eller andre muligheder, og så skal det kunne deles og/eller sælges til andre brugere med hjælp fra Cooler Master selv. En del ting er allerede tilgængelige via Coller Masters egen online butik. Det overføres også i høj grad på Cooler Masters samarbejde med forskellige brugere, som fx 3D animatorer, spiludviklere og lign., der giver Cooler Master feedback på hvilke ideer de har, i forhold til behov og brug af computere i deres kreative arbejde. Det er en spændende tanke og lækkert at se, at Cooler Master lader det være en så central del af den filosofi, der ligger bag deres produkter.

 


Et af de nye produkter som Cooler Master havde med og som også skulle være til at købe snart var deres Master Case 3, som i bund og grund en Micro ATX udgave af deres Master Case 5, som allerede har været ude noget tid. Ganske som Maker Case 5 er 3’eren også tilgængelig i en Pro udgave med mere lir end den alm. udgave.
Cooler Master lancerede også deres Master Box serie, med det første produkt i den serie en Master Box 5, der snart er på markedet, og med planer for en Master Box 3 og 7 med tiden. Det der adskiller Master Box serien fra de øvrige kabinetter, er at det er en serie, der har fokus på en lavere pris og derfor ikke så mange features som de øvrige. Med Box serien har man stadig de samme gode muligheder for modulære tilpasninger i kabinettets indre, men ikke på det ydre. Master Box 5 fås i en sort og en hvid udgave og så endeligt i en Master Box 5 T udgave. T står for Turbo og kabinetter med det navn er lavet rettet imod gamer segmentet, med et lidt mere aggresivt design og farvevalg. Det vi så på Computex i år var en mørk rød farve dels inde i kabinettet og så i visse elementer uden på kabinettet.

 

  


Master Case 5 kabinettet får også en T udgave, som blev fremvist på standen i år, hvor den samme røde farve gik igen, og så mere aggressive linjer i designet og ikke mindst et håndtag i toppen. Den røde farve er ikke endelig endnu, men baseret på den positive feedback som Cooler Master har fået, regnede de med at det var den de ville ende med.

 


Fremvist blev også deres Master Case 4 og Master Case 6, hvor Master Case 4 er det første produkt der kommer ud sidst på året hvor Master Case 6 kommer næste år. Master Case 4 er lavet med et udgangspunkt i Master Case 5, men mere rettet imod et mere afdæmpet design og low noise løsninger.


Cooler Master forklarede deres måde at navngive tingene på sådan, at kabinetter med lige tal, som fx Master Case 4 er mere mindet imod et afdæmpet design og low noise ydelse til fx brug i kontor miljøer eller lign., hvor ulige tal som Master Case 5 er rettet imod rå ydelse og tilpasning med vandkøling eller andet. På samme måde angiver tallet også noget om størrelsen, hvor Master Case 3 som sagt er Micro ATX og Master Case 5 større og så fremdeles. Tallet siger også noget om mulighederne for tilpasning, hvor de højere tal giver flere muligheder.


Ud over kabinetter præsenterede Cooler Master også en lang række andre produkter med både køling, tastaturer, mus og strømforsyninger. Fælles for dem alle var at de fulgte samme grundlæggende tanke om muligheder og tilpasning som kabinetterne.

 


På køle fronten præsenterede de bl.a. nye blæsere med tre forskellige typer beregnet til Air Flow, Static Pressure eller All Round. Alle tre typer bliver tilgængelige i 120 og 140 mm udgaver. Samtidigt viste de også deres AIO køleløsninger med deres MasterLiquid Pro 120 og 140, der som navnet antyder fås i både 120mm og 240mm udgaver. Cooler Master lover bl.a. op til 657% mere overflade areal til absorbering af varmen fra din CPU og 40% bedre ydelse i forhold til andre mærker, og alt det med et lydniveau på omkring 6-30 dBa.

 

  


På luftkølingen var der også fremvist produkter, med deres MasterAir 2, 3, 4 og MasterAir Pro 3 og 4 og til sidst naturligvis deres MasterAir Maker 8, som kom ud tidligere i år i USA og snart i Europa. Her går deres navngivnings system igen, og tallet angiver her antallet af heatpipes i køleren, og hvor Pro udgaverne er udstyret med flere features og endeligt Maker 8 udgaven som topmodellen.


Cooler Master viste også deres nye strømforsyninger frem, og her strakte de sig fra deres MasterWatt Lite i den billige ende op til topmodellen MasterWatt Maker, som er en 1200 Watt med 80+ Titanium strømforsyning, med fuldt modulære stik og mulighed for at indstille og overvåge strømforsyningen via software, både på computeren og deres tilknyttede App. Fælles for dem alle var at Cooler Master nu bruger deres egne fans i alle modeller, og for de store er der udelukkende brugt højkvalitets japanske komponenter, og hele strømforsyningen er faktisk fremstillet i Japan. Igen er valgmuligheder og tilpasning kodeordene for Cooler Master i deres produkter, som giver brugeren mulighed for at vælge og herefter måske tilpasse tingene til netop deres behov.

 


For at runde af havde Cooler Master også produkter på tilbehørssiden, hvor de først viste deres Master Mouse frem, hvor tilpasning igen var i centrum med muligheder for modulære elementer både på siden og toppen, så den dels kan tilpasses om man er højre eller venstrehåndet, men samtidigt til den type greb man har på musen.

 

 


På tastatur fronten er der også lidt nyt med deres MasterKeys tastaturer, som vi faktisk har taget forskud på med vores anmeldelse af deres MasterKeys Pro L. Cooler Master har på denne front også givet os en række forskellige muligheder, dels med hensyn til størrelsen på tastaturerne, men også i forhold til LED lys osv., hvor der er muligheder for både fuld RGB understøttelse og mere neutrale hvide.

 

  


I det hele taget var der utroligt meget at se på i Cooler Masters bod og desværre blev tiden igen en begrænsning, da vi kun havde en afgrænset periode inden den næste gruppe af nysgerrige medier skulle have deres tur i rummet. Det er dog utroligt spændende ideer Cooler Master havde med til bordet, og selv om der i nogle tilfælde er lang tid endnu til vi ser produkterne tilgængelige til køb, så var det spændende at se i hvilken retning det bevæger sig. Specielt ser jeg meget frem til at se hvilke muligheder der er i deres Master Case 7, hvor der skruet helt op for de modulære muligheder.  
 

 

M.Beier
 
Passiv Hwt crew
Tilføjet:
11-06-2016 22:30:52
Svar/Indlæg:
2084/124
Hardcore at nå forbi ADATAs stand og ikke liiiiige standse op for at se på boothbabes, just sayin'....

Men VR, VR, VR...

Fed nok gamerstol, føler mig dog for gammel og kedelig, da jeg ikke kunne finde på at købe sådanne.


Ronin2300
 
Overclocker
Tilføjet:
12-06-2016 13:54:11
Svar/Indlæg:
188/45
Ha ha Bothbabes er opdateret et andet sted på siden men om den ansvarlige der nåede at fange dem fra ADATA ved jeg ikke 🤣


M.Beier
 
Passiv Hwt crew
Tilføjet:
12-06-2016 16:15:53
Svar/Indlæg:
2084/124

Ha ha Bothbabes er opdateret et andet sted på siden men om den ansvarlige der nåede at fange dem fra ADATA ved jeg ikke 🤣

Ronin2300 skrev d. 12-06-2016 13:54:11

De fik danset løs på hjørnet af standen, det var ikke til at tage fejl af :yes:

Jeg er skyldig i at stoppe op og liiiige tage en pause 🤣


wopper
 
Elitebruger
Tilføjet:
16-06-2016 09:13:39
Svar/Indlæg:
234/58
syns da osse inslagne iår er lidt mangefuld hvad ang. Bothbabes 😀 😀 🤣 🤣

men vis du har link til hvor det er posted 2# så del med os andre 😲 😲


M.Beier
 
Passiv Hwt crew
Tilføjet:
16-06-2016 15:04:33
Svar/Indlæg:
2084/124

syns da osse inslagne iår er lidt mangefuld hvad ang. Bothbabes 😀 😀 🤣 🤣

men vis du har link til hvor det er posted 2# så del med os andre 😲 😲

wopper skrev d. 16-06-2016 09:13:39

Jeg laver en gæste artikel snart.
Der kan jeg garantere for boothbabes 😎

Men skulle da være et svin hvis der ikke lige deles et billede



Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af M.Beier d. 16-06-2016 15:06:38.


Pizzadude
 
Redaktør
Tilføjet:
17-06-2016 11:49:34
Svar/Indlæg:
5363/442

syns da osse inslagne iår er lidt mangefuld hvad ang. Bothbabes 😀 😀 🤣 🤣

men vis du har link til hvor det er posted 2# så del med os andre 😲 😲

wopper skrev d. 16-06-2016 09:13:39


Babes, mods og diverse er samlet i denne nyhed:
http://hwt.dk/Nyhed/24519/Boot...