I Praksis
Jeg har valgt i denne test af programmet, at prøve at kopiere hele harddisken, da det er den mest krævende del, så det starter vi med.
Det første der bliver smidt på skærmen, er dette lille vindue, hvor man kan se sit C-drev, og et andet F-drev. Mit mål er som sagt at få kopieret hele harddisken over på en anden disk vha. dette program.
Her har man mulighed for, at gemme den harddisk man ønsker backup af på flere drev, hvis man ønsker dette. Dette er en nødvendighed, hvis man skal kopiere én stor harddisk over til to mindre.
Her kan man vælge et par ting som Ghost skal tage højde for, bl.a. badsectors, fejl eller om man skal kunne boote på den harddisk man kopierer til.
Til sidst en tjekliste over hvad man har valgt i foregående menu, så man er sikker på man har gjort og afkrydset det man nu ville.
Jeg troede godt man kunne kopiere over på en harddisk der lå noget på i forvejen, men det kunne man åbenbart ikke.
Så skal den ellers stå og passe sig selv. Noget jeg blev meget positivt overrasket over, er den lille slider. Så kan du selv bestemme om din harddisk skal være fuldt belastet, så du ikke kan lave andet på computeren, eller om den skal være mindre belastet, så man også kan spille 7-kabale imens. Selvfølgelig går det ikke hurtigt så, men man kan til gengæld bruge computeren til noget mens den arbejder. Man kan faktisk se at harddisk-lampen på kabinettet lyser mere hvis man skruer op, og mindre hvis man skruer ned. Det må så betyde at det virker :-)
Efter godt en time, var hele min harddisk på godt og vel 100 GB, kopieret over. Dette var mens den stod på ''fast''. Nu skal det lige siges at jeg overfører fra en gammel ATA HDD til en SATA, der ganske vidst er hurtigere, men stadig er oppe i årene. Computeren fik lov at passe sig selv, hvilket nok også var bedst. At jeg begyndte at bruge musen, ville bare forøge ventetiden markant (''høhø'').
Ja, jeg skulle også lige prøve, om den kunne lave en backup af mine dokumenter i form af et ''recovery point''. Det skal ligge på et andet drev, i dette tilfælde, den aldrende SATA harddisk, F-drevet. Så trykker vi OK.
Når man har valgt hvor man vil have sit ''recovery point'', kommer dette vindue frem. Her kan man vælge, om man vil tage en backup nu, hvilket jeg har valgt, eller om man vil vente til et andet tidspunkt efter eget valg. Jeg har sat Norton Ghost til at tage en Backup af alle mine ny-tilføjede filer i mine dokumenter hver dag kl. 18.30.
Så skal den ellers have lov at stå og passe sig selv igen. Igen kan man vælge om man ønsker la(aaaaa)ng ventetid og forøget ydelse, så man kan spille Pinball uden lag, eller lang ventetid, hvor man ikke kan gøre andet end at... Nej, ikke noget! ikke med en ATA harddisk! Denne proces tog knap lige så lang tid som da jeg skulle kopiere hele harddisken. Det giver ikke rigtig mening.
Jeg synes Norton Ghost 14 er et super sprødt program, med en masse gode funktioner til den basale bruger, samt til den lidt mere avancerede bruger. Som alle andre Norton produkter, sløver dette også ens computer en del. Nu har jeg både Ghost OG 360 installeret pt. og må sige at det kan mærkes. Jeg er gået fra at vente 15 sek. på at komme ind på en Counterstrike: Source server, til næsten 1.30 min! Dette er ved blot at skifte mit Avast Antivirus ud med disse to programmer. Det er lidt ''øv''. Hvis man har en hurtig SATA harddisk, er det ikke noget problem. Det svarer omtrent til at gå fra en Corvette til en Mustang GT. Hvis man har en ATA harddisk, vil det svare til at gå fra en Fiat 500 til en havetraktor med defekt gearkasse.
Udover at Nortons produkter har det med at sløve ens computer, er det alligevel fornuftigt og avanceret software man har med at gøre, hvilket også vejer tungt. Alt i alt har det været en OK oplevelse med dette stykke sikkerhedssoftware fra Norton. Vi skal videre til konklusionen.