Test: Alphacool X2 S775

Køling d.  28. april. 2008, skrevet af Polarfar 1 Kommentarer.  Vist: 10686 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: alphacool
DK distributør: Coolbits.dk

Layout / Design


Selve kølehovedet består af en kobberbund, der skal trække varmen væk fra cpu'en og lede den op i en række finner. Præcis som en køleprofil til en luftkøler, bare i miniformat. Oven på bundpladen lægger man så en messingplade med en række huller som vandet ledes ned igennem under højt tryk.
 


Og oven på det lægger man så en plexiglasplade så man kan se hvad der foregår. Plexiglas er billigt og giver også mulighed for lyseffekter. Der er således boret to huller i toppladen der passer til et par 5mm lysdioder. Monteringsbøjlen sørger for at dække eventuelle ledninger. På billedet herunder kan man lige ane de 8 kanaler i kobberbunden hvor vandet spules ned over. Der er 53 huller i messingpladen, hvilket i første omgang giver et noget restriktivt flow. Vandet skal presses igennem af pumpetrykket, og den maksimale mængde vand er opgivet til 5L/min eller 300L/t. Det betyder til gengæld at du kan klare dig med en lille pumpe og ikke behøver 15mm slanger.

 

Bundpladen er poleret op så man kan spejle sig i den, og det er med til at give pluspoint i den samlede vurdering. Det er meget høj kvalitet vi har med at gøre, hvor, til sammenligning, et kølehoved som XSPC Delta godt kan fremstå lidt grovere i forarbejdningen, uden at det dog går ud over køleevnen.

Monteringen foregår med en speciel clips/bøjle anordning, der virker på samme måde som en standard Intel køler. 
 

 

Bøjlen er forsynet med fire clips der er de samme som vi finder på Intels kølere, og har en skrue i center til at fastholde kølehovedet. Fordelene ved at gøre det på denne måde er at man for det første ikke skal have bundkortet ud af maskinen for at installere gevindstænger og andet før kølehovedet kan sættes i. For det andet så er kølehoved og montering to adskilte dele der ikke skal samles i en bestemt rækkefølge.

X2 køleren kan også fås i en udgave med et traditionelt gevindstang/skive/fjeder monteringssystem.

Prisen er ca. den samme som for bøjleudgaven.

Jeg har skruet et par 12mm plastikstudser i køleren og klemt 10mm slange ud over. Så er det tæt uden at jeg skal bekymre mig om spændebånd.

 


Herover ses køleren monteret på et Foxconn MARS bundkort. Kølehovedet holdes på plads af skruen i center der skal strammes godt til. Det fungerer, men der er et par minusser. Jeg kan godt blive lidt nervøs ved tanken om at stramme en skrue hårdt ned mod en plexiglasplade. Jeg kan forestille mig at den på et eller andet tidspunkt i sin levetid vil slå revner hvis man spænder for hårdt. Omvendt så kan hovedet rotere om den akse der udgøres af skruen hvis ikke den er spændt nok. Man skal også holde øje med den mekaniske påvirkning fra slangerne for at undgå at kølehovedet bliver presset ud i en skæv vinkel. Det er dog udelukkende et kosmetisk problem, og ikke noget der vil påvirke køleevnen.

Det er altså ikke helt problemfrit, men det virker og er lynhurtigt at montere.

 

hamderD
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-04-2008 16:12:04
Svar/Indlæg:
7263/260
God test, og et fedt produkt. Lækkert nok Daniel fra Coolbits sender lidt ting til jer.