BIOS
BIOS på MSI P45 Platinum er en AMI BIOS med et velkendt design, bortset fra MSI's særlige Cell Menu. Vi springer hurtigt over de fleste af menupunkterne, så vi kan komme til alt det gode.
Standard CMOS, Advanced CMOS, Integrated Peripherals, Power Management og Hardware Monitor ligner sig selv.
Cell Menuen er der, hvor alt det sjove sker, nemlig overclocking og tweaking. Og det er der rigtig gode muligheder for. Øverst er der mulighed for at ændre på Energy Save indstillinger, hvor man kan ændre på Phase Control for at kontrollere, hvor meget strøm processoren kan suge til sig. Det har jeg aldrig set før, og jeg ved heller ikke, hvor anvendeligt det er - medmindre man har en quadcore CPU, som kun skal bruges til kontorarbejde, og man derfor ved, at den ikke har brug for strøm nok til alle fire kerner.
Dernæst kommer indstillinger for overclocking via software - hvilket heller ikke interesserer os så meget.
Derefter kommer noget af det bedste, nemlig FSB Frequency. Det er først og fremmest her, vi skal skrue for at overclocke CPU'en. Og nedenunder er multiplieren, som man kan ændre nedad, for fx at beholde samme hastighed, men med højere FSB - det er nemlig FSB'en, der først og fremmest ændrer noget på et Intel system.
Vi springer lige over alt med DRAM, og kigger på nederste halvdel, hvor vi kan fastlåse PCI-frekvensen og ændre på spændingerne. Man har mulighed for at give sin CPU op til 0,8V ekstra, hvilket vist skulle være rigeligt til alle.
Under DRAM kan man selvfølgelig ændre på timings og subtimings. Men noget nyt er, at der nederst står MEMORY-Z. Bag denne titel gemmer der sig en menu, så man kan gå ind og se på, hvad hver enkelt RAM-blok er bygget til at kunne klare. Det har jeg ikke set før, og jeg synes virkelig, det er smart.
Sidste hovedmenu er User Settings, hvor man kan gemme sine indstillinger til senere brug. Det er smart når man overclocker. Når man har fundet en række indstillinger, som giver et godt og stabilt system, kan man gemme indstillingerne i denne menu. Og så kan man roligt lege videre. Hvis man så får lyst til at vende tilbage til de indstillinger, man fandt før, kan man bare loade dem fra menuen, og så har man sit gode og stabile system tilbage.