Test: Jabra BT8010

Lyd d.  12. august. 2008, skrevet af @ngler 2 Kommentarer.  Vist: 9107 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Jabra
DK distributør: Jabra

Test

 

I det daglige er BT8010 rigtig brugervenlig, da displayet er en rigtig god ide. Typisk så glemmer man (jeg) at oplade headsettet, men det var der ikke noget af her.

 

En af de mere spændende features, er at man kan forvandle BT8010 fra et headset til et stereo headset ved at sætte den ekstra øretelefon på.

 
Lydkvaliteten er testet på følgende:
 
  • Nokia N82 Black (A2DP)
  • Nokia 6210 Classic (A2DP)
  • Sony Ericsson W580i (A2DP)
  • Nokia 5500 (har ikke A2DP)
 
Stereo:
 

Alle mobiltelefoner med A2DP leverede en rigtig god lyd med en god stereo fornemmelse. Nokia 6210 Classic havde enkelte udfald, hvilket dog ikke var tilfældes på hverken N82 eller W580i. Eneste problem var ved dobbeltparring at hvis man f.eks. hørte musik fra 6120 og den anden telefon ringede, så klipper den forbindelsen til den mobil der spiller, ergo den spiller nu via højttalerne imens man snakker i telefon.

 

Lydbilledet er ikke med den voldsomme bas, men den er godkendt.

 
Mono:
 

Lyden på 5500 var rimelig lav når man hørte musik. Samtidig kunne man klart høre at der manglede stereo, da lyden var noget flad.

 
Headset:
 

For at teste et headset, så skulle der selvfølgelig ringes en del. Jeg ringede til en kollega med samme BT8010 på de tyske moterveje med 160 Km/t – støjniveauet var utroligt lavt , faktisk bedre end mange handsfree.

 

Under samtale, så er BT8010 lidt lav – hvilket dog skyldes noget helt andet, nemlig ergonomien.

 
Ergonomi
 

Headsettet har en traditionel opbygning, hvor selve øretelefonen kun er med en mindre gummiring. Da ører er forskellige, så er den et relativt subjektivt kriterium. Problemet er at øretelefondelen ikke kommer langt nok ind i øret til at ”bide sig fast”. Det betyder at hvis man hælder hovedet på skrå så ryger øretelefonen længere væk fra øregangen. Det betyder at lyden bliver noget lavere og at headsettet dingler. Hvis man rejser meget i tog, så skal der skrues rimelig meget op for at overdøve larmen. Den anden øretelefon er sat på via kabel der er rimeligt langt og i blødt gummi. Heldigvis er denne enhed så let, så den bliver siddende lige meget hvor meget hovedet hælder.

Kablet mellem enhederne kan dog godt side fast i hals-huden , hvis man f.eks. arbejder på sin bærbar og hører musik, og pludselig skal kigge skarpt til venstre og opad - en mindre detalje.

Drejeskiven virker rigtig godt i praksis, især når man skal skrue meget op / ned, så skal man ikke sidde og trykke femhundrede gange for at skrue ned/op. Et andet plus er tænd / sluk knappen, der gør at man ikke er i tvivl om man har slukket eller ej. Det eneste andet der skal nævnes er at strømladeren hyler en højfrekvent lyd når man starter med at lade.

Batterilevetid: BT8010 blev testet med en Nokia 5500, hvilket gav 8 timer og 4 minutters musiktid, hvilket er ganske godt.

 

Collar
 
Superbruger
Tilføjet:
13-08-2008 15:17:13
Svar/Indlæg:
646/62
haha 😀

"Test & Overclocking" Jeg ser ikke headsettet blive overclocket nogen steder? 😛


hamderD
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-08-2008 08:34:18
Svar/Indlæg:
7263/260
#0

God test, og lidt anderledes 🙂