Test: AudioFX Pro 5+1 by BenHeck

Lyd d.  29. august. 2008, skrevet af Mino 4 Kommentarer.  Vist: 15122 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: eDimensional
DK distributør: MMdistribution

Design / Komfort

Når man kigger på designet, kan man med det samme se at der er blevet kælet for detaljerne. Headsettet er lavet i sort og grå plast, men puderne er i en forholdsvis utraditionel brun farve. Denne læderagtige brune farve skal, ifølge Heckendorn selv, give headsettet et mere "old school" look. Oven på headsettet er en lille plastik plade med headsettets navn på.

 

 

Ørepuderne er i modsætning til eDimensional's tidligere headset ovale, så de passer til ørernes form. Derudover er hovedbøjlen meget bred, så den passer på selv folk med meget brede hoveder. Der er mulighed for at justere hele 4 cm i hver side, så det burde være muligt for alle at finde en indstilling der er behagelig. Ørepuderne er store nok til at dække hele øret, hvilket er super lækkert, da det for det første gør, at de ikke irriterer ørerne efter længere tids brug, og for det andet lukker af for meget støj udefra, hvilket gør dem ideelle til lan-parties og netcaféer.

På siden af hovedtelefonerne står der "Force Feedback", og i hver side er der 4 små huller. Hullerne er dioder, der lyser op alt efter hvor højt der spilles, og de er faktisk så godt lavet at de justerer sig i takt med equaliseren. Så selvom man ikke selv får så meget ud af denne feature, er det klart noget der vil vække opsigt når man er ude blandt andre og spille. En fræk lille blærerøvs-feature, som nok skal vække opsigt.

 

 

 

Ca. 60 cm nede på ledningen finder vi controlleren. Den er lavet i let plastik for ikke at hive for meget i ledningen, samtidig er den placeret så langt væk fra headsettet, at den ikke sidder og dingler på brystet af en imens man spiller. På controlleren finder vi selvfølgelig volume-justering, samt en mute-knap. I første omgang troede jeg faktisk det var til at mute headsettet, men det viste sig at være en mikrofon-mute, som er super lækker, hvis man bruger et program som Skype, hvor man normalt ikke har en "push to talk" funktion.

Ovenpå controlleren finder vi en vibrationsjustering, hvor man har indstillingerne off / low / high at vælge imellem. I stedet for at bruge hjul til at justere med, har vi her knapper, så man undgår at skrue helt op for dem, hvis man kommer til at køre controlleren op ad benet. Controlleren minder faktisk lidt om dem man kender fra de lidt ældre MP3-afspillere.

  

Ledningen løber ud i et USB-kabel, og det første jeg tænkte var om de havde glemt audio- og mikrofonstikket, men det hele sidder i USB-stikket, og kan placeres i hvilken som helst USB-port i computeren. Dette er totalt fedt, da det betyder at man ikke skal ned bagved computeren og kravle når headsettet skal sættes til. Man sætter headsettet til, indlæser den tilhørende CD-rom, installerer softwaren til headsettet, og så er man sådan set klar til at bruge headsettet.

 

Mikrofonen sidder på en forholdsvis robust ledning, og når denne justeres, bliver den siddende, men ledningen kan sagtens bøjes tilbage uden at den begynder at krølle og se mærkelig ud.

Selve mikrofonen er omgivet af hård plast og peger ind imod munden. Armen til mikrofonen er ca 11 cm lang, hvilket gør at den rækker ud over kæben, men samtidig ikke sidder helt inde i mundvigen.

 

hamderD
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-08-2008 15:02:17
Svar/Indlæg:
7263/260
God test, sjov farve 🙂


Dragzonox
 
Superbruger
Tilføjet:
29-08-2008 20:30:37
Svar/Indlæg:
185/49
Jeg købte et liige da det kom frem. Jeg synes fedt om Benjamin Heckendorn med hans mærkelig ting.
Da jeg fik et AudioFX headset var jeg ret overrasket i starten. Lyden kan man ikke brokke sig over, dog får jeg ondt i ørene når jeg har det på. Sådan er det med langt de fleste headsets for mig.
Men efter 1-2 måneder begyndte der at komme en løs forbindelse i den, i den lille plastik-boks hvor man justere lyden osv. Det blev mildest talt ubrugeligt 🤣

Nu lever jeg ganske fint og vel med mit Empire CD 840. Anbefalet af HWT 😀


Hyl_dk
 
Overclocker
Tilføjet:
19-11-2008 17:33:14
Svar/Indlæg:
43/4
Jeg forstår altså ikke denne test. Specielt ydelsen er jeg uenig i. Det er korrekt det kan spille højt og har en noget dominerende bas. Men diskanten og mellemtonerne er jo så godt som ikke eksisterende. Selv mit gamle Icemat headset spiller bedre, godt nok med mindre bas, men til gengæld et langt mere "korrekt" lydbillede. Personligt vil jeg sige at med et icemat får man mellem 30-50% bedre lyd til lavere pris.

Nu kan i naturligvis altid påpege jeg intet ved om lyd, dette er måske delvist korrekt, men der skal ikke nogen specialist til at høre lyden er ret dårlig. Til daglig ligger jeg øre til et sæt Goldring DR150 fra HiFi-klubben som IMO er det bedste man kan købe for under 1500kr så vil mene jeg godt ved hvordan det skal lyde.

Prøvede både med og uden software/drivere uden at blive tilfreds!

Den eneste måde jeg kan retfærdigøre testen en anelse er hvis "anmelderen" virkeligt har et dårligtlydkort. Jeg sidder selv med et midend lydkort fra Aureon og det behandler jo nok lyden bedre end et headset der koster det samme som lydkortet alene. Så hvis man har en bærbar eller et virkeligt dårligt lydkort kan der måske være noget at hente gennem USB lydkort.


Silentdk
 
Superbruger
Tilføjet:
06-01-2009 14:10:07
Svar/Indlæg:
15/1
Jeg har sådan et headset og jeg har heller ikke noget at brokke mig over.

Jeg kan være enig i at man kan få ømme ører, men det er for mit vedkommende først efter 6-8 timer og mod ikke det så er tid til en pause LOL

Samtidig godt det heller ikke noget at farve og headset ser lidt retro.
Synes det er et total fedt headset.