Test: Cooler Master V8

Køling d.  01. september. 2008, skrevet af Darth Nissan 10 Kommentarer.  Vist: 18923 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Coolermaster
DK distributør: n/a

Design

 

V8 har et meget industrielt design. At den er egentlig pæn, det kan man vel ikke sige, men jeg synes den ser effektiv ud. At den hedder V8, virker meget logisk når man ser på den, det rå look og topdækslet leder bestemt tankerne hen på noget motor-værksted.

 

  

The beast

  

Som man kan se, er blæseren placeret midt i køleren. Dette er en metode, som også Asus bruger i de fleste af deres kølere. Nogle vil mene det er skidt, fordi man så ikke kan skifte blæseren ud, med en kraftigere eller mere støjsvag model. Dette er dog ikke altid tilfældet. Jeg har da selv skiftet blæser på en Asus Silent Square, og har ikke set noget ved V8´erens konstruktion, der får mig til at tro, at man ikke kan skifte blæseren ud. Om det så er nødvendigt, det er jo en anden sag, som vi kommer ind på senere. Blæseren er forsynet med et 4-pin stik, altså med PWM-funktion. Ledningen er nydelig, med en sort sok over. Blæseren er også forsynet med et potentiometer, så man kan gå ind, manuelt, og overtage kontrollen over hastigheden. Selve pot-meteret monteres i et tomt udvidelses-slot. En ganske udmærket feature. Desværre er ledningen til pot-meteret ikke med samme sorte sok. Det virker lidt dumt på mig, at Cooler Master kun har sleeved den ene ledning, specielt da det ikke er en af de billigere kølere.

Som før nævnt er der 8 heatpipes på denne køler. Og det er 6mm rør der er brugt, det bekræftede mit skydelære. Der er ikke tale om heatpipe direct touch (HDT), som jo ellers har været det helt hotte i et stykke tid nu. Om vi så allerede nu, kan afskrive V8 fra en top-placering i køler-hierakiet, det får vi se at se når vi begynder at teste lidt på den.

Selve køleribberne er noget anderledes, i forhold til det vi er vant til at se. Nu sidder blæseren jo i midten, så logisk nok, er ribberne delt op i 2. Men det holder ikke her, for uden på, hvad jeg vil kalde hoved-ribberne, er der sat endnu et sæt ribber. Hvor hoved-ribberne er lodrette (når køleren er monteret i et opretstående kabinet), så er de 2 ekstra sæt køleribber vandrette. De overlapper hinanden, så der faktisk er tale om et gitter luften skal ind af, og ditto, ud af. Cooler Master kalder det selv ”4 sæt modulære aluminiums-finner”. Da ribberne også sidder med ret lille indbyrdes afstand, og der ydermere bliver dette gitter, må jeg sige at jeg var lidt bekymret. Min logik sagde mig, at der skulle pænt meget tryk på luften, for at få den igennem dette net. Og, vi ved jo alle at en kraftig blæser, meget sjældent er en stille blæser. Om mine bekymringer var berettiget, det vender vi også tilbage til.

Der er altså 4 seperate sæt kølefinner, med 2 heatpipes gennem hver. Der er også tænkt på dem af os, der har vinduer i kabinettet, og som godt kan lide lidt lys-gejl. Der er LED´s på blæseren, men ikke som vanligt hvor de får vingerne til at lyse op. Nej, der siver et diskret rødt lys, ud af ”køle-ribberne” i top-dækslet, og det er det. Det er bestemt ikke noget lys-hav. Det ser faktisk ret cool ud, og passer fint ind i motor-temaet. Jeg finder det i hvert fald forfriskende, at det ikke er blåt lys. 

 


Airflow


Diskret rødt lys

 Billeder lånt fra www.coolermaster.com

 

Til sidst skal vi lige snakke fysiske rammer. Cooler Master oplyser at V8 vejer 865 gram. Jeg smed klodsen på den digitale køkkenvægt og den kom op med en vægt på 985 gram. Det var jo unægtelig en stor forskel. Nu ved jeg jo ikke hvordan Cooler Master har vejet køleren, men jeg vejede den med blæser, monteringsbøjler (LGA775) monteret, og uden bagplade. Jeg kan forestille mig, at de 865 gram, er uden blæser. En vægt på 120 gram, er vidst ikke helt ved siden af for de fleste 120mm blæsere. Hvorom alting er, har vi at gøre med en vægt på omkring 1 kilo, som vi vil hænge på vores bundkort. Nu er PCB ikke et materiale, der sådan lige knækker, meeen…. den medfølgende bagplade er nok en rigtig god ide at bruge. Det besværliggør selvfølgelig, desværre monteringen lidt, men jeg kan nu godt lide at montere med bagplade og skrue skidtet fast. Det er muligt jeg er en kylling, men jeg bliver aldrig helt tryg ved de der plast-trykknap-dimser man bare klikker ned i hullerne.

Plads omkring bundkortets sokkel. Ja, det er af og til et problem at få plads til en stor køler. Selvom der er 8 heatpipes på køleren, har Cooler Master fået udformet bunden af køleren på en sådan måde, at den faktisk ikke stiller urimelige pladskrav. Der skal virkelig være brokket godt op omkring CPU-soklen, og med nogle rigtig store bundkort-heatsinks, før V8 ikke kan finde plads der. Nu er det jo en af de større kølere, men den passer nærmest som hånd i handske på mit Antec 900. Der er kun millimeter at give af til kabinetsiden og toppen af rammen, men hey, 2mm luft eller 2cm luft, det betyder jo ikke noget, den kan være der. Jeg vil dog helt bestemt anbefale at man finder sin gamle lineal frem, og liiige måler op, inden man bestiller sig en V8.

 

 

V8 i Antec 900

 

Gilbert
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-09-2008 11:38:19
Svar/Indlæg:
4089/252
Ja køle det kan den :)


Miccim
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-09-2008 12:00:38
Svar/Indlæg:
3233/128
og larme desværre 🙂


lumske
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-09-2008 15:34:17
Svar/Indlæg:
3485/76
jeg fatter hat af den første graf??? det er grader over rum tempen eller?


saiot
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-09-2008 15:36:10
Svar/Indlæg:
7111/480
3# sådan jeg fårstår det er det genmensnitlig temp for hele cpu


hamderD
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-09-2008 15:57:17
Svar/Indlæg:
7263/260
#0

God test, lækker køler 🙂 .
Var det den artikel du sendte til Emil?.


morten-turi
 
Superbruger
Tilføjet:
01-09-2008 16:56:16
Svar/Indlæg:
924/212
lækkert ^^

mon om der kommer en test på V10 og V12? kunne være nice 🤣 🤣 🙂


Darth
 
Superbruger
Tilføjet:
01-09-2008 17:43:03
Svar/Indlæg:
813/49
#3 Som jeg skriver i starten af afsnittet "Test", er alle temperaturer opgivet som delta-temperaturer. Det vil ganske korrekt sige, at det er temperatur over rum-temperatur. Første tabel er ganske rigtig CPU-temp, altså ikke temp på kernerne, men på CPU´en.

#2 Nu har jeg detsværre ikke udstyr til at måle støj, larm, dB, kært barn har mange navne. Jeg har kun et gammelt misbrugt sæt lytte-udstyr (Human ear v1.04), og med dem kan jeg simpelthen ikke høre noget på V8´eren, som jeg med god samvittighed kan definere som larm. Men jeg vil da gerne vide, hvor du ved fra, at den larmer ? Har du en V8, kender du mange der har en ? Har du læst nogle reviews, hvor de skriver den larmer ? Jeg er bare nysgerrig, altså, da larme-påstanden ligger et stykke fra min egen oplevelse...

#5 Mange tak, og ja. 😳

#6 Jeg stiller meget gerne op til et review af V10 og V12. Men... Lad os se om Cooler Master ønsker reviews. De siger f.eks, på deres forum, at de ikke vil levere eksemplarer af V8 til test, og at det også gælder de andre V´ere. Men lad os nu se V10 og V12 på gaden først....


GoldieQueen
 
Overclocker
Tilføjet:
10-09-2008 08:53:34
Svar/Indlæg:
12/0
Hvis nogen skulle være interesseret, så er Cooler Master V8 allerede tilgængelig i Danmark og kan købes her: http://www.webdanes.dk/shop/co...

I anmeldelsen nævnes en pris på 500 kr. men den kan altså erhverves for små 449 kr. 😀


Darth
 
Superbruger
Tilføjet:
10-09-2008 18:31:26
Svar/Indlæg:
813/49
Så synes jeg da 500 badask, var ret godt "skudt" af mig, da den ikke var på det skandinaviske marked, da jeg skrev anmeldelsen. Men tak for prisen. :yes:


immortaldk
 
Elitebruger
Tilføjet:
02-07-2009 11:57:56
Svar/Indlæg:
1166/120
Hvordan fik du de skruer i? Jeg kan sku ikke få dem i. 😕

"Sæt 2 skruer i hver bøjle - de lange skruer med 2 forskellige gevind på. OBS. Disse er med links-gevind, hvilket ikke er nævnt i vejledningen. Det brugte jeg lige 5 minutter på. Dooh!!"