Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: EU-Computer.dk
DK distributør: EU-Computer.dk

Test

Maskinen er rimelig god at arbejde med må jeg sige, men det er lidt som om at den føles mere som en egentlig "arbejdsbærbar" end en gamer-maskine. Denne følelse skyldes hovedsageligt designet, og det faktum at den føles rimelig robust. Umiddelbart synes den også mest velegent som en arbejdscomputer, mest på grund af den kraftige processor og store mængde ram, som ville gøre sig godt f.eks. når der arbejdes i Photoshop eller lignende.

Som gamer-maskine er den dog bestemt også brugbar, selvom resulaterne i nedenstående tests skuffer lidt i forhold til specifikationerne. Hvis man overvejer at investere i denne maskine, skal man nok overveje om dette er den rigtige konfiguration. For selv om den er kraftig, kunne de fleste nok godt ønske sig mere harddiskplads end de 64GB der sidder i denne maskine, og hvis man ser på pris i forhold til ydelse, kunne man helt sikkert også finde alternative konfigurationer som var bedre.

Nå, men lad os sætte nogle tal på ydelsen. Vi bruger følgende programmer til at teste:

  • Sisoft Sandra
  • 3DMark05
  • 3DMark06
  • PC Mark Vantage
  • SuperPi 1.5 MOD 1M
  • Batteryeater Pro 2.7
  • Call of Juarez DX10 Benchmark
  • Crysis DX10 Benchmark
  • Call of Duty 4
  • Colin McRae: Dirt
     

Til sammenligning har jeg valgt disse tre bærbare ud. Disse er valgt da de har specifikationer der ligner den testede, men alligevel også er anderledes på nogle punkter:

X-One P570RU-U3:

CPU: Intel Core 2 Duo T9500
Grafikkort: Geforce 8800M GTX  512 MB ram
Ram: 3072 MB  DDR-II PC-5300
Harddisk: 160 GB SATA 7200 RPM

NovaBook Xlerator SE:

CPU: Intel Core 2 Duo T7700
Grafikkort: Geforce 8800M GTX  512 MB ram
Ram: 4096 MB  DDR-II PC-5300
Harddisk: 200 GB SATA 7200 RPM

Zepto  Nox A15:

CPU: Intel Core 2 Duo P9500
Grafikkort: Geforce 9600GT 512MB ram
Ram: 4096 MB DDR-II PC-6400
Harddisk: 200 GB SATA 7200 RPM

 

Vi lægger ud med SiSoft Sandra:

SiSoft Sandra:

Vi starter med at tage to processortests:

Resultatet er uden tvivl højt, men ikke nær så højt som man kunne have håbet på. X-One maskinen med en processor på 300MHz mindre end Abook'en vinder i begge discipliner. Abook'en vinder dog over begge de to andre konkurrenter, hvor Zepto Nox faktisk har den samme processor som den i X-One maskinen.

I multimedietesten ser det hele dog lidt mere "rigtigt" ud. Abook 1585W slår alle tre konkurrenter og sætter ny HwT-rekord i denne test. Denne test var X-One maskinen bestemt heller ikke glad for, og ender som nummer sjok.

Lad os se hvad SSD-disken kan udrette:

Abookens SSD-disk er de almindelige mekaniske diske fuldstændig overlegen, Både i søgetid og skrivehastighed knuser den konkurrenterne fuldstændig. Med sådanne resultater burde man egentlig tro, at en boot-tiden ville være helt i bund. Dette er dog desværre ikke helt tilfældet, da en opstart tager ca. 48 sekunder.

3DMark:

3D-ydelse med 3DMark:

Jeg havde ikke forventet at Abooken med dens 9650M GT ville kunne hamle op med de to maskiner i front, det er dens grafikkort simpelthen for svagt til. Jeg er dog meget overrasket over at Zepto Nox også slår Abooken, selv om Abooken på papiret skulle være Nox fuldstændig overlegen. Jeg mistænker et driverproblem, men efter at have geninstalleret driverne og testet igen, må jeg konstatere at Abook'ens grafikpræstationer i disse test er yderst skuffende

PCMark

Overordnet ydelse med PCMark Vantage:

 

Den samlede score er ikke just imponerende, når man tænker på at Zepto Nox som på papiret er svagere, scorede 3713 og altså slår Abooken. Harddisken trækker dog massivt op her, og scorene i gaming, productivity og for harddisken selv bliver derfor rigtig gode. Til sammenligning vil en bærbar med lignende specifikationer men en mekanisk harddisk score omkring 3000 i HDD-testen, i forhold til denne massive score på lige under 10000.


SuperPi

Lad os se om priocessoren kan følge op på de gode takter fra multimedietesten.

Det kan den så sandelig, den slår alle konkurrenterne og sætter yderligere en ny HwT-rekord.


Crysis

Lad os se om den klarer sig bedre i Crysis end den gjorde i 3DMark:

 

Resultaterne her er generelt lidt højere end dem vi så for Zepto Nox A15. Med medium detaljer og uden antialiasing slået til, kan man man godt få en godt spiloplevelse med Crysis, men ved højere detaljeniveauer og med antialiasing slået til, bliver spiloplevelsen noget ujævn og hakkende.

Call of Juarez

Billedet er her lidt det samme, resultaterne er bedre end Nox og uden for mange detaljer kan man sagtens spille spillet. Til denne type spil, vil et kraftigere grafikkort dog være at foretrække for at få en bedre spiloplevelse.

Call of duty 4:

 

Call of Duty 4 er ikke det store problem, spillet er spilbar i alle opløsninger og også med antialiasing slået til. I de højere opløsninger bør antialiasing dog nok være slået fra, da spillet da vil køre mere flydende. Lidt skuffende er det dog, at Nox faktisk klarede sig en smule bedre til dette spil.

Colin McRae: Dirt

Resultatet her ligger lidt under det for Zepto Nox hvilket er lidt skuffende. Som med de foregående kan det sagtens lade sig gøre at afvikle spillet, men man bør nok holde sig på laveste detaljeniveau.

Batterilevetid

Lad os se hvad det 9-celles batteri kan udrette.

  

Med strømbesparelse slået til får vi rigtig gode tider, og i idle tilstand når den bærbare ikke bliver belastet mangler der ikke meget før vi kommer op på utrolig fem timer. Producenten oplyser selv en batterilevetid i idle til 3 timer og 20 minutter, så det er yderst overraskende at vi kommer så højt op. Med belastning på er forskellen ned til konkurrenterne mere moderat, men især DVD-tiden er også rigtig pæn.

 

Frankness
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-11-2008 08:23:49
Svar/Indlæg:
214/13
den ser nice ud. men undre mig over de kun har smidt en 64gb ssd i den, ikke mange spil man kan have på den, hvis man også vil have musik og sådan på den


Clintin
 
Superbruger
Tilføjet:
10-11-2008 12:53:55
Svar/Indlæg:
1317/46
Enig med #1, hvad er meningen med eb spilbærbar med kun 64gb ram, selvom det er muligt at ændre konfigurationen, så virker det mærkeligt at de ikke sendt en større harddisk eller en computer som er mindre orienteret mod gaming.

Det er også noget skuffende at den er langsommere end Nox'en, dermed er det kun batterilevetiden som er interessant.

En lille kommentar til artiklen, det kunne være dejligt hvis resulterne med NOX'en var taget med under spiltestene, da netop de to computere ser ud til at være direkte konkurrenter om netop det billigere spilmarked.


Gripen90
 
Senior Skribent
Tilføjet:
10-11-2008 13:08:43
Svar/Indlæg:
15982/637
Call of Duty 4 hedder Modern Warfare...


Pizzadude
 
Redaktør
Tilføjet:
10-11-2008 13:42:37
Svar/Indlæg:
5363/442
#2 64 GB RAM 😲

Jeg tror de har sendt versionen med SSD harddisk, for at vise hvad sådan en kan udrette. Men enig, en 64GB harddisk er ikke meget bevendt..

På daværende tidspunkt havde jeg kun Nox til sammenligning, hvilket jeg synes var lidt i underkanten. Men i kommende test vil sammenligninger være med..

#3 Jeg har sovet lidt der tror jeg, det er rettet...


jakob3k
 
Superbruger
Tilføjet:
10-11-2008 16:22:13
Svar/Indlæg:
440/3
#0

Jeg er fuldstændig enig med dig mht. placeringen af Fn-tasten. Jeg fatter ikke, hvordan nogen nogensinde har fået den åndssvage idé at placere den dér. :no:

I øvrigt kan jeg ikke lade være med at være en smule skuffet, når jeg ser en maskine, der på papiret er fremragende, men i sidste ende ikke rigtig skiller sig ud. 😕


Miccim
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-11-2008 17:20:26
Svar/Indlæg:
3233/128
Det er derfor det er så dejligt med tests......


Clintin
 
Superbruger
Tilføjet:
10-11-2008 21:21:46
Svar/Indlæg:
1317/46
#5 det er et spørgsmål om tilvending, på min gamle bærbare sidder Fn-tasten på samme måde. Dog forvirrer det altid dem der skal bruge den.

#4 jeg prøver med samme svar igen om nogle år før eller siden må det vel give mening at skrive "kun 64gb ram". Men ja det var en stavefejl.


jakob3k
 
Superbruger
Tilføjet:
10-11-2008 21:41:49
Svar/Indlæg:
440/3
#6 Jeg er HELT enig. Ud fra specifikationerne kunne jeg godt ha' overvejet den, hvis jeg stod med pengene i hånden. Det ville jeg end ikke overveje efter at ha' læst testen. Ikke at det er en superdårlig bærbar, men den lever bare ikke rigtig op til sit potentiale. 🙂

#7 Jeg ved det godt, men eftersom de fleste bruger stationær PC ind imellem, synes jeg ikke, at det er smart at lave om på placeringen af en af de mest benyttede genvejstaster. Jeg ved godt, at man kan vænne sig til meget, men jeg vil altså aldrig kunne retfærdiggøre løsningen. 😕


Clintin
 
Superbruger
Tilføjet:
11-11-2008 17:27:20
Svar/Indlæg:
1317/46
#8 på to computer hvor alt er tilnærmelsesvis identisk undtagen Fn tasten er jeg enig. Men på computeren som er en smule bedre(fx billigere) her vil "fejlplaceret" Fn tast være en lav pris at betale.

Dog er min gamle computer af flere årsag uandvenendlig til spil, modsat computerne i testen, og da er det da muligt at Fn-tastens placering har en større betydning, derfor står jeg ikke 100% ved udtalelse!