Layout / Design
Designmæssigt er Eee 901 en rigtig flot bætbar. Mange af overfladerne er blanke hvilket giver et ekslusivt look. Det giver dog også masser af fedtfingre, da overfladen nærmest suger dem til sig. Man føler at Eee 901 er lavet rigtigt solidt. Touchpadden på Eee 901 er enorm i forhold til computerens størrelse. Faktisk er den større end den daglige bærbare, en Lenovo T61, hvilket må siges at være imponerende. Samtidig er den yderst elegant med en ramme og knapper i aluminium. Størrelsesmæssigt er Eee 901 ret lille. Vi satte den ved siden af en Acer Aspire One og den var tydeligt større.
Ved skærmen er der fire knapper i sølvfarve, hvilket ser godt ud mod den sorte farve. Den første slukker for skærmen. Den næste er en rigtig god ide, det er nemlig en knap til at ændre opløsningen. Denne feature er faktisk meget smart, da man kan vælge 800x600 som er den nærmeste "standard" opløsning som skærmen kan køre. Der er de standard 1024x600 , men så er der også to ekstra, nemlig 1024x768. Her kan man så ikke se den nederste del af skærmen, men man kan scrolle for at se den. Så er der også 1024x768 compress. Som navnet angiver er det indbygget zoom så man kan se hele skærmen, hvilket er en god feature, hvis man ikke lige kan se det hele. Den næste knap er lige så praktisk, den vælger imellem powersave, auto powersave, high og superperformance, der ændrer bushastigheden til 600, 800 og 840.
Der er selvfølgelig de sædvanlige genvejstaster med Fn-knappen. Som sædvanlig har tastaturet stor opmærksomhed på mininotes, da de kan være svære at bruge. Desværre så er nogen af tasterne lidt underlige anbragt. Det er især højre shift-tast som er placeret på højre side af piletasterne, hvilket gør at man hurtig kan komme til at ramme den ved et uheld. 1/2 tasten mangler også, hvilket gør at taltasterne er forskudt en omgang, hvilket er en udfordring hvis man normalt er vandt til et almindeligt tastatur og bruger tallene ret meget.
Som det var med den anden Eee (701) vi har testet her på hwt.dk, så kræver det lille tastatur en del tilvænnelse, da tasterne er meget små. Man kunne måske med fordel flytte shift-tasten og caps lock kunne godt undværes eller erstattes af en genvejstast. For hvem er det lige som har brug for caps lock?
Når det er sagt, så har Eee 901 et rigtigt godt antast i tastaturet. Der er ingen tvivl om man rammer tasterne eller ej.
Skærmen er rigtig god, da den er meget lysintens. Betragtningsvinklen er rimelig god, dog skal man ikke meget under 90 grader før at f.eks. tekst bliver noget sværere at se. Lysstyrken kan nemt justeres via en genvejstast som endda kan slukke så meget for lyset at skærmen i praksis er slukket. I toppen af skærmen sidder et lille webkamera og i bunden sidder der en indbygget mikrofon så man fx. kan chatte med MSN.
Af dioder er der de klassiske strøm, harddisk, batteri og trådløs. Da Eee 901 kommer med både bluetooth og WiFi er det lidt ærgeligt at der ikke indikation på dioderne om hvad der er tændt eller ej, da dioden enten er tændt eller slukket.
I venstre side er der lyd in og ud, LAN og kensington lås og en enkelt USB-port. I højre side er der to USB-porte, kortlæser og VGA-out. Så det må siges at være rimelig standard for mininotes.