Test: Handshoemouse

Styre-enheder d.  24. december. 2008, skrevet af Mads321 6 Kommentarer.  Vist: 12173 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Hasee.dk
DK distributør: Hasee.dk

Ergonomi, Test & Brug

 

Testen af musen starter sådan set allerede her, da meget af det fysiske design, og i det heletaget hvordan musen er at arbejde med til daglig, er lagt ind under dette punkt. Det er selvfølgelig lidt svært at forklare hvordan en mus er at arbejde med, så i skal bære over med mig, og tage lidt fantasi med når i læser, så i får alt det med, der står imellem linierne - netop det der er så svært at forklare.

Jeg vil starte ud med det mest tekniske, nemlig ergonomien, der i høj grad præger Handshoemouse (hvis ikke det ligefrem er Hanshoemouse der præger et stykke ergonomi). Vi har allerede set på udformingen af musen, men det er først når der kommer en hånd med på billedet, at det for alvor er til at se, hvorfor denne mus er så speciel.

Jeg vil derfor nu sammenligne Handshoemouse med den mus jeg bruger til daglig, nemlig en Logitech RX1000 lasermus m. 1000 DPI (Handshoemouse har 800 DPI), og de er begge med USB-tilslutning.

    

Som det ses, så er Handshoumouse godt foran, når det kommer til størrelse, der nærmest får Logitech RX1000 til at ligne en mus til en børnehånd, eller noget man har med i tasken til sin bærbare computer. Men lad os nu se på billederne af musen i brug.

    

Vi starter fra siden, hvor det ikke er svært at se hvor hånden sidder mest naturligt. På det første billede kan vi også se at musen ikke tilbyder hvile for lillefingeren, der nu i stedet skal bruges til at styre musen med. På det andet billede hviler alle fingre på fladen.

    

Kigger vi fra den anden side, så kan der ret tydeligt ses spænding i hånden til venstre, hvor en sene buler godt ud lige før første knogleled i tommelfingeren. På det andet billede er denne forsvundet, og vi kan også se at tommelfingeren får hvile på fladen, modsat det første billede, hvor tommelfingeren bruges som styrepind for musen.

    

    

På de ovenstående billeder får vi set det hele fra oven. Den største forskel der er at finde, er pladsen hvor tommelfingeren får hvile, i stedet for at dingle på siden af musen, hvor der skal bruges kræfter på at holde den over fladen, som musen ligger på (musemåtten). Man mister dog ikke kontrollen, da der er lavet en niveauforskel, således at de resterende fire fingre hviler på deres eget plateau, hvorfra der på siden af dette kan 'trykkes' fra siden med tommelfingeren, som man plejer.

 

Nu har i ligesom fået en idé om hvordan den er at holde på, og jeg vil nu forsøge at forklare hvordan den er at bruge i dagligdagen.

Først og fremmest, så er det en underlig følelse første gang man holder den i hånden. Jeg havde det først som om, at jeg havde mistet noget af min frihed og bevægelighed da jeg holdte den. Men jeg fandt ret hurtigt ud af, at det var fordi at musen på en eller anden måde bruger musklerne i armen meget forskelligt fra en alm. mus. Det er jo også netop hvad den er desinget og udviklet til, så det var ikke noget der tog modet fra mig. Jeg fandt også ret hurtigt ud af, at det var et spørgsmål om tid, at få de muskler jeg nu skulle bruge med Handshoemouse op på et niveau, hvor min manglende frihedsfølelse ville vende tilbage - og det gjorde den også til sidst vil jeg gerne notere her. 'Problemet' hvis man kan sige det sådan, er at man hurtigt kan få en tendens til at gå tilbage til sin 'almindelige' mus, når der er opgaver for hånden, der enten kræver høj præcision, eller færdigheder i f.eks spil. Det er lidt svært ikke at lyde som en noob i nybegyndersovs, hvis man begynder en forklaring, at man sidder med en ny high-tech spassermus, der altså liiige kræver lidt finjustering, alt imens man jagter rundt i counterstrike efter sine venner.

Netop dette er Handshoemouse's eneste store svaghed, men en svaghed der uundgåeligt vil forsvinde med tiden. Det kræver bare at man ikke falder i alt for tit, og vender tilbage til sin gamle mus, fordi man føler sig hæmmet, men det er altså ikke musens skyld, og det skal man huske på når man sidder med den. Man har jo trænet sine arme og fingre på en helt bestemt måde, hvor fingrene og hele muskulaturen har arbejdet i en bestemt position, og hvis man så omkonfigurerer dette finpudsede forhold, så skal man altså også være indstillet på at gi' det tid. Det er lidt ligesom hvis man skal til at lære at cykle igen, men det kommer ret hurtigt af sig selv. Jo mere tid man bruger med den, jo hurtigere går denne forvandlingsproces..

Det leder mig til en anden ting, som jeg bemærkede ved brugen af denne mus. Når man sidder med den i hånden, og man bruger disse muskler til at styre med, som man normalvis ikke bruger, så lægger man også mærke til hvordan hånden har det, og hvordan det føles sådan som man sidder og arbejder. Denne nye og uvante situation, gjorde faktisk at jeg igen og igen fik sat mig ordenligt i stolen, rettede ryggen og sad væsentligt sundere for hele min krop. Jeg ved godt det lyder meget underligt, men det er også derfor jeg be'r jeg læse mellem linierne og bruge fantasien lidt, for det er ret besværtligt at forklare hvordan en mus har fået mig til at sidde ordenligt i min arbejdsstol - men det har den altså, tro det eller ej.

 


 

Jeg har lavet en lille test, hvor jeg har forsøgt hurtigst muligt at følge stregen på tegningen, med størst mulig koncentration. Denne test skal forsøge at illustrere præcisionen med musen, efter man har givet den lidt tid. Nysgerrige og andre der har lyst til at udfolde sig i samme test, kan hente tegningen der er brugt i testen, ved at indsætte følgende link i browseren her: http://hwt.dk/images/literature/9454/MUSSE-TEST.jpg

Billedet kan også bare ses i en lidt mindre udgave her:

 

[VIDEO=23]
Logitech RX1000

 

[VIDEO=24]
Handshoemouse

Axaion
 
Superbruger
Tilføjet:
24-12-2008 10:11:03
Svar/Indlæg:
219/2
Nu du nu lige vævner hardcore gamers, hvor meget negativ og positiv accel har den?
og self liftoff og m/s før den staller :)

Ellers nice test! ser ud til at ligge godt i hånden


Mads321
 
Elitebruger
Tilføjet:
24-12-2008 10:22:57
Svar/Indlæg:
3162/326
#1

Pas!

Hvis du kan fortælle mig hvordan jeg tester det, så skal jeg med glæde lave en lyntest, og putte den i artiklen, da jeg er så heldig stadig at ha' musen liggende.


Mvh. Mads 🙂


Jesper
 
Elitebruger
Tilføjet:
24-12-2008 11:29:55
Svar/Indlæg:
2072/117
Noget jeg ikke helt er sikker på, men er denne mus lavet til at sikre mod museskader?

Altså ligesom man f.eks. bruger specielle stole til at sidde ordenligt og specielle ergonomiske keyboards der er bøjede?

Sidder og overvejer om jeg skal skaffe min far en, og evt. samtlige medarbejdere i firmaet, hvis det virkeligt er noget som kan forebygge museskader.
Muligvis ikke nogen dårlig investering også til den pris.


Mads321
 
Elitebruger
Tilføjet:
24-12-2008 11:56:54
Svar/Indlæg:
3162/326
#3

Jeg vil foreslå du kigger ind på Hippus, der er dem der har udviklet musen:

http://www.hippus.nl/en/main/h...

Der er en lang række forskellige oplysninger omkring hvad og hvordan musen hjælper som den gør.

Der findes også denne PDF m. såkaldte testimonials, hvor en række forskellige fagfolk har fortalt om deres oplevelser med den.

http://www.hippus.nl/en/downlo...


Mvh. Mads 🙂


genuz
 
Elitebruger
Tilføjet:
24-12-2008 13:50:45
Svar/Indlæg:
798/19
Ja de kan ihvertfald ikke sælge den til mig - hverken for den pris eller den halve.

"Museskader" kan efter min erfaring forebygges fuldstændig med en let ledningmus til 2-300kr, en ordentlig musemåtte, ordentlig arbejdsstilling og lavere markørhastighed. Hvis de ting ikke virker, så er der ikke noget, der gør.

Alle de gange jeg har mødt nogen, der har haft problemer med muskelømhed pga. mus, har de altid siddet med en tung batterimus og en markørhastighed, der kan gøre den mest hardcore quakespiller helt rundtosset.


Petter1979
 
Elitebruger
Tilføjet:
24-12-2008 14:27:58
Svar/Indlæg:
1268/80
For ca. 10 år siden fik jeg ondt i hånden hele tiden da jeg brugte en alm mus,(havde brugt alm mus i ca 5 år på det tidspunkt).

Dengang skiftede jeg til en trackball mus. Som er blevet skiftet ud et par gange i løbet af tiden til nyere trackball modeller.

Men har ikke haft museskader siden.

Denne her bruger jeg nu, Logitech Marble Mouse: