Test: Creative Aurvana DJ

Lyd d.  03. december. 2008, skrevet af Darth Nissan 11 Kommentarer.  Vist: 10186 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Creative
DK distributør: Tech Data

Konklusion

 

Hvad synes jeg så, sådan i det store hele om Creative Aurvana DJ. Ja, det er sådan lidt både og. Prismæssigt er det placeret i et segment, hvor der er meget at vælge imellem, rigtig meget faktisk. Det skal man selvfølgelig også have med, i sine overvejelser. Aurvana har haft sine opture, og lidt nedture, men har overvejende bestemt været et positivt bekendtskab. Men lad os uddele nogle point, og opsummere plusser og minusser.

 

 

 

Innovation/Teknologi - 3
Helt ærligt, så er der ikke meget nyt under solen. Det er et headset, som et headset nu engang ofte er lavet. Ikke nogle revolutioner her. En fin middel-karakter.

Bundle/Tilbehør - 2
Der er jo kun, hvad man som minimum kan forvente, at der skal være i kassen. Et styk headset og en adapter, og det skal der bare være. Når nu Creative fremhæver de udskiftelige ørepuder, så kunne de måske have smidt et sæt ekstra i kassen. Men der er intet ekstra. Det bliver lige under middel, altså et 2-tal.

Design/Layout - 4
Jamen, de ser sgu godt. Det synes jeg. Diskrete, uden at være kedelige. Elegante, med lidt "rå" kant. Men de gør sig nu bedst til lidt på afstand, så man ikke opdager at det er plastik, plastik, plastik, og lidt fake læder. Det ændrer ikke ved, at de er nydelige, og har fine indstillingsmuligheder. Jeg giver et flot 4-tal.

Ydelse - 3
Musik, der gør Aurvana det rigtig godt. Det ville også være trist andet, når nu efternavnet er DJ. Film, der knækker filmen altså. Det gik altså bare ikke særlig godt, ihvertfald ikke hvis det er et voldsomt eller fyldt lydbillede. Spil, det er ikke favorit-disciplinen, men kan sagtens bruges af den casualle gamer. Den krævende super-gamer vil nok smide dem væk i væmmelse. Nu har jeg givet 3 point, men da ydelsen er så forskellig, alt efter brug, vil jeg gerne uddybe lidt :
Musik - 4 point
Spil - 3 point
Film- 2 point

Pris - 3
368,- dkk har jeg fundet Creative Aurvana DJ til. Nå jeg tænker på alt det plastik, synes jeg det er lidt dyrt. Men når jeg kigger på dem, og glemmer materialevalget, så synes jeg de ser dyrere ud. Den noget blandede ydelse, gør det ikke meget nemmere. Noget er de ret gode til, andet temmelig ringe til. Men jeg tildeler 3 point, som jeg synes de fortjener. Med det forbehold, at det kommer an på, hvad man skal bruge dem til. Er det til film og spil, er de alt for dyre. Men er det til musik, og et spil eller en film engang imellem, så er det en god pris. Igen vil jeg gerne præcisere lidt, alt efter brug vill point blive :
Musik - 4 (et lille 4-tal)
Spil - 3
Film - 2

  


 UK summary

 

So, how do I like the Creative Aurvana DJ, what do I think about this product. Well, it´s not so simple, I think. The price-range they are placed in, is one that has a lot of offerings, lots to choose from. That is a fact you got to take into consideration, if you´re looking to buy a headset. The Aurvana DJ could be the headset for you, but there are so many to choose from in the same price-range. Aurvana DJ had it´s ups, and it had it´s downs, but has overall been a pleasant visitor at my workdesk. Let´s award some points, and sum up the pro´s and con´s of this Creative product.

 

Innovation/Technology - 3
To be honest, and I do strive to be just that, there´s nothing new under the sun. It´s headset, basically as a headset as usually is put together. No revolutions here.  3 points, a good, solid middle-grade.

Bundle/Accessories - 2
There is nothing, but what you at least would expect, in the box. The headset and the adapter. These two items has to be in the box. Now, when Creative emphasise the exchangeable ear-cushions, maybe they could have put an extra set in the box. But there is nothing extra, just the bare necessities. I´ll award 2 points, for an absolute minimum bundle.

Design/Layout - 4
Hey, they do look good. I think so. Discrete, but not boring. Stylish, with a "rough" edge. But they do make there best impression, when not studied up close. So you don´t discover the plastic, plastic, plastic and a little fake leather. That, however, does not change that they are a real nice design, and are quite easy to fit to most heads. 4 points, above average and a very fine grade.

Performance - 3
Music, that is right up Aurvana DJ´s alley. Anything else would be a bit of a disapointment, taking the DJ surname into account. Movies, well, that´s a very different story. Watching movies with this headset, was not a good experience at all. Not unbearable, but no pleasure either. Gaming, that is not a favourite disciplin for Aurvana either. For the casual gamer they will most likely do a fine job, but the demanding hardcore gamer will most likely throw them away in disgust. But then again, real hardcore gamers ARE hard to please. 3 points I will award for the somewhat mixed performance. But I would like to award points for each specific use. Then it would like this :
Music - 4
Gaming - 3
Movies - 2

Price - 3
368.- dkk for the Creative Aurvana DJ. When I think off all the plastic, I think it is a little expensive. But when I look at them, and forget the plastic, I think they look more expensive that that. The mixed performance, doesn´t make this any easier. Something they are rather good at, others pretty bad. But I´ll award 3 point, which I think they deserve. But it very much depends on, what you are gonna use them for. Is it for gaming and movie-watching, they are too expensive. But for music-listening, and the occasional game or movie, the price is fair. 3 points, a solid middle grade yet again. Let me, again, award points specific for the different uses of this headset :
Music - 4 (just)
Gaming - 3
Movies - 2




Test: Creative Aurvana DJ
Innovation / Teknologi3
Bundle - Tilbehør2
Design - Layout4
Ydelse3
Pris3
Samlet60%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here
lumske
 
Elitebruger
Tilføjet:
03-12-2008 16:57:57
Svar/Indlæg:
3485/76
jeg ved ikke lige hvordan dine fingre kan mærke de dæksler som plastik og ikke metal. nu sider jeg med et magen til i hånden og plastik bliver ikke koldt på den måde de dæksler er, det er ikke lige så hårdt at banke fingerene ind på og det er tydeligt at mærke det er børstet.
til noget helt andet, nu har jeg haft to sæt.. det ene gik kaput fordi den forlængende bøjle til at forstørre dem langsomt flækkede efter kort tids brug, til sidst knækkede den ene helt over og hang kun i ledningen... jeg fik nogen nye og de nye har gjort præsist det samme.. bare denne gang på begge bøjler og lige meget hvad i tænker så har jeg ikke mishandled dem på nogen måde.. jeg har bare brug for at trække dem lid tud så jeg kan passe dem og det kan de tilsyneladende ikke holde til selvom funktionen er der 😕 :no: så for alt i verden.. lad VÆR at køb dem.. god lyd efter min mening, men der går ikke længe før du skal tape dem for at holde dem sammen.

sad også lige og kiggede på mine og det lader til man skal tage en finger ind i koppen og så kan man trykke den ud af og man kan herefter pille dem af.. burde være simpelt nok. de sidder bare med noget af det kunst læder der rundt om en bøjle indvendigt.


List
 
Superbruger
Tilføjet:
03-12-2008 20:03:20
Svar/Indlæg:
282/14
#1

Så tror jeg da virkerlig ikke man kan kalde det et "DJ" headset, eftersom de skal være MEGET robuste, når de skal transporteres land og rige rundt.. og da slet ikke til ~350 kr :no:


bornholm
 
Elitebruger
Tilføjet:
03-12-2008 20:14:11
Svar/Indlæg:
2958/84
Ok så man får altsår det, man betaler for ?


Darth
 
Superbruger
Tilføjet:
03-12-2008 23:30:20
Svar/Indlæg:
813/49
#1 Sjovt nok.... For de kapsler på test-eksemplaret var slet ikke kolde. Sådan set det der vækkede min mistanke. Nu har jeg ikke kunnet bevise min påstand, uden at ødelægge test-eksemplaret (og det må vi helst ikke), men uden at ridse, eller tage en lille spån på dem (bare for være helt sikker), er jeg 99% sikker på, at der er tale om plast. Jeg er trods alt gammel maskinarbejder, og sådan nogle ved altså ofte noget om metaller, både hvordan de lyder, smager, lugter, og ja, føles.


Darth
 
Superbruger
Tilføjet:
03-12-2008 23:38:04
Svar/Indlæg:
813/49
#2&3

Lyder selvfølgelig ikke godt, det #1 fortæller. Mit indtryk har jeg forsøgt at formidle i selve artiklen. Jeg havde nu ikke fornemmelsen af, at headsettet kunne desintegrere mellem fingrene på mig, hvad øjeblik det skulle være.

Angående at man får hvad man betaler for... Så har jeg forsøgt at belyse det også. F.eks er de rigtig gode til musik. Men mindre gode til film og spil. Og angående holdbarheden, så kan jeg ikke udtale mig. Vi har ikke produkterne liggende i ugevis, og vi passer også på dem, i rimeligt omfang. Ikke forstået sådan, at de blevet båret rundt pakket ind i vat.


List
 
Superbruger
Tilføjet:
04-12-2008 00:16:34
Svar/Indlæg:
282/14
Hvad bruger du egentlig til at sammenligne med i ratingen? for hvis de har fået 4 i musk, så må mine Ultrasone DJ1 Pro vel score 5-6? går stærkt ud fra at de er langt fra at kunne hamle op med et ordentlig headset. Ville hvert fald blive stærkt overrasket hvis de kommer noget nær til den pris 😐
Og så må de bedre headsets jo score 6-7 stykker?


Emillos
 
Overclocker
Tilføjet:
04-12-2008 13:30:35
Svar/Indlæg:
14079/622
->#6

Man sammenligner ikke pærer og æbler. 🙂


Darth
 
Superbruger
Tilføjet:
04-12-2008 15:37:07
Svar/Indlæg:
813/49
#6

Som #7 siger. Det ville jo være fuldstændig tåbeligt, at sammenligne dette headset med f.eks dit. Man sammenligner jo heller ikke en Peugot 107 med en Porsche Carrera vel ? Eller en Sopwith Camel med en Jas 39 Gripen. Du kan godt følge mig, ikke ?
😉

Noget helt andet er, at Aurvana DJ faktisk gengiver musik ganske fremragende. Prisen taget i betragtning, er musik-gengivelsen faktisk imponerende.
🙂


List
 
Superbruger
Tilføjet:
04-12-2008 18:14:43
Svar/Indlæg:
282/14
#7+8

Kan godt se jeg er gal på den.
Tak for info 🙂


Darth
 
Superbruger
Tilføjet:
04-12-2008 19:25:45
Svar/Indlæg:
813/49
Det var så lidt. Og spørgsmål er jo da altid velkomne. 🙂


lumske
 
Elitebruger
Tilføjet:
05-12-2008 22:43:05
Svar/Indlæg:
3485/76
#4 så har de lavet noget om i designet siden jeg fik mine to eksemplare.. kan jo sagtens være.. fordi jeg er lige så 99% sikker på mine er metal 🙂