Test: MSI EX-620

Bærbare d.  22. december. 2008, skrevet af jmose 0 Kommentarer.  Vist: 10881 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: MSI.com
DK distributør: Rosenmeier.dk

Centrino 2

 

Når alt kommer til alt, så er Centrino og nu Centrino 2 faktisk bare et klistermærke, som bærbare med en bestemt kombination af chipset, CPU og trådløst netkort kan få klistret på sig. Det er rent faktisk ikke andet end et marketing-initiativ fra Intel's side, som man må sige har fungeret over al forventing. For at kvalificere sig til et Centrino-klistermærke, skal alle de tre førnævnte komponenter være fra Intel, hvilket (ifølge Intel) skulle betyde bedre ydelse, batterilevetid og bedre kompatibilitet med trådløse enheder.

Der er dog en vis berettigelse i indførelsen af denne fællesbetegnelse, da det er nemmere at promovere denne fællesnævner for flere forskellige platforme, end at skulle promovere de forskellige platforme individuelt. Den første platform som fik prædikatet Centrino var Carmel-platformen fra 2003, som dækkede over en Pentium M processor, Intel 855 chipset og et Intel PRO/Wireless 2100/2200 netkort. Senere kom Sonoma, så Napa og senest Santa Rosa platformen, som bliver den sidste platform, som dækkes af betegnelsen Centrino. At ordet Centrino dækker over hele fem forskellige platforme, kan ikke andet end at forvirre. Derfor er der også mange som fejlagtigt har den opfattelse, at Centrino er betegnelsen for en bestemt processor, og altså ikke mange forskellige, som det jo faktisk er tilfældet. En "Centrino processor" kan altså være en Pentium M såvel som en Core 2 Duo, og ydelsesforskellen mellem netop disse to er jo til at tage at føle på.

 

 

Fra Intels officielle dokumenter, derfor ingen farver

For ikke at man forveksler deres nyeste platform Montevina med de tidligere platforme, har Intel nu valgt at starte på en frisk og kalde de kommende platforme for Centrino 2. Montevina er en naturlig opgradering af Santa Rosa, og er således beregnet til de såkaldte 2. generations Penryn-processorer, med en opgraderet front-side-bus, som nu er skruet op på 1066 MHz. Strømforbruget af processorerne skulle også være reduceret fra 35W helt ned til 29W. Chipsettet på denne platform har kodenavnet Cantiga, som blandt andet har integreret GMA 4500 grafik som en mulighed. Cantiga vil desuden tilbyde support af både DDR2- og DDR3-ram, samt en opgraderet version af Intel Turbo Memory kaldet Robson 2. Ud over en Penryn-CPU og et Cantiga-chipset, skal en bærbar også have den nyeste version af Intel's trådløse netkort indbygget, for at kunne få et Centrino 2 klistermærke. Intel's nyeste netkortserie hedder Intel WiFi Link 5100/5300, og kommer desuden i versionerne 5150 og 5350 med indbygget WIMAX understøttelse.

 

Tak til Pizzadude for dette afsnit.