Kassens indhold
Kassen er en ordenlig moppedreng, og indholdet er da også temmelig volumniøst ( læs - der er rigtig meget grej i den kasse ).
Som det tydeligt ses på billedet herover, er der ikke sparet på sagerne, og man kan heller ikke beskylde MSI for bare at kaste 5 ekstra kabler i, for at det skal ligne noget. Her er en mere udpenslet version fra manualen.
Der er et par dimser imellem jeg ikke er stødt på før. Første deltager er en såkaldt Greenpower Genie, altså en magisk strømspare-ånd !?
Det er en måleenhed der skydes ind mellem bundkort og PSU. Ideen er at Genie enheden så måler det faktiske strømforbrug i realtime, og rapporterer til Greenpower softwaren, der så kan regulere blæsere mv. inden bundkortet rent faktisk begynder at generere varme. Så i stedet for at symptombehandle de varme chips ved at skrue op for blæserne. justeres blæserne op, så at sige i forventning om at der snart skal flyttes mere varme væk. Der er dog ingen forklaring på hvordan Greenpower Genie finder ud af hvilke enheder der rent faktisk bruger strømmen.Jeg har heller ikke forstået hvorfor man ikke bare har lagt den funktion direkte på bundkortet, for der sidder ikke ret mange komponenter på det lille print i boksen. Ydermere så tager Genie'en ikke højde for det potentielle tab, der kan være i de ekstra 10cm kabel, du monterer den med. Alt i alt virker det ret fjollet, og mest som en hovsa løsning på en iøvrigt fin ide.
Gigabyte, DFI, Foxconn og andre bygger det ind på deres boards, ASUS har indtil flere udgaver både onboard og i løs vægt, og nu vil MSI så lege med også. Jeg snakker om LED og LCD displays, der kan vise status på hardwaren. MSI's udgave hedder D-LED 2, og er et LCD display med en tilhørende temperaturprobe.
Igen en rigtig god ide, som dog fiser lidt ud i sandet. Displayet skal monteres på bundkortet lige bag den tredje PCIe sokkel, som det ses på billedet herover. Jeg har lagt temperaturproben langs ramsoklerne og ind i nordbro køleprofilen, men det står dig frit for hvad du vil måle på. Løsningen har samme problem som de fleste 7 segment løsninger jeg har set. Det øjeblik du monterer kortet i kabinettet, kan du ikke længere se hvad der foregår. Selv med et window moddet kabinet kan det være svært, og leger du med CF eller SLI grafik, så vil det nederste grafikkort dække for udsynet. Sådan et display skal ud af kassen og op oven på kabinettet, så man kan se det hele tiden. For at skifte mellem de forskellige parametre du vil overvåge, skal du trykke på den D-LED knap der er placeret ved siden af Power og Reset knapperne på bundkortet. Displayet er med andre ord kun anvendeligt til bordopstillinger.
På lydsiden har MSI valgt at bruge et X-FI drevet PCIe kort. Samme model som vi så på X38 Diamond, og flere andre Diamond modeller. Det er en software drevet løsning, hvilket vil sige at det ikke er et ægte X-FI kort, men blot en lydchip der har fået licens til at bruge Creatives iøvrigt ret lækre software og drivere.
Det gode ved denne løsning er, at lydkortet ikke er begrænset til kun at virke med MSI's kort, men kan bruges i alle PCIe x1 sokler, og som udgangspunkt er en separat løsning at foretrække, frem for integreret lyd på bundkortet. Du må dog her undvære Dolby og DTS formaterne.