Test: Sitecom 300N-XR wireless USB adaptor

Netværk d.  25. februar. 2009, skrevet af Pizzadude 0 Kommentarer.  Vist: 11550 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sitecom.com
DK distributør: Sitecom.com

Installation

 

Det var faktisk overraskende nemt at komme i gang med at bruge USB adapteren her. Under Windows XP fandt styresystemet selv de nødvendige drivere, og efter få minutter kunne jeg etablere en trådløs forbindelse. Med en lidt ældre G-baseret router, kunne jeg desværre ikke få etableret en ordentlig forbindelse, men med to nye wireless N routere gik dette uden problemer. På grund af problemerne med den lidt ældre router, prøvede jeg herefter at installere softwaren på den medfølgende CD.

Ved at sætte den medfølgende CD i maskinen, bliver jeg mødt med billedet nedenfor. De fem firkantede knapper ude til venstre, er links til Sitecoms hjemmeside, hvor man kan læse om Sitecom og forskellige emner om netværk. Man kan desuden læse brugsvejledningerne i pdf-format, og Acrobat Reader er selvfølgelig også inkluderet så man kan åbne pdf-dokumenterne.

 

 

Vi vælger "Installer driver og program", da det netop er det vi vil. Installationsprocessen er der ingen grund til at gennemgå nærmere, da det er en almindelig standardinstallation.

Efter en genstart har vi minsandten fået et nyt program, som vi kan bruge til at konfigurere netforbindelsen med.

Den vigtigste fane af de syv i toppen, er klart fanen Network. Med denne kan man se hvilket trådløse netværk der er i nærheden, samt diverse oplysninger om dem. Blandt andet kan man se netværksstyrken, om det er krypteret og hvilken trådløse teknologi det benytter. Så hvis man vil koble sig på et nyt trådløst netværk, er det her man skal gøre det.

 

 

Den nederste halvdel af billedet kan i øvrigt skjules, hvis man ikke ønsker at se diverse informationer om den trådløse forbindelse. Under de forskellige netværk er der også knappen "Add to profile", hvilket man selvfølgelig bruger til at tilføje et netværk til en profil, således at man let kan tilslutte sig til det igen. De forskellige profiler kan ses under fanen "Profile".

 

 

Under denne fane kan man også oprette nye profiler, samt slette og ændre på dem man allerede har oprettet.

Den sidste fane vi skal se på er "Advanced settings". Her har man blandt andet mulighed for at vælge hvilken type netværk man vil tilslutte sig og slå nogle forskellige ting til eller fra.

 

 

Sitecoms lille stykke software her, er meget lig det fra andre producenter og der er mere eller mindre hvad der skal være. For denne type produkt, har man ikke de store konfigurationsmuligheder, da alle indstillingerne for selve netværket er defineret andetsteds. Dog lykkedes det mig heller ikke med installation af programmet at få forbindelse til den ene af routerene, men bortset fra det har software og adaptor fungeret uden problemer.