Test: Logitech LS1

Styre-enheder d.  15. august. 2009, skrevet af iNVALiD 5 Kommentarer.  Vist: 11989 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Logitech
DK distributør: Logitech.dk

Test

 

Jeg står på bar bund med denne, da det er første gang jeg har haft en, som andre vil kalde, almindelig mus til test. Normalt vil jeg med det samme starte diverse spil op og sidde til langt ud på natten. Dette kan man dog ikke tillade sig nu, da det ikke er en "gamer" mus, men en helt almindelig mus, og dog - musen er en form for "traveler mus". Altså en mus som man har med på farten, som har til huse i ens bærbar taske. Til dette formål har jeg til sjusket mig nogle ekstra weekend vagter, hvor jeg har tilkalde vagt, og derfor har min bærbar med hjemme - Perfekt måde at få testet musen på. Dog trods dette, har jeg ikke kunne lade være at få startet et par spil op under testen.

 

Musen er testet under/i følgende forhold:

Ingen musemåtte, direkte på kontorbord
SteelSeries QcK musemåtte
Kontor arbejde
Diverse spil

Musen er testet op mod en IBM ThinkPad Optical Travel mus.

 

Kontor arbejde:

Kontorarbejde kan dække over et stort område, men musen har været inde over så godt som alt i kontortesten.

Primært i testen har musen været brugt til at navigere rundt på to skærme, mellem flere programmer. Der har som sådan her ikke været noget krav til præcision, da de fleste knapper, links og hvad ellers er store nok til man "næsten" kan ramme. Her har musen været fungeret perfekt, det må siges at den flyver let hen over bordpladen, og det samme gør den på musemåtten. Musen er på dette punkt som IBM musen, der følger til min arbejdsbærbar, som dog ikke bevæger sig helt så godt på bordpladen.

I forbindelse med procesarbejde og beskrivelse, skal der også fremvises billeder, som kan gøre det nemmere for eventuelle læsere at følge med. Her til skal der klippes og klistres, hvilket kræver præcision. Må overraskende sige at på bordpladen var musen meget mere præcis end forventet. Musen stod på intet tidspunkt og "hoppede", som man kan være udsat for den gør på en ikke 110% plan overflade. Sammenlignet var IBM musen langt bag efter på dette punkt, og den kunne have svært ved at holde fokus på bordpladen. Da det kom til at få testet på musemåtten blev præcisionen bedre, og igen måtte konklusionen blive at Logitech musen var mere præcis end IBM musen.

Noget af det vigtigste i dagens Danmark, når det kommer til arbejde, er den daglige surfing. Ikke dermed sagt at jeg surfer i arbejdstiden, da jeg er en af de tilhængere at surfing i arbejdstiden bør forbydes, så skulle det prøves i mine pauser. Men til formålet startede jeg browseren op på den bedste hardware side i Danmark, nemlig www.hwt.dk - hvor der blev surfet lidt rundt på forummet og læst lidt artikler. Scroller lidt op og ned på siderne med musens hjul, som har en svag "klik" lyd  - og pludselig, som et lyn fra himlen! Ingen tilbage, eller frem knap!? Vi lever i et samfund hvor vi ønsker at gå frem og tilbage, og ikke kun se hvad der gemmer sig bag hvert link vi klikker på. Jeg må sige at far er ikke sur, men far er utrolig skuffet. Er for skuffet til at skrive ret meget mere, og nå ja, det samme gælder for IBM musen! Så tomlen ned lige på dette punkt.

 

Diverse spil

For at starte ud med det, som der er mest ultra spændene, så skifter vi lige den bærbare ud med den stationære som har lidt mere kraft, og derved også lidt større spilleglæde på. Efter dette tilslutter vi igen musen den bærbare, så vi igen kan se hvilke spilleglæde den giver her på.

Counter-Strike: Source:

 

 

Tidligere har jeg testet gamer mus, som i CSS har sparket røv! Så at gå fra noget så fedt, til noget der er så... Ja lad os bare sige musen er lille. Musen fylder som sagt kun halvdelen af håndfladen, så enten skal du krumme hånden om musen, ellers skal du styre den med dine fingre. Til CSS fungerer det simpelthen ikke, da musen er alt for lille til min normal størrelse hånd. For at sammenligne med et produkt magen til, så er IBM musen langt dårligere at bruge, da den er meget smallere og knapperne er mindre.

World of Warcraft:

 

 

For at prøve en anden genre spil end FPS, så ser vi på MMORPG spillet World of Warcraft. Til dette spil er der flere aspekter, da man kan løbe rundt og lave missioner, eller man kan binde sig til skærmen i flere timer, hvor man sammen med andre forsøger at klare svære bosser. Ved disse lange kampe mod svære bosser, kan en dejlig og behagelig mus være et krav, for ellers får man krampe i hånden og derved ikke yder sit optimale. Her til er musen overhovedet ikke bygget, den er for lille og der er efter min smag for få knapper. Det samme gør sig gældende for IBM musen, som må siges at være endnu mere krampefremkaldende end Logitech musen, grundet dens utrolig lille størrelse. Men musen kan ikke anbefales til at spille i længere tid en 1-2 timer, så begynder hånden og fingrene at være ømme.

 

Vi summerer op, og kogt det hele ned til få koncentreret sætninger.

  • God at arbejde med på kontoret
  • Kører perfekt på flere flader, ud over musemåtten
  • Kan bruges til at spille med, dog ikke længerevarende spil
  • Er ikke alt for lille
  • Der er ingen frem og tilbage knap

 

Sidste side er kommet, eller rettere det er først næste side, men her kan som altid læses konklusionen.

Anonym20219355916
 
Elitebruger
Tilføjet:
15-08-2009 15:10:39
Svar/Indlæg:
6181/270
Lækker test.

Duer musen også til venstrehåndede mennesker?
Mit arbejde står og skal have nogle nye computermuse, og vi har et par medarbejdere der er venstrehåndede.


iNVALiD
 
Superbruger
Tilføjet:
15-08-2009 15:13:54
Svar/Indlæg:
644/56
Musen er ens på hver side, så om du er ventre eller højhåndet vil efter min meningn være lige godt. Mener også et af billederne viser musen fra en vinkel hvor man kan se den er symetrisk. Kan dog godt være jeg husker forkert 🙂


Sjakalen
 
Elitebruger
Tilføjet:
16-08-2009 19:00:35
Svar/Indlæg:
1978/216
Jeg har en plan om at min niece på 10 år. skal ha en lækker mus! men synes det er svært at finde nogle mus der dur til børn, de fleste er jo for store til deres hånd eller også det noget forbandet billigt lort lort!

Vil den Logitech måske være noget hun kunne blive glad for?? hun spiller mest Sims, Monsters vs Aliens

Kom glad med andre forslag 😀


iNVALiD
 
Superbruger
Tilføjet:
16-08-2009 20:04:46
Svar/Indlæg:
644/56
Eftersom hun er 10, og stadig i voksealderen, så skal du passe på at købe en for lille mus efter min mening.

Mine niece på snart 11 har en mus der er lidt mindre end den her Logitech LS1, og det fungere fint mht. størrelsen.

Musen er rigtig solid, og virker langt fra som noget billigt lort - jeg vil sige at den bør da være i din overvejelse når der skal købes mus til hende 🙂


Sjakalen
 
Elitebruger
Tilføjet:
16-08-2009 23:27:53
Svar/Indlæg:
1978/216
OK :) fandt den lige på EDB Priser. sq fedt at man kan få den i så mange fede farver, så tro hun bare selv skal ha lov til at vælge den hun nu vil ha 😀

http://old.edbpriser.dk/Produc...