Test: MIO Moov 500

Diverse d.  10. marts. 2009, skrevet af iNVALiD 0 Kommentarer.  Vist: 9895 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Mio Technology
DK distributør: Highpoint

Test

 

Nu kan det siges at jeg har meget erfaring med at teste GPS enheder, jeg har trods alt testet en før. Nej men spøg til side, så er det et spørgsmål om produktet fungerer, nemt at bruge og ikke mindst kvindevenligt. Jeg skriver ikke det på med det kvindvenligt for at være chauvanistisk, men da det faktisk også er en faktor, da den anden halvdel også skal bruge produktet. Derfor inddrager jeg min bedre halvdel, for at se om hun også kan bruge produktet. Ellers så får vi også kigget på om det nemt at bruge for os mandfolk.

Testmaskinen består af :

  • Citroën C3 1.4HDI, årgang 2002
  • 7up
  • MIO Moov 500

Så er vi nu helt klar til at få tastet en destination ind og få startet bilen.

 

 

Vi starter blidt ud og taster adressen ind til arbejde, så må vi se hvilken vej den forslår, samt om den "ETA" tid den skriver passer. Efter vi har tastet adressen, så får vi nedenstående billede frem.

 

 

Der skal kun klikkes på den grønne pil nede i højre hjørne og så er vi helt klar til at navigere.

 

 

Efter at have trykket på den grønne knappe udregner den en rute, efter de indstillinger som GPS'en er sat til. På forhånd er den sat til at køre via motorveje såfremt muligt. Til Jer derude som ikke kan lide motorvejen, så har I muligheden for at sige den aldrig skal benytte motorvejen, så I har intet at frygte her.

 

 

Vi folder lige menuen ud som er i øverst højre hjørne, og her får vi lidt ekstra information frem om turen. Hvor langt der er, hvad klokken er nu, hvornår man cirka ankommer, samt hvor hurtigt man kører. For mig er det vigtigt at se om den ETA den sætter, passer nogenlunde med det virkelige liv. Vi skal jo tage i betragtning, at den ikke medregner, at der kan være kø eller at du skal holde ekstra lang tid for rødt lys.

 

 

Så er vi på motorvejen og det går fint der ud af. Den opdaterer jævnligt og den giver fint advarsler før, samt hvornår man skal dreje. Man er ikke i tvivl om hvilken vej man skal, for stemmen er tydelig og let forstålig. Men på ovenstående billede ser vi at ETA er sat til godt 13:42, så må vi håbe at vi ikke rammer et rødt lys på vejen.

 

 

Klokken var 13:47 før jeg havde fundet mig en parkeringsplads, men ETA på 13:41 som den oprindeligt var er blev ændret til 13:43. Her kan jeg få skylden fordi jeg kørte lidt under hvad jeg måtte køre. Men en forskel på godt 2 minutter må siges at være meget lidt, og det er jo trods alt min egen skyld. Men jeg ankom også på det rigtige tidspunkt, altså kl. 13:43, så er det jo så bare mit problem, at jeg ikke kunne finde en parkeringsplads, og jeg måtte køre rundt en del tid før jeg fandt en plads.

Ved brug af denne, så virker den 100% som MIO Moov 330 Europe. Jeg kan derfor sige ligesom på 330'eren, at den fungere som den skal, og den er nem at navigere med. Skærmen er en smule større, og jeg føler ikke at den virker større når man ser på den. Dog kan jeg mærke at når man for eksempel taster adressen, så er "knapperne" blevet den smule større, og jeg har faktisk nemmere ved at ramme de rigtige. Mit problem med 330 var, at jeg godt kunne ramme en forkert tast, da den var lidt for lille. Det er dog blevet bedre ved, at skærmen er blevet den smule større. Produktet virker dog slet ikke dårligere end tidligere model testet, det virker dog marginalt bedre som nævnt med skærmen. Så alt i alt virker det igen som et fint produkt, men om den større skærm er pengene værd, ja det kan vi kigge på i konklusionen.

Hvis vi lige får listet det op i fordele og ulemper, så får vi noget der ser ud som nedenstående.

Fordele:

  • Let at finde rundt i menuerne
  • Let at navigere til et givent sted
  • Ved brug giver den advarsler i god tid
  • Advarslerne er informationsrige, selvom de er korte
  • Større skærm end de andre modeller
  • Let montering/afmontering
  • Elegant og stilrent design

Ulemper:

  • Præcisions berøring af skærmen kan volde problemer, formodentligt kun i starten. 
  • Lader kablet kan være ½m for kort, hvis man har planer om at skjule ledningen.
  • Selve omslaget på bagsiden, der er lavet af plastik, virker lidt skrøbeligt.

Så er der kun en side tilbage, og her kan I læse konklusionen.