Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Gigabyte
DK distributør: Fourcom

BIOS

 

 

Vi skal se på hvad boardets BIOS har at byde på.

 

 

Der er rigtig mange features på dette bundkort, som ligner hvad vi hidtil har set fra Gigabyte på deres high-end modeller, der er features, der især er brugbare når det kommer til overclocking. Ikke fordi vi ikke kan bruge dem, men hvor brugbare de reelt set er, på et bundkort der med al sansynlighed enten ender i et mediecenter eller en kontor-PC, er jo så spørgsmålet - Det er selvfølgelig ikke en negativ ting at ha' muligheder, tværtimod, men da vi ikke anser disse features i BIOS for at være noget der generelt appellerer til folket, vil vi nøjes med at vise dem frem, i stedet for at kommentere på indstillingerne enkeltvis som vi plejer.

 

         

        

         

 

Som vi kan se, så lider bundkortet her lidt af genre-forvirring, for sådan noget som f.eks mulighederne for at ændre på timings for chipsættet (skew), er kun noget vi før har stiftet bekendskab med på high-end motherboard der er født til at overclocke - og det er jo ikke helt det man forbinder med et bundkort i denne størrelse.

 

Videre i programmet, for i BIOS findes der også indstillinger der ikke har med overclocking at gøre:

 

    

 

Muligheden for at overvåge temperaturer og spændinger er også tilstede, sammen med muligheden for at indstille at man vil ha' en advarsel hvis en bestemt temperatur på CPU'en overgåes - en nyttig feature hvis man vil finde ud af hvor lidt blæsere, eller ved hvor lav hastighed man kan indstille sine blæsere i f.eks sit mediecenter.

 

 

Skal der opdateres BIOS, så gøres det meget nemt ved at dirigere til BIOS-filen på enten HDD, optisk medie eller USB-pen - altså ikke noget med disketter og jeg skal komme efter dig - det tager max 30 sek. at lave en BIOS-update.

 

    

 

At gemme et sæt af indstillinger foretaget i BIOS til en enkelt fil er også en mulighed. Hvor der i BIOS' huskommelse er plads til 8 forskellige, kan man også hvis man har brug for det, gemme sine indstillinger til en profil der kan gemmes på HDD eller et andet medie. På den måde kan man også dele sine indstillinger med andre.

 

Ikke mere BIOS i denne omgang. Vi skal se på det medfølgende software på næste side.

 

MSJ1982
 
Elitebruger
Tilføjet:
19-05-2009 12:04:37
Svar/Indlæg:
3577/353
Det ser sgu da godt ud 🙂

Gigabyte ❤


hot_fifty
 
Elitebruger
Tilføjet:
19-05-2009 20:46:07
Svar/Indlæg:
900/20
bare det clockede bedre ❤


SuperflyDK
 
Elitebruger
Tilføjet:
20-05-2009 14:23:55
Svar/Indlæg:
1503/128
#1 lige min tanke: Gigabyte ❤