Test
Så er vi kommet til den del det hele handler om. Hvor godt klarer maskinen sig imod andre? Med et indbygget grafikkort, står det nok klart for de fleste at denne maskine ikke skal erstatte husets stationære gamer. Men med det prismærke kan man nok heller ikke forvente det.
Jeg har sædvanen tro testet maskinen i en serie benchmarks, for at se hvad man kan forvente sig. Alle test er gennemført med strømstyringen på høj ydeevne og maskinen kørende på strøm. Undtaget herfra er selvfølgelig målingerne på batteri. Benchmarks er kørt i standard indstillinger og en USB mus tilsluttet. Alle test er ligeledes kørt igennem 3 gange for at eliminere fejl-målinger.. Maskinen er blevet testet i følgende:
- 3DMark 03
- 3DMark 05
- 3DMark 06
- Sisoft Sandra
- SuperPi 1.5 MOD
- Batteryeater Pro 2.7
Ikke ligefrem en lang liste. Men jeg har udeladt spil benchmarks med vilje, da maskinen jo ikke sigter på dette segment.
For nu ikke at resultaterne skal stå alene, har jeg sammenlignet maskinen med 3 andre af nogenlunde samme kaliber. Det bliver nok en lidt blandet landhandel, men det giver nu alligevel et billede af ydelsen. Det drejer sig om følgende maskiner:
Lenovo T61:
CPU: Intel T7500@2.2Ghz
Grafikkort: nVidia Quadro NV140
Ram: 1GB DDR2 Pc-5400
HD: 120GB S-ATA 5400RPM
Zepto 3415W:
CPU: Intel T7700@2.4Ghz
Grafikkort: nVidia 8600M GT
Ram: 2GB DDR2 Pc-6400
HD: 200 GB S-ATA 7200RPM
Zepto 3115W:
CPU: Intel Celeron M540@1.86Ghz
Grafikkort: Intel X3100 Internt
Ram: 1 GB DDR2 Pc-4200
HD: 120 GB S-ATA 5400RPM
Jeg har så vidt muligt prøvet at finde nogle maskiner, der kunne fungere som sammenlignings grundlag. Så i testen skal man foreksempel lige huske på at Zepto 3415 har et 8600M GT kort.
Nå, men lad os komme til resultaterne. Det er jo trods alt dem vi er mest interesseret i, når det kommer til stykket. Vi starter med at teste maskinens spil-ydelse. I 3Dmark opnår vi følgende resultat:
Og ganske som forventet. Maskinen rykker ikke det store i 3DMark ydelse - men det indbyggede grafikkort er dog stadig godkendt til Vista Aero
Herefter smider vi den lige igennem SiSoft Sandra og ser hvad den kan opnå der:
Maskinen ligger godt med i denne del af testen. Og for mig at se vidner det om at maskinens evner sådan generelt set faktisk er ok.
Så tjekker vi lige processorens evne til at regne på tal. Her skal beregnes 1 Mill decimaler på tallet Pi:
Selvom at A-book 1525 er den langsomme i denne kategori, skal man ikke sætte lyset under en skæppe. 26 Sekunder er faktisk en god tid. En E6600/6700 vil på std. hastighed ligge kun 6-8 sekunder hurtigere
Hverdagen
Generelt set under hele testperioden fungerede maskinen meget tilfredsstillende. Jeg oplevede ikke at maskinen ligefrem havde svagheder, udover at den blanke overflade jo som bekendt kan give tydelige fingre på maskinen. Hastigheden på maskinen var også meget tilfredstillende. Zipning af filer, den daglige mail og generelle brug blev alt sammen afviklet med god hastighed. Ja, jeg vil næsten gå så langt som at sige at maskinen dårligt fik sved på panden.
Blæserstøjen var heller ikke overvældende på maskinen. Den startede med intervaller som de nu engang gør, når maskinen arbejder - men blev på ingen måde generende for det daglige arbejde. På lidt længere afstand var den stadig hørbar, men kun meget svagt og kun hvis ikke der forekom andre lyde i lokalet. Så sidder man foreksempel på en skole, i et tog eller andre steder med bare lidt baggrundsstøj, ja så er maskinen praktisk talt lydløs.
Under den daglige brug vil en maskinen uundgåeligt køre på batteri indimellem. Så derfor allierede jeg mig med programmet Batteryeater Pro og "Titanic" på DVD skive. Det fik jeg følgende målinger på:
Selvom at maskinen er lidt presset i load til foreksempel film fremvisning, har den til gengælde en god kapacitet på idle siden - hvilket betyder at A-Book 1525W ville gøre sig godt som studiebærbar.