Layout / Design
I anledning af at vejret er begyndt at vise sig fra sin gode side, har jeg slæbt kabinettet ud i min lille forhave for at tage billederne dér.
Som kender af Nine Hundred, bemærker man en hvis lighed mellem de to kasser. De minder nemlig utrolig meget om hinanden, både farvemæssigt, samt mht. placeringen af informationer på bagsiden. Den eneste reelle forskel må være at æsken her en en smule tungere, og ligeledes en smule højere.
Jeg har valgt at udlade et bundleafsnit, da jeg ikke synes det er værd at bruge tid på. En 5.25'' -> 3.5'' converter og nogle skruer, det er det. No more, no less.
Hiver man kabinettet op ad kassen, bemærker man i første omgang at det faktisk ikke er ret tungt, trods det meste af kabinettet er udført i metal. Herefter sad jeg og kiggede længe på den sorte kasse, for kabinettet minder rigtig meget om Nine Hundred modellen. Den forskel man lægger mærke til først er højden, ellers er det meget svært lige at sige hvad der ellers er anderledes end ved Nine Hundred. Det kræver i hvert fald at man lige tager et bedre kig, hvilket vi selvfølgelig gør.
Tager man et kig på fronten, ser man at den ekstra højde har gjort det muligt for Antec at placere en tredje 120mm blæser bag mesh-gitteret, der er bibeholdt fra Nine Hundred. Vi kan også se, at panelet med jackstik, reset/tænd/sluk-knap, USB og eSATA er blevet mere fremmadrettet. Personligt kan jeg bedst li' Nine Hundreds måde at placere frontpanelet på, men det er jo også en smagssag.
Udover nævnte forskelle ved fronten af kabinettet, er der en væsentlig ting, og noget der virkelig trækker op. Knapperne til at regulere frontblæserne er blevet flyttet ud på fronten, så man ikke skal ind og kravle inde i kabinettet for at ændre fanspeed. Desuden er det nu en trinløs regulator, så man kan justere blæseren helt efter eget valg. Disse regulatore er placeret ude til højre på kabinettets front. Jeg synes antec har gjort det godt mht. ragulatorende. Det er meget små, og det gør at de blænder mere ind i kabinettet, for netop at holde stilen, ja, stilren.
Der skal desværre også deles øretæver ud, mest til ham der sørgede for kabinettets finish. Hvor i alverden er illustrationerne til mikrofon og headset?! En mindre detalje, men alligevel frustrerende. Det skulle i hvert fald nævnes. Åh ja, Tænd/Sluk-knappen er blevet rund i stedet for firkantet, som den var på Nine Hundred. Ikke at det er en dårlig ting selvfølgelig. Jeg tror ikke rigtig det ville klæde kabinettet at have bibeholdt den samme knap som Nine Hundrd havde. Men igen, det er selvfølgelig min mening, og ikke jeres.
Måden man tager siden af kabinettet sker på samme måde som på Nine Hundred. To thumb-skruer skrues af, og wupti! Antec har valgt at bibeholde holderen til 120mm blæseren i siden. Dog har de denne gang husket at implementere et støvfilter. Men det er efter mine erfaringer, overhovedet ikke nødvendigt med den ekstra blæser, medmindre ens grafikkort bliver MEGET varmt! Plexiglasruden er også udført i samme smukke stil som på Nine Hundred. Denne rude, og den enorme blæser i toppen, er det der kendetegner kabinetterne bedst. Nu har jeg ikke haft kabinettet i brug, og derfor kan jeg ikke lige sige om den følgende påstand også gør sig gældende for dette kabinet.
Jeg har tidligere været ejer af et Nine Hundred kabinet, og det var jeg super glad for. Det blev skiftet ud, fordi pladsen i det, slet ikke kunne gøre det til det jeg havde tænkt mig.
Hvis man, ligesom jeg, var flittig Hardware-nørd, så bliver siden af kabinettet heven af fra tid til anden. Dette sled til sidst så meget på mit Nine Hundred, at siden ikke kunne få ordentlig fat i den nederste del af kabinettet. Dette kunne selvfølgelig løses ved at sætte en thumb-screw på i bunden bagtil.
Jeg bemærkede blot, at der var en hvis lighed mellem dette kabinet, og Nine Hundred mht. siden.
Et skud i fugleperspektiv. Folk der ikke er bekendt med Nine Hundred, får nok et mindre chock af den enorme turbinelignende blæser i toppen. Denne er også bibeholdt fra Nine Hundred. Efter min mening, så er denne udgave af Hundred knap så klodset. Dette er både visuelt samt når man arbejder med det. Selvom kabinettet er større end forgængeren, synes jeg stadig ikke helt at det føles som et rigtigt Tower. Men den er god nok, det er skam et Tower kabinet vi har med at gøre.
Tager vi et kig på bagpartiet, ser det nogenlunde bekendt ud. De to huller til vandkøling er bibeholdt, og endda samme sted. Men i stedet for en enkelt blæser bagtil, så har Twelve Hundred en ekstra 120mm (som om det ikke kunne blive overkill nok :-P). Airflow burde i hvert fald ikke være problemet med dette kabinet. Som en sidste væsentlig og nævneværdig ting, skal det siges, hvis ikke allerede det er spottet, at kabinettet er malet sort bagpå - ligesom resten af kabinettet. Det ser man ikke så tit. Godt gået Antec.
Jeg ville nok gå efter et andet kabinet hvis det er tiltænkt at der skal det helt store vandkølingsgrej i det. Der er nemlig ikke gjort plads til en 3x120mm radiator. Det eneste sted du kan sætte en radiator, er bagtil. Her kan sidde en 2x120mm radiator, og det er så det. Til et mindre vandkølingssystem er kabinettet uden tvivl helt fint. Men hvis man ønsker sig et mere moderat vandkølingssæt, så findes der også mindre kabinetter der kan gøre det lige så godt.
Min del-konklusion er derfor som følgende:
Kabinettet kan bruges til vandkøling, men den idéelle køleløsning er og bliver luft, da dette kabinet har et utrolig godt airflow, hvilket er knap så vigtigt når man bruger vandkøling.
Inde i selve kabinettet er der også gjort lidt ud af den. Indersiden har nemlig også fået en tur med den sorte dyse. Det kunne mange producenter godt lære noget af. Desværre skal man stadig ind og rode med switche til disse blæsere, da der ikke er blevet lavet regulatorer til dem. Her får man også et ordentligt syn på hvad det er for et monster af en blæser der sidder inden i kabinettet.
Heldigvis kan du bare have hele pivtøjet på low-rpm, da den enorme blæser i toppen tager en hel del af varmen ud af kabinettet.
Som på tidligere model, skal PSU'en også sidde i bunden i dette kabinet. Rigtig fedt at Antec har valgt at putte gummifødder på indersiden af kabinettet, der hvor PSU'en skal være. Så mindskes vibrationerne i hvert fald en smule. Dog kunne jeg også forestille mig, at det er for at give muligheden til dem der gerne vil have blæseren ned mod bunden, i stedet for modsat. Hvad der så er smartest, er op til den enkelte at bedømme. Jeg ville selv vende blæseren i PSU'en opad, da PSU'er, hvis blæser støjer bare en lille smule, har en tendens til at støje endnu mere, hvis de skal have luft forbi snævre passager/ huller/ sprækker.
Hvis man er bange for at ens harddisk(e) skal dø af varme, så er dette kabinet lige sagen. 1 stk. 120mm blæser ud for 3 af 5.25'' drevpladserne. Dog er de 9 af de 12 5.25" pladser optaget til harddiske. Ved at løsne alle thumb-skruerne på kabinettet kan man hive en 3 x 3.5'' ramme ud af et at hullerne i kabinettet. her kan placeres 3 stk. harddiske, som bliver aktivt kølet af den tætsiddende frontblæser. En lidt besværlig proces hver gang man skal have disken(e) ud af kabinettet igen. Det synes jeg godt de kunne have forbedret noget mere. Hvorfor er der aldrig nogen der har tænkt på at lave thumb-screws til harddiske? det ville da være skide smart.
Støjtest
Jeg tænkte først på at lave en video, men det tror jeg ikke i ville få ret meget ud af. Derfor nøjes jeg med at fortælle hvordan jeg selv synes kabinettet lyder.
Jeg synes kabinettet er forholdsvist stille. Især når man tænker på alle de blæsere det er udstyret med.
På low kan det høres, men lavt og behageligt, med en let susen.
Medium er noget mere støjende, men ikke noget der er irriterende på nogen måde; blæserne kan høres, samt en noget mere højlydt susen.
På fuld skrue larmer det lidt. Ikke noget der er uudholdeligt, men ikke rart at være i samme rum med alt for længe. Blæserne kan nemt høres og en noget voldsom susen kan også høres.
Jeg anbefaler at man bare har alle blæserne på laveste antal rpm. Der er så meget airflow i det her kabinet at man sagtens kan få eskorteret en masse luft uden larm. Ahh!
På næste side kigger vi på konklusionen, og samler op på hvad vi har fundet ud af.