Test: Contour RollerMouse Free

Styre-enheder d.  14. maj. 2009, skrevet af Pizzadude 3 Kommentarer.  Vist: 13947 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Contour design
DK distributør: Contour design

Design / Layout

 

Selv om pegeredskabet her bærer navnet "RollerMouse" ligner den langt fra en traditionel mus. Musemarkøren styres med en rullestav med højre og venstre musetast placeret neden under. ud over de almindelige musetaster, finder vi her også et scroll-hjul og yderligere tre programmerbare knapper.

 

 

En traditionel mus har man på den ene eller anden side af tastaturet, men denne RollerMouse har man under dette. Bredden passer med de fleste standardtastaturer og Rollermouse Free kan derfor bruges sammen med alle tastaturer på markedet. Man får dog et lille problem, hvis der er stor afstand mellem de nederste taster på tastaturet og det nederste af tastaturet. I det tilfælde er skrivestillingen nemlig lidt akavet, i hvert fald efter min smag. Med et tastatur som det på billedet nedenfor, er skrivestillingen dog helt fin.   

 

 

Under rullestaven kan man vælge at montere medfølgende håndledsstøtter. Håndledsstøtterne giver ekstra støtte, og hjælper til at man ikke rammer rullestaven med underarmen. Håndledsstøtternes puder er store og bløde, og giver en ret god støtte.

 

 

Mest kan man faktisk sammenligne produktet her med en touchpad til en bærbar, hvor selve pladen er skiftet ud med en stav, og der er kommet lidt flere knapper samt håndledsstøtter.

Det er klart at se at den designmæssige grundform er taget fra de gamle modeller RollerMouse Classic og RollerMouse Pro. Denne gang har Contour dog også gjort noget ud af at produktet rent faktisk skal være pænt at kigge på, hvilket jeg synes de har gjort godt med den flotte blanksorte finish.

@ngler
 
Redaktør
Tilføjet:
15-05-2009 22:20:13
Svar/Indlæg:
4033/364
Mousetrapper og rollermouse har vi mange som er glade for på arbejdet og de holder rigtig længe. De er dog langt fra specielt præcise og der er nogle ergonomiske problemstillinger som også kendes fra tommelfinger trackballs , nemlig at det ikke er sundt at bevæge den i yderstilling. Man flytter dog ikke hånden så langt som med mus og lign , medmindre man bruger pegefinger mm. Samtidig er de ikke lavet til knæktastaturer :(


[G.N.U.]
 
Elitebruger
Tilføjet:
16-05-2009 15:37:51
Svar/Indlæg:
2175/21
ja alle de ulemper burde nu give en dårligere karakter i ydelse imo.


Clintin
 
Superbruger
Tilføjet:
16-05-2009 16:06:50
Svar/Indlæg:
1317/46
Der var for nogle år siden meget fokus på musseskader, hvilket også er temaet for produktet. Jeg bruger en mus mange timer dagligt og har gjort det i mange, uden at have fået nogen skade eller smærter. Jeg tror en stor del af skaderne opstår fordi folk bruger den mus der følger med til deres computer, typisk en discount mus.

Hvis folk gad bruge nogle hundrede kroner på en ordentlig mus, så ville det gøre en stor forskel.